Ένας πολύ μικρός τελείως ακίνδυνος γλαυκοκαρχαρίας απαθανατίστηκε στον Μύτικα.Ένας πολύ μικρός τελείως ακίνδυνος γλαυκοκαρχαρίας, απαθανατίστηκε από συμπατριώτισσα μας Μυτικιώτισσα, σήμερα Κυριακή στον Μύτικα, να κολυμπά πολύ ρηχά (δείτε εδώ).
Όπως μας είπαν οι ψαράδες που ρωτήσαμε, υπάρχουν πολλά είδη καρχαρία στο Ιόνιο, αλλά είναι ακίνδυνοι και ποτέ δεν πλησιάζουν κοντά σε ακτές και σε ρηχά νερά, απλά ο συγκεκριμένος έχασε τα νερά του, ακολουθώντας πιθανώς κάποιο κοπάδι από ψάρια και βρέθηκε τόσο ρηχά.
Είναι είδος υπό εξαφάνιση από τον άνθρωπο.
Στον Ελλαδικό χώρο και ιδιαίτερα στη περιοχή μας, ποτέ δεν έχει αναφερθεί οποιοδήποτε περιστατικό με καρχαρία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.