Αποκάλυψη: 24πλασιάζονται οι εκτάσεις υδατοκαλλιέργειας σε όλη την χώρα με την δημιουργία των ΠΟΑΥ και 4πλασιάζεται η παραγωγή.


Πηγή: Σελίδα Facebook
Δημάρχου Πόρου.
29.11.2021
Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή
Φορέων Περιοχών με Υδατοκαλλιέργειες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποκάλυψη: 24πλασιάζονται οι εκτάσεις υδατοκαλλιέργειας σε όλη την χώρα με την δημιουργία των ΠΟΑΥ και 4πλασιάζεται η παραγωγή.

Την πλήρη παράδοση τεράστιου μέρους των ακτών της χώρας στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας αποκαλύπτει έγγραφο που απέστειλε το Υπουργείο Περιβάλλοντος στον Δήμο Πόρου στις 18.11.2021.
Με το εν λόγω έγγραφο, το Υπουργείο, μετά από 8 διαδοχικά ερωτήματα και 13 μήνες επιμονής του Δήμου, αποκαλύπτει για πρώτη φορά τα μεγέθη των 25 πρώτων υπό αδειοδότηση βιομηχανικών Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών.
Σύμφωνα με αυτό, η κατάληψη θαλάσσιων στρεμμάτων στις επίμαχες περιοχές 24πλασιάζεται (από 9.832 σήμερα σε 238.150), ενώ η ετήσια παραγωγή 4πλασιάζεται τα πρώτα 5 χρόνια (από 130.339 τόνους σε 467.187) και απελευθερώνεται από τον 6ο χρόνο. Σημειώνεται ότι δεν γνωστοποιήθηκαν στοιχεία για την έκταση των ΠΟΑΥ στον χερσαίο χώρο, ωστόσο η περίπτωση του Πόρου δείχνει ότι αυτή είναι υπερδιπλάσια της θαλάσσιας. Με την ίδρυση των ΠΟΑΥ η Αιτωλοακαρνανία και τα γύρω νησιά, ο Β. & Ν. Ευβοϊκός, ο Σαρωνικός και πολλές άλλες παράκτιες περιοχές παραδίδονται στην ιχθυοκαλλιέργεια.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αυτά δεν έχουν δει ξανά το φως της δημοσιότητας, ούτε τηρούνταν συγκεντρωτικά στο Υπουργείο, και με την δημοσίευσή τους αποκαλύπτεται για πρώτη φορά το τερατούργημα που οι παράγοντες του κλάδου, μαζί με κάποιους υπαλλήλους του Υπουργείου Περιβάλλοντος, σχεδιάζουν για τις ελληνικές ακτές εδώ και χρόνια. Η αποκάλυψη αυτή καθιστά στο εξής εγκληματική κάθε πράξη και στάση που ευνοεί την ευόδωση του σχεδιασμού αυτού. Ενός σχεδιασμού που, παραβιάζοντας την βούληση των τοπικών κοινωνιών, παραδίδει τον πλούτο της χώρας (περιβάλλον - τουρισμός) σε έναν κλάδο ο οποίος, παρά τα εκατομμύρια ευρωπαϊκών επιδοτήσεων που έλαβε τα προηγούμενα χρόνια, χρεοκόπησε πρόσφατα προκαλώντας ζημιά άνω του 1δις € στο τραπεζικό σύστημα.
Η υπογραφή των 25 Προεδρικών Διαταγμάτων ίδρυσης των ΠΟΑΥ, θα προκαλούσε στον κλάδο αυτό, ο οποίος σήμερα ελέγχεται από ένα αραβικό και ένα αμερικάνικο fund, μια τεχνητή υπεραξία άνω του 400%. Πλέον η Κυβέρνηση και οι αιρετοί εκπρόσωποι των θιγόμενων περιοχών, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν γνώριζαν συνολικά τα στοιχεία που φέρνει στο φως η «Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Περιοχών με Υδατοκαλλιέργειες», δεν έχουν καμία άλλη τίμια επιλογή από το να εξαφανίσουν οριστικά τον καταστροφικό αυτό σχεδιασμό.
Παρατίθενται τα στοιχεία για όλες τις Π.Ο.Α.Υ.:


* Πηγή: ΥΠΕΝ/ΔΧΩΡΣ/44647/719/18.11.2021
* Στα παραπάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνονται τα στοιχεία έκτασης και παραγωγής των μεμονωμένων ιχθυοτροφείων της χώρας που βρίσκονται εκτός Π.Ο.Α.Υ.

