Βαρύ το αποτύπωμα της κακοκαιρίας σε Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλο. Ο Δήμος Ξηρομέρου συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις (βίντεο & φωτογραφίες).


Ενώ στις Δ.Ε. Αλυζίας και Φυτειών δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα, μία πολύ δύσκολη ημέρα έζησε χθες η Δ.Ε. Αστακού και ιδιαίτερα τα δύο χωριά Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλο. Η έντονη νεροποντή χτύπησε όλη την Π.Ε. Αιτ/νίας και ιδιαίτερα τις περιοχές Μεσολογγίου και Αστακού. Η κατάσταση που επικρατεί στο γειτονικό Μεσολόγγι είναι τραγική, με ολόκληρες συνοικίες πλημμυρισμένες.
Οι πληροφορίες που έχουμε πάρει με εικόνες και βίντεο, δείχνουν τις συνέπειες της κακοκαιρίας και το αποτύπωμα που αυτή άφησε σε Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλο.
Ο Δήμος Ξηρομέρου από την πρώτη στιγμή, ήταν ενημερωμένος για αυτό που έρχεται και είχε προετοιμάσει όλα τα μέσα που διαθέτει, ώστε να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις, με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους επί τόπου και τον Δήμαρχο επίσης παρών. Επίσης και η Πυροσβεστική μαζί με την Αστυνομία επί τόπου να βοηθούν την κατάσταση.
Ξημερώνοντας σήμερα Σάββατο, από νωρίς το πρωί ο Δήμος Ξηρομέρου συνδράμει με τα μέσα που διαθέτει τους κατοίκους Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλου, με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και τον Δήμαρχο να συντονίζουν επί τόπου τις παρεμβάσεις.
Μάθαμε ότι 5-6 σπίτια και επιχειρήσεις είχαν πρόβλημα με εισροή υδάτων, όπου εκεί θα πρέπει να στηριχθούν οι άνθρωποι με αποζημίωση για την οικοσυσκευή και τις άλλες ζημιές, ώστε να βοηθηθούν έστω και αυτό το λίγο, γιατί η ψυχική οδύνη να βλέπεις το σπίτι ή την επιχείρηση σου πλημμυρισμένα δεν αποζημιώνεται με τίποτα.

Καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών - Ύψη σε χιλιοστά βροχής την Παρασκευή 3 - 12 - 2021.

















2 σχόλια:

  1. Το δημόσιο εξωτερικό χρέος είναι 400 δις ευρώ, ωστόσο ακόμα δέν υπάρχουν τα απαραιτητα έργα προστασίας απο κάθε είδους φυσικά φαινόμενα και μην τα μετατοπίζουμε για να δικιολογηθούμε όλα στην λεγομενη κλιματική αλλαγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μπορούσα να προσθέσω, ΠΡΙΝ το κράτος, τους ιδιώτες που χτίζουν όπου θέλουν καί τούς μηχανικούς που μπορούσαν και έβγαζαν άδειες όπου ήθελε ο πελάτης (λες και οι υπόλοιποι δεν είχαν παιδιά να μεγαλώσουν και στόματα να θρέψουν), και την πολεοδομία που ήξερε αλλά έπρεπε να σπουδάσουν και αυτοί παιδιά κλπ κλπ κλπ.

    Από την όλη κινητοποίηση εγώ κρατάω την ανακοίνωση του Δήμου. Πάρτε τηλέφωνο οι ετεροδημοτες να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τα σπίτια σας που είναι κλειστά. Εύγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.