Ετερόκλητοι έντιμοι!


Του Νίκου Ζαρκαδούλα.

«Συνονθύλευμα ανεπάγγελτων!!!» Συμφωνείται με τον συνομιλητή σας κ. Λιβανέ; Εκεί δεν ήσασταν; Έτσι δε χαρακτήρισε ο Μπόκας όλους όσους (εμάς) εναντιώνονται στο να τους παραχωρηθεί όλος ο κόλπος Αστακού  - Μύτικα; Ο δε συνεργός του, ο Τουραλιάς, λέει «δεν θέλουμε επιχορηγήσεις από το κράτος», μόνο τη θάλασσα θέλουμε, τις ακτές, και τα παιδιά σας σκλάβους με 26 ευρώ μεροκάματο.
Συνονθύλευμα κ. Υπουργέ -φαντάζομαι το γνωρίζετε- είναι ανομοιογενές σύνολο ετερόκλητων στοιχείων. (Μήπως τελικά έχει δίκιο ο Μπόκας;).
Έχουμε ανάμεσά μας μεροκαματιάρηδες με ροζιασμένα χέρια, που θαλασσοδέρνονται για 26 ευρώ (χαιρέτησα συγγενή μου γυναίκα και ανατρίχιασα κ. Υπουργέ, τόση τραχύτητα), έχουμε τα παιδιά τους, που μη μπορώντας την ανεργία έφυγαν στην Γερμανία εργάτες, έχουμε μικρό-μαγαζάτορες που βλέπουν την πελατεία τους να εξαφανίζεται, έχουμε ανθρώπους που οι πολιτικές (και οι δικές σας) τους οδήγησαν στην απελπισία, που είναι πνιγμένοι στα χρέη και δεν έχουν για καφέ, έχουμε όσους έχουν το πατρικό τους και θέλουν να πηγαίνουν να βλέπουν τους γονείς τους όσο ζουν και να κάνουν ένα μπάνιο, έχουμε ανθρώπους που νοσταλγούν τον τόπο τους και θέλουν να γυρίσουν, έχουμε κτηνοτρόφους, δασκάλους, γιατρούς, δικηγόρους, τεχνίτες, επαγγελματίες και ανέργους, πάνω απ’ όλα έχουμε τίμιους ανθρώπους (ναι ρε συ Μπόκα)…. έντιμους ανθρώπους!
Πάντως μπράβο στους ιχθυοκαλλιεργητές! Ωραία παράσταση! Επαγγελματικά στημένη! Ενόψει του κινδύνου να μην παραταθεί η ΠΟΑΥ, κατέφυγαν στα μεγάλα ονόματα. Προσέλαβαν την εταιρεία (https://domeconsulting.eu/) της Πυργιώτη και αυτή κάλεσε τους φίλους της μεγαλοδημοσιογράφους (φαντάζομαι με το αζημίωτο ή ήταν φιλική συμμετοχή;).
Δεν κλήθηκε η τοπική κοινωνία, δεν κλήθηκαν εργαζόμενοι (ποιος τους λογαριάζει άλλωστε), δεν κλήθηκαν άλλοι φορείς. Παράσταση για λίγους!
Και σεις, ο Υπουργός ανάπτυξης - τι ειρωνεία ο Υπουργός ανάπτυξης, που έρχεται από τους πιο φτωχούς νομούς της χώρας - μας λέτε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Για πείτε μας; Αυτή είναι η ανάπτυξη για το νομό; Τι λέτε στους Αιτωλοακαρνάνες κ. Λιβανέ; Σας φέρνω και αλλά κλουβιά να πάτε εργάτες για ψίχουλα; Για εξηγήστε μας, η λίγδα που επιπλέει είναι αιθέρια έλαια;
Δεν είναι άτιμο να μας εξαγοράζετε, να μας εξαπατάτε; Να μας διώχνετε από τα σπίτια μας; Και τι σας ζητήσαμε, να ακολουθήσετε τούς νόμους, να μην μολύνετε τη θάλασσα, και φυσικά όχι όλη η περιοχή στους ιχθυοκαλλιεργητές; Γιατί δεν τα είπατε αυτά στο «συνέδριό τους». Δεν είναι εκ του πονηρού η απόκρυψη; Σε κάθε περίπτωση ελπίζω και εύχομαι στο τέλος να επικρατήσουν η ετερόκλητοι έντιμοι και όχι κάποιοι ομοιογενείς απατεώνες!

7 σχόλια:

  1. Πολύ καλά τα λες λ. Ζαρκαδουλα!! Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν λίγο παραπέρα... παρόλ' αυτά ο κ. Υπουργός έχει κλείσει καλά τα αυτιά του... όπως κι όλη η κυβέρνηση... έχουν ανοίξει καλά τις τσέπες μόνο... να ξέρουν όμως οι κύριοι βουλευτές μας ότι το άδικο πληρώνεται με πολλούς τρόπους και η αλήθεια νικά... εστιν δίκης οφθαλμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ. Ζαρκαδουλα, δε σας γνωρίζω προσωπικά, παρ όλα αυτά παρακολουθώ τα κείμενά σας κ θέλω να σας συγχαρώ για τον τεκμηριωμένο κ ουσιαστικό λόγο σας. Αν κ δυστυχώς δε φαίνεται να επηρεάζονται ή να συγκινούνται οι έχοντες την εξουσία ωστόσο νομίζω ότι το παραπάνω κείμενο θα πρέπει να αντιπροσωπεύει κάθε Ξηρομεριτη κ κάθε άνθρωπο, που σέβεται το σπίτι του, τον τόπο του, το μέλλον των παιδιών του..

    Με εκτίμηση,
    Λιότου Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ κ Λιότου, έχουμε χρέος να παλέψουμε την αδικία!

      Διαγραφή
  3. Πολύ σωστός ο συμπατριώτης.Οι τοπικές κοινωνίες όμως ψηφίζουν πολιτικούς,που το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά, είναι οτι αφορά τα δικά τους συμφέροντα, ψέματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ οι επιλογές είναι δικές μας και ανεξάρτητα του τι ψηφίζει κάνεις να κρίνει ποιον επιλέγει μέσα από το ίδιο του το κόμμα!

      Διαγραφή
  4. Πολύ θετικό νέοι άνθρωποι να παίρνουν θέση στα σοβαρά προβλήματα του τόπου μας κι όχι να απέχουν και μετά να γκρινιάζουν πως όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι οι μεγαλύτεροι αποφασίζουν για ότι αφορά τη ζωή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ως απαντηση θα πρεπει να γινει το ιδιο συνεδρειο με τους ξενοδοχους - ιδιοκτητες καταλυμάτων - καταστηματαρχες και νεους επενδυτες Μυτικα - Αστακου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.