Εγκαίνια της έκθεσης "Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση” στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.


18/11/2021
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Χαρ. Τρικούπη 10 
30 100 ΑΓΡΙΝΙΟ
Τηλ.: 2641 3 60340
FAX: 2641 0 48498

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα διαρκέσει η έκθεση “Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση”, που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου και στην οποία παρουσιάζονται έργα του μεγάλου Γάλλου ζωγράφου αφιερωμένα στην Επανάσταση του 1821.
Ο καλλιτεχνικός δ/ντης της ΔΠΑ Χρήστος Γαρουφαλής, στα εγκαίνια της έκθεσης, σημείωσε την σπουδαιότητα των έργων τα οποία «…σαν ένα είδος υποκειμενικής δημοσιογραφικής ανταπόκρισης ευαισθητοποίησαν και αφύπνισαν το φιλελληνικό ρεύμα στην Ευρώπη».
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε σχετικά: «Με ξεχωριστή χαρά υποδεχόμαστε στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου επτά φημισμένα έργα ενός σπουδαίου φιλέλληνα. Ο Ευγένιος Ντελακρουά δεν είχε επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα. Γνώρισε τον αγώνα των Ελλήνων μέσα από διηγήσεις. Εκείνες οι αφηγήσεις οδήγησαν το πινέλο του σε μεγαλειώδη έργα. Αλλά και σε μια καλλιτεχνική επανάσταση. Η τέχνη του συγκλόνισε τους Ευρωπαίους και με την ορμή της έστρεψε την προσοχή στη μικρή χώρα που πάλευε να ελευθερωθεί».
Στη ξενάγηση που ακολούθησε ο Χρήστος Γαρουφαλής, παρουσίασε αναλυτικά ενδιαφέροντα στοιχεία για το κάθε έργο ξεχωριστά.
Η έκθεση συνδιοργανώνεται με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας στη Πάτρα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Τα έργα παρέχονται από την Agence Photographique – Réunion des Musées Nationaux – GrandPalais – Louvre (Φωτογραφικό Πρακτορείο – Ένωση Εθνικών Μουσείων – GrandPalais – Λούβρο).
Η ΔΠΑ και ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχουν στις επετειακές εκδηλώσεις τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου.
Οι επισκέπτες θα πρέπει να επιδεικνύουν, μαζί με την αστυνομική ταυτότητα, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

Ώρες επισκέψεων:
Τρίτη-Σάββατο: 10:00 - 13:30 & 18:00 - 20:30
Κυριακή: 10:30 - 13:30, Δευτέρα & αργίες κλειστά

Πληροφορίες:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Δ. Βότση 2, Αγρίνιο
τηλ. 26413 60419,

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.