Η θάλασσα έχει φουσκώσει στον Μύτικα και τεράστια κύματα χτυπούν τον πάνω Μύτικα (βίντεο και φωτογραφίες).Βίντεο: Σοφία Παβέλη.

Πριν μερικές μέρες είχαμε τον τεχνικό σύμβουλο για τις μελέτες του Λιμενικού Ταμείου στον Μύτικα, ο οποίος επιστήμονας αναφέρθηκε με στοιχεία στον μεγάλο κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο Μύτικας στο παράκτιο μέτωπο του, όπου κινδυνεύει ο οικισμός από την θάλασσα όπως χαρακτηριστικά ανάφερε.
Το πρόβλημα όλο και θα οξύνεται και αυτό το βλέπουμε και εμείς οι κάτοικοι. Η διάβρωση της ακτογραμμής του οικισμού έχει γίνει φανερή πλέον, η θάλασσα απειλεί τον οικισμό και αυτές οι μελέτες πρέπει να προχωρήσουν και ιδιαίτερα η ακτομηχανική, που θα δείξει τι συμβαίνει στο παράκτιο τμήμα του οικισμού και τι έργα θα πρέπει να γίνουν για την προστασία του.
Η ράμπα της πλωτής στον πάνω Μύτικα δεν άντεξε στα κτυπήματα των σημερινών κυμάτων, τα οποία είναι πολύ μεγάλα λόγω της φουσκοθαλασσιάς, παρά την πρόσφατη επισκευή της με κόψιμο τα σάπια σίδερα και την αντικατάσταση με καινούργια. Τα κύματα περνάνε τα κρηπιδώματα και βγαίνουν στον δρόμο. Τα φρεάτια που υπάρχουν είναι αδύνατο να διώξουν τα θαλασσινά νερά και όπου δεν υπάρχουν φρεάτια δημιουργείτε πρόβλημα.
Ελπίζουμε να μην έχουμε περισσότερα προβλήματα στον πάνω Μύτικα, από τα ήδη υπάρχοντα και να ηρεμήσει η θάλασσα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, αλλά ξαναλέμε ότι τα επόμενα χρόνια, όλα τα παραλιακά μέρη θα έχουν μεγάλα προβλήματα και θα πρέπει να γίνουν κατεπειγώντος έργα προστασίας των οικισμών και ο Μύτικας είναι μια απο αυτές τις περιοχές. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.