Σταματήστε επιτέλους να βυθίζετε στο σκοτάδι τα χωριά μας.

ΣΟΜΠΟΛΕΪΚΑ-ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ ΑΣΤΑΚΟ)
ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Άρθρο αναγνώστη, ο οποίος μας ζήτησε να μη κοινοποιήσουμε τα στοιχεία του.

Προσπαθώντας κάποια στιγμή να εξηγήσω σε στέλεχος της τωρινής δημοτικής αρχής, που ασχολείται πολλά χρόνια με τα τοπικά δρώμενα, ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ και καιρό, με το φωτισμό του Δήμου ευρύτερα, έλαβα μία απάντηση που απευθύνονταν μάλλον σε κάποιον που ενδεχομένως δεν βλέπει καλά και έχει ανάγκη από οφθαλμίατρο ή σε κάποιον που δεν ξέρει τι του γίνεται και λέει ότι θέλει ή σε κάποιον που πρέπει να του επιβληθεί το σωστό του έτσι αποφασίσαμε, "εμείς μια παρέα που όλα τα ξέρουμε" δηλ. του επικίνδυνου σκότους.
Σε κάποιον τελικά που δεν έχει δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί, για το καλύτερο (το οποίο υπήρχε) και που φρόντισαν κάποιοι να το καταστρέφουν σιγά σιγά και να φέρουν τον κακό και επικίνδυνο φωτισμό.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ ΑΣΤΑΚΟ)
Επανειλημμένα έχουμε διαβάσει, διθυραμβικά δημοσιεύματα, για τη διόρθωση του φωτισμού και την αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων, έχουμε δει φωτογραφίες με το ανυψωτικό μηχάνημα του Δήμου σε πλήρη δράση, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι όλα είναι μια χαρά, λειτουργικά αλλά και φωτεινά.
Έχουμε διαβάσει για διαγωνισμούς ηλεκτρολογικού υλικού και λαμπτήρων που απευθύνονται για παραμελημένες και εγκαταλελειμμένες περιοχές.
Η πραγματικότητα όμως είναι μια: εξακολουθούν να βυθίζουν στο σκοτάδι, μέρα με τη μέρα, δρόμους εσωτερικούς των χωριών, αλλά και του Αστακού (όπως πχ η βιτρίνα του Αστακού δηλ. η παραλιακή από ναυπηγεία μέχρι το σημείο καθέλκυσης των σκαφών και όχι μόνο) πλατείες και δρόμοι όπως π.χ. του Μύτικα, αλλά και δρόμους που διασχίζουν χωριά, όπως Βασιλόπουλο - Καραϊσκάκη, απ' τους οποίους περνούν ότι όχημα θέλεις, ότι ώρα θέλεις, από δίκυκλα έως βαρέως τύπου φορτηγά, έχοντας γίνει δρόμοι ταχείας και επικίνδυνης κυκλοφορίας, σκορπώντας τον τρόμο σε όποιον διανοηθεί να είναι πεζός ιδίως το βράδυ. Αστυνόμευση και πεζοδρόμια βεβαίως δεν υπάρχουν, παρά μόνο στη φαντασία του καθενός.

