***Turning Tides*** Το ντοκιμαντέρ με παραγωγό το BBC για τον καθαρισμό του περιβαλλοντικού εγκλήματος των ιχθυοτροφείων που έκλεισαν στην Ιθάκη, έφυγαν και πίσω δεν κοίταξαν.


Κείμενο: Γιώργος Λίλας.
Πηγή: Προσωπική σελίδα Facebook.

***Turning Tides***
Ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το BBC για έναν από τους μεγαλύτερους καθαρισμούς που έγινε ποτέ από περιβαλλοντική οργάνωση.
Μπορεί να μην έχουμε παλίρροιες στην Ιθάκη, αλλά αυτό που θα δείτε ήταν μια μεγάλη στροφή της περιβαλλοντικής ιστορίας του νησιού.
Για εμάς ήταν ότι σημαντικότερο έχουμε κάνει το καλοκαίρι που πέρασε και ίσως ότι σημαντικότερο κάναμε ποτέ για το νησί μας.
Εκτός από τις καταδύσεις αναψυχής και τις εκδρομές με σκάφη και καγιάκ στο Odyssey Outdoor Activities - Ithaca, Greece προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι για να λυθεί ίσως το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα που είχε ποτέ η Ιθάκη, τα εγκαταλελειμμένα ιχθυοτροφεία στην Μακριά Πούντα.
Στην δύσκολη πορεία μας είχαμε την τύχη να γνωρίζουμε την Veronika MikosMikos της Healthy Seas και τον Pascal van Erp του Ghost Diving οι οποίοι συντόνισαν αυτό το θαύμα για τα παγκόσμια δεδομένα.
Μαζί τους μια ομάδα 20 δυτών, η περιβαλλοντική οργάνωση Enaleia και ένα πλήθος εθελοντών που όλοι μαζί φτάσαμε τα 50 άτομα.
Μέσα σε 6 μήνες από το πρώτο meeting, καταλήξαμε στο σημείο τον Ιούνιο του 2021, να καθαρίζουμε μια χερσαία και θαλάσσια έκταση, η οποία όλα αυτά τα χρόνια ήταν μια γκρίζα ζώνη για τους επισκέπτες και τους ντόπιους κατοίκους της Ιθάκης.
Αξίζει να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ και να αναγνωρίσουμε όλοι εμείς οι ντόπιοι την προσφορά και την αγάπη που έδειξαν για το νησί μας αυτοί οι άνθρωποι, που ήρθαν εδώ για έναν τόσο σπουδαίο σκοπό.
--->Στο χέρι μας είναι να μην επιτρέψουμε μια παρόμοια καταστροφή ποτέ ξανά.<---
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμμετείχαν στον καθαρισμό και να με συγχωρέσουν αυτοί που τους ξέχασα:

1 σχόλιο:

  1. Επίσης σε αυτό το βίντεο φαίνεται και η καταστροφή του βυθού.
    Ας το δούν οι Ξηρομεριτες για να αφυπνιστουν !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.