13 σχόλια:

  1. πεντέξι πολιτικοί, πεντέξι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου ιχθυοκαλλιέργειας και όχι περιβάλλοντος με την καθοδήγηση και τα συμφέροντα ενός κλάδου ετοιμάζουν να καταστρέψουν ακτες θάλασσα και τουρισμό. ρε βολευτες αιτωλοακαρνανιας που βοσκετε;;; για να βγαινετε στο γυαλι κανετε τους ανηξερους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Όπως τα λές φίλε 4:20.
    Όλοι κάνουν την πάπια, πλήν Παπαναστάση.
    Το θέμα είναι στίς εκλογές τι θα κάνουμε,
    θα το φάνε μαύρο; γιατί αυτό αξίζουν.
    Αρκετά με τα όμορφα τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι οι εκλογές τό θέμα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε, τά ίδια. Και κάνα δυο κυβερνήσεις άλλαξαν μετά το πραξικόπημα του Γερουλάνου, τά ίδια. Ο Νίκος φωνάζει γιατί ακολουθεί μια σταθερή γραμμή ως κόμμα. Ως Μυτικιωτης δεν το συζητώ κάν. Εννοείται πως θα φώναζε έτσι κι αλλιώς. Το θέμα είναι ότι με το να ψηφίσεις ή όχι αυτό είναι ένα θέμα. Τι θα κερδίσουμε αν δεν ψηφίσουμε; Και ποιόν θα ψηφίσουμε; Και ποιος σε διαβεβαιώνει ότι ο άλλος που θα ψηφίσεις δεν θα ακολουθήσει την ίδια γραμμή. Εδώ πήγε ο Μητσοτάκης στα Εμιράτα και τού λέει ο κελεμπιας έχω 5 δις για σένα. Πού τά θες; Στο 13 μαύρο; Δεδομένο το ενδιαφέρον των Αράβων για τις ιχθυοκαλλιέργειες. Οπότε το να μήν ψηφίσουμε δεν είναι λύση. Το να μήν ψηφίσουμε Γερουλάνο, όσοι τέλος πάντων είμαστε ακόμα ΠΑΣΟΚ, στις προσεχείς εκλογές, είναι μια σαφής θέση.
    Δύσκολο το βλέπω στη συνέχεια. Κάποιος άλλος καμία ιδέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ιχθυωκαλιεργειων στην χώρα μας το έχει πλέον η αβραμαρ και από ότι έχω ακούσει είναι αμερικανική πολυεθνική εταιρεία οπότε όλοι καταλαβαίνουμε τίς διασυνδέσεις αυτής. Όμως εμείς θα δώσουμε το μεγάλο αγώνα μας πρέπει και θα ξεσηκωθούμε όλοι μεγάλη ελπίδα μας οι οι μπροσταρηδες που ενδιαφέρονται πραγματικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα φίλε μου, αν δεν είναι οι εκλογές το θέμα ( μοχλός πίεσης ),
    τότε τι είναι; Ξέχασες την καταστροφή που έφεραν όσοι
    κυβέρνησαν μέχρι σήμερα; Αν τους είχα ψηφίσει θα ντρεπόμουν,
    μετά τα τόοοοοσα καλά που έκαναν!!!!!
    ....και όχι συμπεράσματα κατά το δοκούν, είπα εγώ να μήν ψηφίσουμε; σου υπέδειξα κάποιον; Όποιος έχει μυαλό ας το χρησιμοποιήσει την ώρα που πρέπει σωστά για το καλό του τόπου
    μας, για την Ελλάδα ρε γαμώτο. Δεν χορτάσατε δούλεμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η τοπική μας κοινωνία συμφωνεί με την περαιτέρω ανάπτυξη όλων των κλάδων της τοπικής μας οικονομίας, τις νέες επενδύσεις στις υδατοκαλλιέργειες, τις νέες επενδυσεις στον τουριστικό τομέα, στην παράκτια αλιεία, διότι σε όλους τους τομείς δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και απασχολούνται εργαζόμενοι συμπολίτες μας.
    Επομένως είναι προς το κοινό κοινωνικό αυμφέρον να συνεχιστεί η ανιδιοτελής συλλογική προσπάθεια για καλυτερη κατανομή στην χωροθέτηση για πολύπλευρη οικονομική ανάπτυξη όλων των μορφών της τοπικής μας οικονομίας.
    απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης
    του Δήμου Ξηρομέρου : 《 Συμπολιτεία Ξηρομεριτών 》

