Εγκρίθηκε η ανάθεση για την εκπόνηση μελέτης, των παραποτάμιων πυλών Παλαιομάνινας.



Εγκρίθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, απευθείας ανάθεση για την εκπόνηση μελέτης αποτύπωσης, τεκμηρίωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης των παραποτάμιων πυλών Παλαιομάνινας (Αρχιτεκτονική αποτύπωσης και Παθολογία).
Πρόκειται για μελέτη ύψους 14.694 ευρώ, και εντάσσεται στις μελέτες που αφορούν την αποκατάσταση σε Μνημεία Κλασικής περιόδου της Αιτωλοακαρνανίας.
Σύνταξη μελέτης Αποτύπωσης, Τεκμηρίωσης, Αποκατάστασης και Ανάδειξης των δυο παραποτάμιων πυλών της Παλαιομάνινας που παρουσιάζουν σοβαρές στατικές βλάβες. Είναι απαραίτητο να αποτυπωθούν αυτές στην υφιστάμενή τους κατάσταση, μαζί με τον ξύλινο νάρθηκα αντιστήριξης τους, καθώς και η παθολογία τους. Για τα αρχιτεκτονικά μέλη εκτός θέσης, θα πραγματοποιηθεί και μελέτη ανάταξης του υλικού.
Σύνταξη μελέτης Πρώτων Σωστικών μέτρων, αξιολόγηση και αντικατάσταση των υπαρχόντων αντιστηρίξεων και μελέτη Στερέωσης (στατική μελέτη) και Ανάλυσης υλικών (μηχανικές αντοχές, τύπος πετρώματος κτλ.), αξιολόγηση της έδρασης των πυλών (μετά από υλοποίηση ανασκαφικών τομών που θα πραγματοποιηθούν από την ΕΦΑ Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος) των δυο παραποτάμιων πυλών της Παλαιομάνινας. Για τις μελέτες β και γ, που αποσκοπούν στην τεκμηρίωση, προστασία, διάσωση και ανάδειξη των παραποτάμιων πυλών της Παλαιομάνινας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων θα πραγματοποιήσει καθαρισμούς και θα τοποθετήσει κατάλληλες πινακίδες ασφάλειας.
Δείτε ολόκληρο το έγγραφο εδώ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.