Υπέροχη δράση: Ο Δημήτρης Τραυλός, ένας νέος στο φάσμα του αυτισμού, για μια μέρα έκανε ό,τι και η Δόμνα Μιχαηλίδου στο υπουργείο!


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Τους εγκάρδιους μας χαιρετισμούς σε όλη την οικογένεια και πάντα υγεία. Χριστίνα, Γιώργο, Δημήτρη και Λευτέρη. Πολλά φιλιά.
Τα μηνύματα που εκπέμπονται είναι πολύ δυνατά, για κοινωνίες ισότιμες και δίκαιες προς όλους μας, χωρίς κανένα είδος αποκλεισμού.
Σας περιμένουμε στον Μύτικα, όπου γνωρίζουμε ότι τον αγαπάτε απεριόριστα.

------------------------------


Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο του DuoDay, μοιράστηκε όλες τις δραστηριότητες της μέρας της, με τον Δημήτρη Τραυλό, ο οποίος είναι υψηλά λειτουργικός αυτιστικός.
Ο Δημήτρης συνόδεψε την Υφυπουργό, στην εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ», παρακολούθησε μαζί της όλες τις συναντήσεις στο υπουργείο και επισκέφτηκαν τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη.


Με ανάρτηση της στα social media, η Δόμνα Μιχαηλίδου, ανέφερε ότι: «Αυτές ήταν λίγες μόνο από τις στιγμές της ημέρας που μοιράστηκα με τον Δημήτρη, ένα υψηλά λειτουργικό νέο στο φάσμα του αυτισμού. Ξεκινάμε το DuoDay, την ευρωπαϊκή αυτή πρωτοβουλία συμφιλίωσης του κόσμου της απασχόλησης με τα άτομα με αναπηρία, και στη χώρα μας. Όλοι μαζί κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στην απασχόληση χωρίς αποκλεισμούς».
Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία ξεκίνησε από την Ιρλανδία με την ονομασία «Job Shadowday» και αργότερα την υιοθετήθηκε από τους Βέλγους ως «DuoDAy», αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Απασχόλησης Αναπήρων και επιδιώκει να συμφιλιώσει τον κόσμο της απασχόλησης με τα άτομα με αναπηρία.
Tην ημέρα αυτή, ένας υπάλληλος και ένα άτομο με αναπηρία σχηματίζουν DUO και το άτομο συμμετέχει ενεργά όσο το δυνατόν περισσότερο στις συνήθεις εργασίες των εργαζομένων.



2 σχόλια:

  1. Γειά σου Μητσαρα. Ορίτζιναλ Μυτικιωτης. Και σε παω και κόντρα ένα Fortnite.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος έχει διάθεση, να ψάξει και να μάθει για την εταιρεία Auticon. Με παρουσία σε πολλές χώρες, προσλαμβάνει μόνο παιδιά σαν το Δημήτρη. Μακάρι να έρθει και στην Ελλάδα. Είναι άδικο παιδιά σαν το Δημήτρη να απασχολούνται μόνο σε τηλεφωνικά κέντρα. Όπως επιμόνως αναφέρουν όλοι με αφορμή την duo day. Φανατικός υποστηρικτής της Auticon, ίσως και ιδρυτής, ποιος άλλος; Ο Ρίτσαρντ Μπρανσον. Δεν είναι τυχαίο. Ο άνθρωπος των προκλησεων. Γειά σου Δημήτρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.