Έτοιμο το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα. Επίσκεψη εκπροσώπων του Δήμου Ξηρομέρου, του Διευθυντή και της Διευθύντριας και παρουσία του εργολάβου.


Το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα έχει ολοκληρωθεί και σήμερα ξεναγήθηκαν στους χώρους του, αιρετοί του Δήμου Ξηρομέρου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ξηρομέρου γιατρό Γιάννη Τριανταφυλλάκη και τον Αντιδήμαρχο έργων Βασίλη Πολύζο, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστας Μπαμπούρης, αιρετοί της Τοπικής Κοινότητας Μύτικα με τον Πρόεδρο Δημήτρη Φάρρο, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Μύτικα Ανδρέας Ζαρκαδούλας, η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Γεωργία Σταύρακα, μαζί με τον εργολάβο κύριο Βλασταρά, για να ελέγξουν την κατάσταση του έργου και να δρομολογηθεί σύντομα η μετακόμιση της σχολικής κοινότητας του Μύτικα στα νέα κτίρια.
Σε αυτό το σημείο θέλουμε να ενημερώσουμε και να επαναλάβουμε, ότι ο Δήμος Ξηρομέρου, με μέριμνα της νέας δημοτικής αρχής, ήρθε και έβαλε την συνδρομή του και ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, για την κατασκευή των περιμετρικών πεζοδρομίων, των κεκλιμένων πρόσβασης και τη διάνοιξη και διαμόρφωση του παράπλευρου πεζόδρομου, που δεν περιλαμβάνονταν στην μελέτη και το έργο χωρίς αυτά θα ολοκληρωνόταν ημιτελές και μη λειτουργικό.
Ουσιαστικά έπραξε το καθήκον του, ζητώντας την εκπόνηση μίας μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Μεσολογγίου και με μία συμπληρωματική ανάθεση - σύμβαση, με πρόσκληση για υποβολή προσφορών, κινήθηκε σωστά και γρήγορα, ώστε να υπάρχει ένα πλήρως ολοκληρωμένο έργο και όχι να παραδοθεί ένα έργο ημιτελές όπως συνηθίζεται σε πολλά δημόσια έργα, με κοντινό παράδειγμα το διπλανό Λύκειο Μύτικα, το οποίο είναι χωρίς πεζοδρόμια περιμετρικά (στρώσιμο με πλάκες) ή ακόμα χειρότερα το κοντινό Κ.Υ. Μύτικα, όπου ο Δήμος τα προηγούμενα χρόνια, δεν προχώρησε ως όφειλε σε μία μελέτη και μία συμπληρωματική σύμβαση, ώστε να χρησιμοποιήσει το υπόλοιπο του ποσού  περί τα 500.000 € για τον περιβάλλοντα χώρο, με αποτέλεσμα να χαθούν τα χρήματα και το Κ.Υ. Μύτικα να παραληφθεί λανθασμένα ημιτελές και μη λειτουργικό στην ουσία από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Αυτό το έργο δεν έπρεπε να παραληφθεί επ' ουδενί, αλλά... αλλά...
Η καταρχήν διάνοιξη και η μετέπειτα διαμόρφωση του νέου παράπλευρου πεζοδρόμου, ήταν προαπαιτούμενο για να είναι λειτουργική η πρόσβαση των μαθητών του Νηπιαγωγείου (άλλη είσοδος - έξοδος από του Δημοτικού) και χωρίς την συγκεκριμένη διάνοιξη και διαμόρφωση του πεζοδρόμου, το Νηπιαγωγείο δεν θα έπαιρνε άδεια να λειτουργήσει.
Ένα σύντομο ιστορικό του έργου μπορείτε να δείτε εδώ, δημοσιευμένο από εμάς παλαιότερα και θα επαναλάβουμε ότι τα έργα ανήκουν στους δημότες.
Επίσης δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο της συνδρομής του Δήμου Ξηρομέρου.



















Φωτογραφία από drone από Βαγγέλη Τσάκαλο.














3 σχόλια:

  1. ΘΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικό κόσμημα και η τουριστική ανάπτυξη, που για μένα είναι μονόδρομος για την Αλυζία και τον Μύτικα, θα αντιστρέψει και την ερήμωση και δημογραφικά τα επόμενα χρόνια η Αλυζία θα ανέβει όπως έγινε και στην τουριστικά αναπτυγμένη γειτονική Πάλαιρο όπου έχουμε αύξηση πληθυσμού. Είναι σημαντικό να μείνουν νέες οικογένειες στο τόπο. Θέλουμε παιδιά να γεμίσουν το σχολείο και αυτό θα γίνει σιγά σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.