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι εκλογές δεν είναι μοχλός πίεσης. Τουλάχιστον σε εθνικό επίπεδο. Σε Δημοτικό ναι. Όπως λέει και ο φίλος παραπάνω, τα συμφέροντα είναι πολλά και μεγάλα. Και τι δεν ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Ας μην τα αναφέρουμε και στενοχωριόμαστε και αντιδικούμε μεταξύ μας για λάθος πράγματα.
    Μοχλός πίεσης είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή την κατάσταση.
    Μοχλός πίεσης όμως είναι και η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας. Την οποία με το συμπάθειο, εγώ δεν τη βλέπω πουθενά. Αυτό ναι, να το συζητήσουμε. Δεν με πείθουν οι φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις στις ιχθυοκαλλιέργειες. Είναι πολύ μετρήσιμη η συμμετοχή. Μεταξύ μας μαζευόμαστε. Και στις διαδικτυακές συζητήσεις, πάλι μεταξύ μας μαζευόμαστε. Και μη μου πείτε ότι δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα ίντερνετ και υπολογιστή κλπ κλπ κλπ. Γιατί αυτό που θα απαντήσω και θα στενοχωρηθούμε όλοι μας, είναι ότι διαπιστώνω παντελή απουσία της νέας γενιάς. Που έχει τη δυνατότητα και τα μέσα να συμμετάσχει. Και όσο δεν πείθει την ευρύτερη κοινωνία αυτή η αντίδραση, πιθανόν να υπονομεύεται και κάθε ενέργεια που κάνει ο Δήμος. Όχι υπό την έννοια ότι δεν πράττει σωστά, το αντίθετο μάλιστα, αλλά κυρίως επειδή δεν διαφαίνεται κοινωνική ορμή και ένταση η οποία να ωθεί την κατάσταση. Για να το πω πιο απλά, δεν συζητιέται το θέμα. Είναι μια κουβέντα την οποία οι περισσότεροι την προσπερνάνε. Αυτό διαπιστώνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού δεν είναι μοχλός πίεσης,κατά την άποψή σου φίλε μου,
    τότε μαζικά όποτε γίνουν εκλογές, ας ψηφίσουν οι πολλοί
    τη Ν Δ το ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ.....κι ας περιμένουμε άσπρη
    μέρα με τα πρώτα χιόνια.
    ΥΓ.Ποιά η αιτία για την παντελή απουσία της νέας γενιάς;
    Ποιοί τους στέρησαν την ελπίδα;
    Μήπως όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και ποιοί τα ψηφίζουν αυτα τα τρια κόμματα του ευρω μονόδρομου ?
      εμείς όλοι και μετά φωνάζουμε.<< Ζητω Ζήτω ο λαϊκός Καπιταλισμός.>>

      Διαγραφή
  9. 2.08 ΤΟ ΘΈΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΟΦΕΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ.
    ΤΟ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΜΕ Η ΝΑ ΠΙΕΖΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν ζούμε στην Ελβετία. Που τα δημοψηφίσματα είναι καθημερινότητα και που με κάποιες υπογραφές τροποποιείται ή αλλάζει ο νόμος.
    Ως προς το ποιος φταίει για το ποιο λόγο απέχει η νέα γενιά, πολλοί φταίνε. Και η νέα γενιά. Έχει εφαρμογή το η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα. Και σου ξαναλέω ότι σε τοπικό επίπεδο, αυτοδιοίκησης, είναι μοχλός πίεσης. Σε εθνικό όχι. Γι αυτό και κάποια κόμματα έχουν μείνει στο 5% για πολλά χρόνια.
    Σε επίπεδο ΟΤΑ όμως, η πίεση μπορεί να είναι άμεση, καθημερινή και να βλέπεις και τον κόπο σου που λένε.
    Η νέα γενιά έχει πάψει να κάνει επαναστάσεις φιλτατε. Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα συμφέροντα του συνόλου αγαπητέ δεν είναι τα ίδια. Δεν είναι ενιαίο και ομοιογενές το σύνολο. Διότι όταν ήρθαν καλεσμένοι μου κάποιοι τουριστικοί πράκτορες στο χωριό και τρώγαμε κάτω από τον Τάκη τον Παβελη (γειά σου ρε Τάκη γίγαντα), και τους έδειξα τις ιχθυοκαλλιέργειες, συζητώντας παράλληλα για την ΠΟΑΥ, μου είπαν ότι δεν επηρεάζουν σε τίποτα. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι το κοινωνικό σύνολο έχει κάποιες διαφορές. Και όταν σου λέει ο πράκτορας θα σου φέρω κάποια εκατομμύρια στο Μύτικα είτε με είτε χωρίς ιχθυοκαλλιέργειες, όπως καταλαβαίνεις τίθεται ζήτημα το ποιος παίρνει ποιες αποφάσεις. Το μεγαλύτερο παράδειγμα δημοκρατίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο δυτικό κόσμο, η Ελβετία, έχει πολύ συχνά δημοψηφίσματα ακριβώς γι αυτό το λόγο. Επειδή οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται διαφορετικά τα πράγματα. Πώς λέμε ψεκασμενοι και μη; Αυτό ακριβώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 7.07 ΕΠΕΙΔΗ Δέν είναι ενιαίο και ομοιογενές το σύνολο.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.