Νέο πρόγραμμα του ταμείου ανάκαμψης με επιδότηση 50% σε Τουρισμό, Εστίαση για όλη την Ελλάδα. Περίοδος αιτήσεων: Από 05/07/2022 – 30/9/2022.



Δημοσιεύθηκε το πρώτο πρόγραμμα επιδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης το οποίο αφορά επενδύσεις σε Ξενοδοχεία, Καταλύματα Εστίαση, Τουριστικά γραφεία σε όλη την Ελλάδα. Το ύψος της επιδότησης είναι έως και 50 % ανάλογα με την περιοχή που θα πραγματοποιηθεί η επένδυση. Οι επενδύσεις ξεκινούν από 500.000€ και φθάνουν έως 2,7 εκ.
Το πολύ θετικό του προγράμματος είναι ότι η εκταμίευση θα γίνει άμεσα με τις νέες διαδικασίες και με 100% δυνατότητα προκαταβολής χωρίς αρχικούς ελέγχους τιμολογίων.

Πίνακας ενισχύσεων.


Τι επιδοτείται:
  • Κατασκευή ή εκσυγχρονισμός ακινήτων.
  • Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες της μονάδας.
  • Οχήματα με τα οποία η επιχείρηση διενεργεί μεταφορές Α΄ υλών και προϊόντων (έτοιμων και ημιέτοιμων), εντός του χώρου της μονάδας. Επιλέξιμα είναι τα ηλεκτρικά οχήματα, τα οχήματα μηδενικών εκπομπών CO2 και τα οχήματα που εκπέμπουν CO2 μικρότερο των 50g/Km.
  • Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου και του εξοπλισμού εργαστηρίων στο βαθμό που εξυπηρετεί την λειτουργία της μονάδας.
  • Δαπάνες εξοπλισμού μηχανοργάνωσης της επιχείρησης (όπως αγορά τηλεφωνικών εγκαταστάσεων, δικτύων ενδοεπικοινωνίας, ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακών μηχανημάτων, φωτοτυπικών, συστημάτων ασφαλείας εγκαταστάσεων, συστημάτων πυροσβεστικής προστασίας εγκαταστάσεων). Στον εξοπλισμό μηχανοργάνωσης συμπεριλαμβάνονται και οι δαπάνες για απομακρυσμένη και έξυπνη διαχείριση με την εγκατάσταση συστημάτων τηλε-ελέγχου καθώς και κάθε άλλη επένδυση η οποία οδηγεί σε ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων. Επιλέξιμος είναι ο εξοπλισμός ο οποίος που λειτουργεί κατά τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και συνοδεύεται από αντίστοιχες πιστοποιήσεις εφόσον υφίστανται στην αγορά.
  • Δαπάνες για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία.
  • Άυλες δαπάνες όπως απόκτηση λογισμικού και αποκτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, αδειών εκμετάλλευσης δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, εμπορικών σημάτων (συμπεριλαμβάνονται και επενδύσεις σε ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων) / Τεχνικές προδιαγραφές και σχεδιασμός προϊόντων / Έρευνες αγοράς / Εταιρική ταυτότητα & branding (logos, εταιρικές παρουσιάσεις κ.λπ.) /
  • Ενισχύσεις για συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ΜΜΕ.
  • Ενισχύσεις για συμμετοχή ΜΜΕ σε εμπορικές εκθέσεις.
  • Δαπάνες για ανανεώσιμες πήγες ενεργείας με όλες τις εξειδικεύσεις τους.
Περίοδος Αιτήσεων:
Από 05/07/2022 – 30/9/2022.

2 σχόλια:

  1. Κάθε καινουργια τουριστική μοναδα που γινεται στην τουριστικη περιοχή μας ειναι και μια ελπιδα αισιοδοξιας για το μελλον της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν γίνει σωστή και επιμελέστερη χωροθέτηση της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας,
    ώστε να αναπτύσσονται ισόρροπα και στην περιοχή μας όλοι οι τομείς της τοπικής μας οικονομίας,
    μπορεί να γίνονται επενδύσεις απο ενδιαφερόμενους επενδυτές και επενδύσεις στον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών και επενδύσεις στο κλάδο του τουρισμού,
    αφού η παραλιακή μας περιοχή και σε συνδυασμό με το διαρκώς αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο του Ακτίου, έχει δυνατότητες και προοπτικές περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης και προς όφελος της τοπικής μας οικονομίας και της οικονομίας μας γενικότερα.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.