Ζητούμενο η επανάσταση του αυτονόητου και του λογικού.


Η πολιτική, οι ιδέες, οι θέσεις και οι αρχές πάντα θα έχουν σημαντική θέση, σε πείσμα αυτών που θέλουν να τις εξαφανίσουν από το πολιτικό γίγνεσθαι και να παρουσιάσουν ένα κόσμο χωρίς διαχωριστικές πολιτικές γραμμές, σε κοινωνίες ανθρώπων όπου υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν δυστυχώς κοινωνικές ανισότητες.
Στόχος της πολιτικής, η οποία αυτή καθορίζει τις ζωές μας, πρέπει να είναι αυτές οι ανισότητες να αμβλύνονται και οι ανθρώπινες κοινωνίες να γίνονται δικαιότερες, με μέριμνες πάντα για τα πιο αδύνατα μέλη τους.
Μαζί με αυτό, ζητούμενο ειδικά στη χώρα μας την Ελλάδα, είναι και μία επανάσταση του αυτονόητου και του λογικού, γιατί το κακό έχει παραγίνει σε κάθε τομέα και έκφανση της δημόσιας ζωής, με κύριο κίνητρο μικροσκοπιμότητες, πρόσκαιρο όφελος, παγιωμένα συμφέροντα και στην εποχή της επικοινωνίας, του διαδικτύου και των social media, της δημιουργίας ψεύτικων εντυπώσεων.

1 σχόλιο:

  1. Ειναι απλό. Δέν θα πρέπει να είμαστε ευκολόπιστοι σε οτιδήποτε διαβαζουμε στο διαδίκτυο.
    Να είμαστε δύσπιστοι μεχρι να πειστούμε με βεβαιότητα εκατό τα εκατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.