Τα μηχανάκια της οργής.


Αναρτούμε ξανά ένα πολύ ωραίο κείμενο που μας έστειλε αναγνώστης του Blog μας από την Κανδήλα (δείτε εδώ) στις 7 Απριλίου του 2012. Αφορμή τα πολλά παράπονα που εκφράζουν πολλοί συνδημότες μας για τα μηχανάκια και γι αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες στην είσοδο του Μύτικα από τον νέο οικισμό της Παναγούλας, όπου όπως μας επισήμαναν, αργά το βράδυ μαζεύονται εκεί πολύ κάτοχοι με μηχανάκια αλλά και πολλά αυτοκίνητα με διαπασών μουσική και διοργανώνουν κόντρες.
Όλος ο νέος οικισμός την Παναγούλας στον Μύτικα σηκώνεται στο πόδι όπως μας επισήμαναν και έχουν ενημερώσει σχετικά το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας, αλλά δεν βλέπουν καμία παρέμβαση.

-----------------------------

Γράφει ένας αναγνώστης.

Γράφω για ένα αναφερθώ σε ένα φαινόμενο που βλέποντας το με θλίβει και με στενοχωρεί αφάνταστα. Τώρα που ο καιρός έχει φτιάξει και πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι παρατηρώ ότι στα χωριά μας πάρα πολλά μικρά ανήλικα παιδιά κυκλοφορούν με μηχανάκια. Μηχανάκια με κομμένες εξατμίσεις, κάποια πειραγμένα για να βγάζουν μεγάλη τελική ταχύτητα, χωρίς πινακίδες, με κομμένα φτερά, χωρίς φώτα και φλας κάποια, πιθανόν χωρίς άδεια και ασφάλεια και σίγουρα χωρίς δίπλωμα μιας και όπως προείπα μιλάμε για ανήλικα παιδιά.
Ειδικά στο χωριό μου την Κανδήλα το φαινόμενο είναι πολύ διαδεδομένο, αλλά τα ίδια συμβαίνουν και στα άλλα χωριά της περιοχής μας, για να μην πω ότι το ίδιο συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Σαν δαίμονες είτε πρωί, είτε μεσημέρι, είτε βράδυ, περνάνε με τέρμα το γκάζι μέσα από τα χωριά, διοργανώνουν κόντρες με στοιχήματα στην μεγάλη ευθεία του Αστακού έξω από το Μύτικα τα βράδια.
Περπατώ στο δρόμο και όταν βλέπω να περνά μικρό παιδί με μηχανάκι προσεύχομαι και λέω «Χριστέ μου φύλαξε το».
Ποια είναι η λύση γι αυτό το πρόβλημα; Οι πιο πολλοί θα πείτε η Αστυνομία, που είναι η Αστυνομία να ελέγξει; Δεν είναι αυτή η λύση αγαπητοί συμπατριώτες, αυτή είναι η καταστολή του προβλήματος. Το ερώτημα που πρέπει όλοι να σκεφτούμε είναι που είναι αυτοί οι γονείς; Πως μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι τα μεσημέρια και τα βράδια όταν το παιδί τους στη κρισιμότερη φάση της ζωής του, την εφηβεία, όπου έχει άγνοια κινδύνου, όπου έχει μέσα του τη τάση της επίδειξης και της προβολής, όπου το συναίσθημα κυριαρχεί της λογικής, αυτό βρίσκεται καβάλα στο θάνατο και τον προκαλεί.
Δεν ξέρω τι καιροί είναι αυτοί που ζούμε, πραγματικά δεν ξέρω πως φτάσαμε εδώ….

2 σχόλια:

  1. Η λύση είναι στο να κατασκευάστει χώρος ο οποίος με ασφάλεια θα μπορούν να τρέχουν,κάνουν κόντρες κτλ. Αυτό γίνεται και σε άλλες χώρες. Μόνο με εκπαίδευση σε πίστα και με την ανάλογη παιδεία θα γίνουν σωστοί οδηγοί και δεν θα τους κάνει αίσθηση να τρέξουν στο δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπευθυνοι ειναι μονο οι γονεις τους. Κανενας αλλος. Μακαρι να μην το μετανιωσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.