Σύσταση Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Π.Ο.Α.Υ του Πόρου από τον Δήμο.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Ο Δήμος Πόρου αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα που έχουμε και εμείς στον Δήμο Ξηρομέρου. Με αγνόηση της τοπικής κοινωνίας του Πόρου, είναι στο σχεδιασμό μία Π.Ο.Α.Υ έκτρωμα, που δεσμεύει μεγάλο μέρος του νησιού, που καταστρέφει τον τουρισμό για χάρη ενός κλάδου που έχει μάθει να συμπεριφέρεται ως κατακτητής και ο οποίος έχει ξεχάσει ότι σε μεγάλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, υπάρχει και το πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης. Οι κοινωνίες πρέπει να στηρίζονται και να υποστηρίζονται, να έχουν οφέλη, κοινωνική και οικονομική πρόοδο και όχι εξαθλίωση.
Μάλιστα κομπάζουν αυτοθαυμαζόμενοι, νομίζοντας ότι αυτό εξαντλείτε δίνοντας κάποια ψίχουλα και κάνοντας κάποιες δράσεις για το θεαθήναι, θυμίζοντας τις πολύχρωμες χάντρες που έδειχναν οι αποικιοκράτες κατακτητές στους ιθαγενείς.
Καλή επιτυχία φίλε Δήμαρχε Γιάννη Δημητριάδη, στον αγώνα που δίνεις εσύ και οι συνεργάτες σου, μαζί με την κοινωνία του Πόρου, για να υπερασπιστείτε το όμορφο σας νησί.

----------------------------------

Με Απόφαση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, συστάθηκε Επιτροπή Αγώνα (Ομάδα Εργασίας), με αποστολή τον σχεδιασμό και συντονισμό δράσεων για την απόσυρση του σχεδιασμού της Πολιτείας για ίδρυση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) στον Πόρο.
Στην Επιτροπή συμμετέχουν οι ακόλουθοι πολίτες, οι οποίοι και αποδέχτηκαν το κάλεσμα του Δημάρχου να συνδράμουν στον αγώνα ζωής ή θανάτου που καλείται να δώσει η τοπική κοινωνία απέναντι στα σχέδια ιχθυο-βιομηχανοποίησης του νησιού:

• Αλιφέρης Γιώργος
• Αργυρόπουλος Νάσος
• Καΐκας Ανδρέας
• Κανατσίδης Μπάμπης
• Καπέτα Ράνια
• Κατσίγκρας Θάνος
• Μάνεσης Σπύρος
• Μυλωνόπουλος π. Χαράλαμπος
• Ορφανίδου Φαίη
• Σακελλίου Κατερίνα
• Συξέρης Δημήτρης
• Rodgers Pamela

Η Επιτροπή, εκτός από το κατεπείγον ζήτημα της Π.Ο.Α.Υ., θα αναλάβει επίσης δράση και για την διεκδίκηση λύσεων από την Πολιτεία στα ακόλουθα καίρια ζητήματα: 1) λειτουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου και διακομιδή έκτακτων περιστατικών, 2) έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων και αξιοποίηση γηπέδου Κ.Ε. Πόρος, 3) αντιπυρική προστασία και αύξηση πυροσβεστικών δυνάμεων στο νησί.
Σχετικά με τις δράσεις της Επιτροπής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται μέσω της σελίδας «Poros SOS Πόρος» στο Facebook.

1 σχόλιο:

  1. άμα πρόκειται να καταστρέφονται τουριστικά μέρη για να γίνονται ιχθυοτροφεία
    τότέ για ποιά οικονομική ανάπτυξη μιλάμε με κοινή λογική και "πράσινα άλογα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.