Σπύρου Θ. Μήτση: «Οι γυμναστικές επιδείξεις στο 7/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αρχοντοχωρίου Αιτ/νίας, κατά την πολιτικά και εκπαιδευτικά περίοδο 1967-1974».


Μία πολύ ενδιαφέρουσα και μοναδικής αξίας εργασία σας παρουσιάζουμε σήμερα. Είναι του συμπατριώτη μας από το Αρχοντοχώρι, φίλου δασκάλου Σπύρου Θ. Μήτση, με θέμα: «Οι γυμναστικές επιδείξεις στο 7/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αρχοντοχωρίου Αιτ/νίας, κατά την πολιτικά και εκπαιδευτικά περίοδο 1967-1974».
Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο Σπύρο για την εμπιστοσύνη και την επιλογή να μας παραχωρήσει προς δημοσίευση την εργασία του, της οποίας, ειδικά οι πολλές και εκπληκτικές φωτογραφίες που περιλαμβάνει μας εντυπωσίασαν και μας συγκίνησαν.
Νοσταλγικές μνήμες μιας εποχής που έφυγε και δεν ξαναγυρνά, που όμως η καταγραφή και ανάδειξη τους αποτελεί μέρος της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να περάσουμε και στις επόμενες γενιές, γι αυτό και είναι τόσο σημαντικές προσπάθειες σαν και αυτή του φίλου Σπύρου, μιας και με την καταγραφή, εξασφαλίζει σε αυτές τις μνήμες την διαχρονικότητα.
Η δική μας μηδαμινή και ασήμαντη συνεισφορά, ήταν στην μορφοποίηση των κειμένων, των γραφικών, στη σελιδοποίηση, στο εξώφυλλο, πάντα με την άδεια του Σπύρου.
Σας προτρέπουμε να αναγνώσετε την εργασία και να κατεβάσετε το αρχείο pdf.

------------------------------

Του Μήτση Θ. Σπυρίδωνα
Συν/χου Δασκάλου-Ερευνητή.

Στην ερευνητική μας εργασία που φέρει τον τίτλο «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 18ο, 19ο και 20ο ΑΙ.» ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλη εκπαιδευτική αξία έχει και το πολύτιμο φωτογραφικό αρχείο -οικογενειακό άλμπουμ- των αξιότιμων δασκάλων μας, Παναγιώτη Κόγκα (Φρύνι Λευκάδας) και Κρυστάλλως Αρματά (Πόρος Λευκάδας). Σ΄ αυτό απεικονίζονται οι 260 περίπου μαθητές του 7/θεσίου Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου να συμμετέχουν στις γυμναστικές επιδείξεις του σχολικού έτος 1970-1971. (…)
Η συνέχεια με όλη την εργασία εδώ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.