ΜΥΤΙΚΑΣ
Εκεί λοιπόν φροντίζουν να τρέχουν κάποιοι και να κάνουν αγώνες ταχύτητας με αυτοκίνητα αλλά και με δίκυκλα ανεξαρτήτως ώρας. Φαντάζεστε πόσο επικίνδυνο είναι να συναντηθείς στο δρόμο μ' αυτούς τους "επικίνδυνους και επιπόλαιους οδηγούς" και πόσο μάλιστα όταν είναι βράδυ και είναι σε κατοικημένη περιοχή. Σ΄ αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι συμμετέχει και ο Δήμος, έχοντας φροντίσει εδώ και μια τριετία περίπου με τους "έμπειρους παντογνώστες και οραματιστές" στο όνομα της οικονομίας δήθεν, να μετατρέπουν ένα υπέροχο φωτισμό (λαμπτήρες νατρίου) σε ενδεικτικό και συγχρόνως επικίνδυνο, αντικαθιστώντας ότι καίγεται με λαμπτήρες led χαμηλής έντασης.
Προσωπική εμπειρία που είχα, κινούμενος βράδυ με το αυτοκίνητό μου, στη διαδρομή Βασιλόπουλο - Καραϊσκάκη, όταν αντιλήφθηκα την τελευταία στιγμή μια κινούμενη φιγούρα, στην άκρη του σκοτεινού δρόμου, που τελικά ήταν άνθρωπος ο οποίος φόραγε σκουρόχρωμα ρούχα, ευτυχώς γι' αυτόν αλλά και για μένα, δεν συνέβη τίποτα κακό.
Αν είχε συμβεί όμως; τότε η ευθύνη θα ήταν αποκλειστικά δική μου που δεν τον είδα και όχι του Δήμου που δημιούργησε συνθήκες τέτοιες ώστε, βράδυ μέσα στα χωριά, να μην φαίνεται τίποτα.
Πως όμως να διακρίνεις κάποιον που περπατάει βράδυ σε κακά φωτισμένο δρόμο φορώντας σκουρόχρωμα ρούχα;
Το μόνο που διακρίνεις, αν σταθείς τυχερός, είναι σκοτεινές φιγούρες.
Κύριοι του δήμου νομίζω ότι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που πληρώνουμε, υπάρχει ένα ποσό που αφορά τα δημοτικά τέλη και κάθε φορά που εξοφλούμε το λογαριασμό πληρώνουμε και αυτό το ποσό έχοντας ταυτόχρονα την απαίτηση των ανάλογων υπηρεσιών.
Κύριοι του Δήμου, είμαι σίγουρος ότι καθημερινά περνάτε από αυτά τα σημεία, αλλά φαίνεται ότι διαθέτετε διόπτρες νυκτός και ανιχνεύεται κάθε τι που κινείται, έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί και η αδιαφορία για τη συσκότιση !!!!!
Πόσο δύσκολο άραγε είναι να καταλάβετε ότι αυτό που έχετε ξεκινήσει εδώ και καιρό είναι καταστροφικό.
Πόσο δύσκολο άραγε είναι να καταλάβετε την αγωνία των πεζών αλλά και των οδηγών σ' αυτές τις περιοχές.
Ο φωτισμός των δρόμων το βράδυ πρέπει να είναι επαρκής να εμπνέει ασφάλεια και όχι σ' αυτά τα χάλια.
Έχετε αντιληφθεί ότι τα χωριά μας έχουν αδειάσει από κατοίκους.
Έχετε αντιληφθεί ότι βυθίζοντας στο σκοτάδι τα χωριά μας δημιουργείτε μια επικίνδυνη κατάσταση προς όλους.
Έχετε αντιληφθεί ότι σαν θέαμα το σκηνικό του φωτισμού που διαμορφώνετε με τόσο ζήλο, τα τελευταία χρόνια, δημιουργεί κατάθλιψη και δείχνει εικόνα εγκατάλειψης.
Κάποιοι φαίνεται να μην το καταλαβαίνουν αυτό και συνεχίζουν το επικίνδυνο παιχνίδι τους.
Αν θέλετε να κάνετε οικονομία, υπάρχουν φωτιστικά τύπου Led διαφόρων προδιαγραφών, που έχουν περισσότερο φως απ' το υπάρχων ψυχρό και ανεπαρκές που έχετε αντικαταστήσει.
Μπορείτε βέβαια να πάρετε πληροφορίες για το πώς τοποθέτησαν, σε κοντινή περιοχή όπως είναι το Λεσίνι, συγκεκριμένα φωτιστικά τύπου Led, έχοντας άριστο αποτέλεσμα, κάνοντας οικονομία για την οποία ενδιαφέρεστε βεβαίως. Αν δεν κάνω λάθος!!!!
Αν δεν μπορείτε μην συνεχίζετε το καταστροφικό σας έργο.
Ξέρετε ο πολιτισμός μιας περιοχής φαίνεται από τα εξής χαρακτηριστικά: την καθαριότητα, τα πεζοδρόμια,το φωτισμό, τη σήμανση των δρόμων και των επικίνδυνων σημείων, το οδικό δίκτυο, την ύδρευση, την αποχέτευση, το βιολογικό καθαρισμό, την ανακύκλωση, την ανάδειξη των στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Όσα περισσότερα απ' τα παραπάνω χαρακτηριστικά διαθέτει μια περιοχή τόσο περισσότερο πολιτισμό διαθέτει.
Εμείς, πόσα απ' τα παραπάνω διαθέτουμε;
Αξίζουμε λοιπόν, σαν περιοχή να έχουμε πολιτισμό, περισσότερο φως και ασφάλεια συγχρόνως αρκεί να το θέλουν όμως και οι "παντογνώστες οραματιστές".
Εμείς το θέλουμε.
Μην παίζετε με την αγωνία μας.
Μπορεί κάποιοι να είναι αδιάφοροι ή κάνουν ότι δεν τα βλέπουν και να τους φαίνονται όλα ωραία, η πραγματικότητα όμως είναι άλλη.

