Το χτες και το σήμερα του κτιρίου του Δημαρχείου στον Αστακό.


Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ο ελαιοχρωματισμός του κτιρίου του Δημαρχείου στον Αστακό, που εδώ και πάρα πολλά χρόνια ήταν σε κακή κατάσταση, με τον Δήμο Ξηρομέρου να παρουσιάζει μία πολύ άσχημη εικόνα.
Από τον Οκτώβριο του 2020 που προσλήφθηκαν τα οκτάμηνα, είχαν ξεκινήσει οι απαραίτητες προεργασίες (τρίψιματα, σοβατίσματα, στοκαρίσματα) πριν το τελικό βάψιμο, γιατί το κτίριο πραγματικά ήταν σε τραγική κατάσταση.
Η συντήρηση και ο ελαιοχρωματισμός έγινε κυρίως από τα οκτάμηνα του Δήμου Ξηρομέρου, που είχαν προσληφθεί με την ειδικότητα του ελαιοχρωματιστή, ειδικότητα που είχε φροντίσει να ζητήσει ο Δήμος Ξηρομέρου όταν έκανε την σχετική αίτηση με τις ζητούμενες ειδικότητες.
Αυτό σημαίνει ότι το κόστος του ελαιοχρωματισμού είναι πολύ μικρό για τον Δήμο Ξηρομέρου, για να βαφτεί ένα πάρα πολύ μεγάλο κτίριο, με χρέωση μόνο τα υλικά που έγιναν προμήθεια, με αποτέλεσμα την μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων και δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε κόστη βαφής δημοτικών κτιρίων της τέως δημοτικής αρχής, για να συγκρίνουμε. Μάλιστα υπήρξαν και σχετικές αναφορές στο Δημοτικό Συμβούλιο τότε, από δημοτικούς συμβούλους για κάποια τεράστια έξοδα βαφής.
Φυσικά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και να μην αναφέρουμε ότι 5 χρόνια, η τέως δημοτική αρχή, η οποία και αυτή δεν παρέλαβε σε καλή κατάσταση το κτίριο, δεν έκανε απολύτως τίποτα γι αυτό, παρά τα πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ απ' ευθείας αναθέσεις που έδωσε με σχεδόν παντού μηδενικές εκπτώσεις και όταν λέμε μηδέν έκπτωση εννοούμε μηδέν, ένα κατόρθωμα, ένα ρεκόρ που θα μείνει ακατάρριπτο για πάντα στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου και κανένας δεν πρόκειται να το ξεπεράσει ποτέ.
Ότι και να πούμε, το παρελθόν κρίθηκε, αλλά κανείς δεν ξεχνά και τι συνέβαινε, όπως είναι οι διακαής πόθοι κάποιων.
Κλείνοντας θα τονίσουμε ότι κάθε θετικό που γίνεται στο τόπο, από οποιοδήποτε Δήμαρχο και οποιαδήποτε δημοτική αρχή είναι καλό να αναγνωρίζεται.
Όλα για τους δημότες είναι και σε αυτούς ανήκουν.










5 σχόλια:

  1. Φώτισε ο τόπος.

    Προχωράτε και πίσω μη κοιτάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΑΡΑΔΩΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΥΓΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΑΒ ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΕΝΑ. Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΧΙ ΜΕ ΜΑΓΙΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΗΔΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Μέρα με την νύχτα κι' ένα ένα μετά το άλλο νέο έργο και σε λίστα.

      Διαγραφή
  4. Και σε κάθε νέο εργο δίπλα θέλουμε να έχετε και το αντίστοιχο το κόστος
    να τα βλέπει όλος ο ντουνιάς και ο φορολογούμενος λαός και ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.