Μετά τα κατόπιν ενεργειών μου κάποιων, προς πλήρη ενημέρωση σας, πως έχει το θέμα του Δημητρούκειου Δημοτικού Σχολείου στο Καραϊσκάκη (videos).


Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες, την προσπάθεια κάποιων να εκμεταλλευτούν μικροπαραταξιακά και μικροπολιτικά, ένα πρόβλημα που προέκυψε ξαφνικά με την οργανικότητα του Δημητρούκειου Σχολείου Καραϊσκάκη και τον υποβιβασμό του από τετραθέσιο σε τριθέσιο.
Η προσπάθεια αυτή, που υποτιμά την νοημοσύνη κάθε πολίτη και πολύ περισσότερο αυτών που γνωρίζουν τα ειδικότερα αυτά διοικητικά θέματα της εκπαίδευσης, ξεκίνησε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον συνήθη ύποπτο κ. Γαλούνη και συνεχίστηκε και με επίσημη ανακοίνωση στο διαδίκτυο, όπου μάθαμε όλοι ποιοι είναι οι «σωτήρες» του Σχολείου, που κατόπιν ενεργειών τους το Δημητρούκειο «σώθηκε».
Το θέμα είναι διοικητικό της εκπαίδευσης, κατεξοχήν πολιτικό και μία κεντρική κυβερνητική επιλογή, να μειωθούν κάποιες οργανικότητες σχολείων, που «παραβιάζουν» το σχετικό ΦΕΚ, ώστε εν τέλει να προκύψουν επιπλέον ώρες εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά εκ των έσω, χωρίς να απαιτείται πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών και συνεπώς επιπλέον οικονομικό κόστος.
Πρόκειται για το γνωστό διαχρονικό πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της Δημόσιας Παιδείας, πολιτικές επιλογές συνεχόμενων Κυβερνήσεων δηλαδή και του ποσοστού χρηματοδότησης που αυτή λαμβάνει από το ΑΕΠ της χώρας μας.
Οι αριθμοί καταδεικνύουν ότι η Πατρίδα μας κατατάσσεται και μετά αλλά και πριν από την οικονομική κρίση, μόνιμα στην τελευταία θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου το ποσοστό του ΑΕΠ για την Παιδεία ποτέ δεν ξεπέρασε το 3,5%, όταν ο ποσοστιαίος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση κυμαίνεται περί του 5%.
Δεν έχουμε σκοπό να σχολιάσουμε περαιτέρω το θέμα του Δημητρούκειου Σχολείου και αυτά που ακούστηκαν ή γράφτηκαν από τους «σωτήρες» και λαϊκιστές, γιατί η φαιδρότητα είναι και κολλητική.
Παραθέτουμε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την μεστή τοποθέτηση του Διευθυντή του Σχολείου κ. Γεράσιμου Μπότσιου, που βάζει το θέμα όπως είναι πραγματικά και τη συνετή παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Λευτέρη Μάντζαρη, που λέει αλήθειες, γενικότερα για την αποδυνάμωση από μαθητικό δυναμικό των σχολείων του Δήμου Ξηρομέρου, για το τι έγινε, αλλά κυρίως τι περιμένουμε και τι πρέπει να γίνει.

Η μεστή τοποθέτηση του Διευθυντή του Σχολείου κ. Γεράσιμου Μπότσιου, που βάζει το θέμα όπως είναι πραγματικά.

Η συνετή παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Λευτέρη Μάντζαρη, που λέει αλήθειες.

1 σχόλιο:

  1. Οταν με την συλλογική προσπάθεια εκπληρώνεται ο σκοπός μιας συλλογικής προσπάθειας,
    δέν χρειάζεται περαιτέρω ατομική προσπάθεια(ατομική οικειοποίηση) αφού ο σκοπός μιας συλλογικής προσπάθειας εκπληρώνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.