4 σχόλια:

  1. δηλαδη το κειμενο μας λες οτι υπηρχε φως και τωρα γινεται σκοταδι

    συγνωμη αλλα εμεις το αντιθετο βλεπουμε. υπηρχε σκοταδι και τωρα γινεται φως. υπαρχουν προβληματα αλλα η κατασταση εχει βελτιωθει απο πριν και καθε μερα βελτιωνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχολιάζοντας επώνυμα θα πούμε ότι για τον Μύτικα ο αρθρογράφος αντιστρέφει εντελώς την πραγματικότητα και αναρωτιόμαστε ποιος τελικά δεν έβλεπε και δεν βλέπει και αναφερόμαστε συγκεκριμένα:
    Παραδόθηκε ένας ηλεκτροφωτισμός σαπισμένος και ένας Μύτικας στα σκοτάδια και επί της νέας δημοτικής αρχής η κατάσταση έχει βελτιωθεί πάρα πολύ:
    Η εκκλησία του Μύτικα και ο μώλος απέκτησε led φωτισμό πολύ καλό που τον βλέπουν όλοι ενώ πριν μαύρο σκοτάδι. Δεν περνούσες από την εκκλησία.
    το λιμάνι απέκτησε φώτα ενώ πριν σκοτάδι παρά τα χιλιάδες ευρώ εντάλματα.
    η διασταύρωση στο βορό απέκτησε φως άπλετο led ενώ πριν σκοτάδι που κινδύνευαν οι οδηγοί.
    η είσοδος από οικισμό Παναγούλα απέκτησε άπλετο φως led απο σκοτάδι πριν και με κίνδυνο για τους οδηγούς.
    η πλατεία του Μύτικα από σκοτάδια απέκτησε άπλετο φωτισμό led
    τα εναέρια φώτα του Μύτικα και το παραλιακό μέτωπο παραδόθηκαν σβησμένα και σαπισμένα παρά τα χιλιάδες ευρώ. έχει βγει εργολαβία από το Leader Τριχωνίδας και πιθανόν πριν τα Χριστούγεννα θα έχει άπλετο φως led ενώ παραδόθηκε σκοτάδι και σαπίλα.
    οι δρόμοι του Μύτικα έχουν φώτα που ο Πρόεδρος με το που καίγεται οποιαδήποτε λάμπα τρέχει και την αλλάζει.
    επίσης έχει τοποθετήσει και νέα φωτιστικά μέσα στον οικισμό.
    Αυτή είναι η αλήθεια τουλάχιστον για τον Μύτικα που εμείς γνωρίζουμε, χωρίς να σημαίνει ότι δεν χρειάζονται και άλλα φωτιστικά, αλλά αυτό απέχει από το να λες ότι καταστρέφεται κάτι καλό που παραδόθηκε. Το εντελώς ανάποδο έχει συμβεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διάβασα με πολύ προσοχή, το ωραίο παραμύθι του φίλου και επειδή δεν διέκρινα αλήθειες γι αυτό και το αποκαλώ παραμύθι. Μα είναι δυνατόν να γράφονται τέτοιες υπερβολές; Όχι οτι σήμερα έχουμε το τέλειο αλλά αν συγκρίνουμε το σήμερα με το χθές, ούτε καν ισόπαλο αποτέλεσμα. Η πλάστιγγα γέρνει με μεγάλη διαφορά.Υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα και μάλιστα πολλά. Αν στο παρελθόν είχαν δοθεί λύσεις σε κάποια, σήμερα θα λέγαμε κάτι άλλο.Για τα προβλήματα λοιπόν έχουν και κάποιοι άλλοι ευθύνη. Η Περιφέρεια, η Κυβέρνηση, ο λαός, όλοι εμείς.Με σωστές ΕΠΙΛΟΓΕΣ για θέσεις ΕΞΟΥΣΙΑΣ, θα λύσουμε χρονίζοντα προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καταστρεφετε το εργο γαλουνη!!!!!!

    ελεος ρε παιδια
    ΕΛΕΟΣ
    ΣΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.