Ο επικεφαλής της παράταξης ''ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ'' κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης, καταγγέλλει ότι γίνεται πάρτυ απ' ευθείας αναθέσεων.


Αστακός, 1/10/2021
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζεται το ΠΑΡΤΥ των Απ’ ευθείας Αναθέσεων
στον Δήμο Ξηρομέρου.
Ξεπέρασαν το 1.500.000 ευρώ σε ένα έτος.

Τελειωμό δεν έχουν οι Απ’ ευθείας Αναθέσεις που κάνει ο κύριος Τριανταφυλλάκης και τα μέλη της πλειοψηφίας της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου, σε συγκεκριμένη Ιδιωτική Τεχνική Εταιρεία χωρίς καμία Διαγωνιστική Διαδικασία.
Συγκεκριμένα, με τις 208/21-09-2021 και 209/21-09-2021 Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, Ανέθεσαν σε ιδιωτική Τεχνική Εταιρεία την εκτέλεση εργασιών ύδρευσης με τη διαδικασία του ΔΗΘΕΝ κατεπείγοντος, κατά παράβαση του Νόμου, χωρίς στην Απόφαση του Δημάρχου να αναφέρονται λεπτομερώς ούτε οι εργασίες – υπηρεσίες που θα εκτελεστούν, ούτε βεβαίως και το κόστος των εργασιών- υπηρεσιών αυτών.

Η Παράταξη μας Καταδίκασε και Καταψήφισε τις παραπάνω Απ’ ευθείας Αναθέσεις του Δημάρχου για τους παρακάτω λόγους:
α) Δεν υπάρχουν Τεχνικές Περιγραφές.
β) Δεν αναφέρεται το κόστος κατασκευής των εργασιών αυτών.
γ) Οι Υποτιθέμενες εργασίες είναι προϊόν Κατάτμησης.
δ) Γίνεται καταστρατήγηση της διαδικασίας του Κατεπείγοντος.
ε) Οι Υποτιθέμενες Εργασίες εκτελούνται και από τους υδραυλικούς του Δήμου.
στ) Δεν Υπάρχει Εισήγηση από την οικεία Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, που να προκύπτει με έγγραφη δήλωση της η Αδυναμία εκτέλεσης των εργασιών αυτών από το Δήμο, ώστε να είναι απαραίτητη η ανάθεση των εργασιών αυτών σε Ιδιώτη.
ζ) Σύμφωνα με το άρθρο 50 του Ν. 4782/2021 παρ. 4 οι παραπάνω απευθείας αναθέσεις είναι Άκυρες.
Τα Συμπεράσματα δικά σας…

Ερωτόκριτος Γαλούνης

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
Δυνατό Ξηρόμερο, Πρώτα ο Πολίτης

7 σχόλια:

  1. 1 Οκτωβρίου έχουμε ή 1η Απριλίου αναρωτιόμαστε;

    Ο άνθρωπος που έσπασε όλα τα ρεκόρ απ' ευθείας αναθέσεων, τις οποίες οι δημότες απλά δεν τις αντιλαμβάνονταν και έκανε πάνω από 600 χιλιάδες ευρώ προφορικές αναθέσεις, χωρίς να υπάρχει τίποτα γραπτώς και έχουν εκδοθεί διαταγές πληρωμής δικαστηρίου, για τις οποίες δεν είπε ούτε λέει κουβέντα, εγκαλεί και καταγγέλλει αυτούς που έχουν κάνει τις μισές από τις δικές του, που λειτουργούν με τα μισά χρήματα και είναι πραγματικές για να λύσουν προβλήματα των δημοτών.
    Ο κύριος Γαλούνης μπορεί να κοιμάται ήσυχος, το ρεκόρ των 6 εκατομμυρίων ευρώ απευθείαν αναθέσεων στους επιλεγμένους που ήθελε χωρίς εκπτώσεις και ακριβώς όσο ήταν προϋπολογισμένες δεν κινδυνεύει από κανέναν στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ. ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΤΟ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώην δημαρχε. Τις διαταγές σου πληρωμής. Ποιός θα τα πληρώσει ?
    ο δήμος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρώην δημαρχε. Τις διαταγές σου πληρωμής. Ποιός θα τις πληρώσει ?
    ο δήμος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάθε αντιπολιτευτική δημοτική παράταξη του δήμου μας έχει το ελευθερο δημοκρατικο δικαίωμα της γνώμης για κάθε δημοτική απόφαση.
    Για το συγκεκριμένο θέμα που αναφερεται στην εν λόγω ανάρτηση, η απόφαση της οικονομικης επιτροπής υου δήμου μας θεωρείται και είναι καθόλα νόμιμη μέχρι αποδείξεως του αντίθετου.
    απλός υποστηρικτής της δημοτικής και προοδευτικής παράταξης
    του δήμου μας:《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών》

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε μου 10:08 συγχαρητήρια για τον δημοκρατικό τρόπο που βλέπεις την πολιτική σκηνή στο δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε συνδημότη μας 11:40 π.μ Καλή χρονιά με υγεια.
    Καλημέρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.