Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας ελλιμενισμού στον πάνω Μύτικα.


Μία καλαίσθητη πλωτή εξέδρα ελλιμενισμού τοποθετήθηκε στον πάνω Μύτικα. Πρόκειται ουσιαστικά για την τελευταία πινελιά στην τουριστική επένδυση της οικογένειας Παξινού, για την οποία σας είχαμε ενημερώσει με σχετική μας ανάρτηση στις 30 Απριλίου 2021 (δείτε εδώ).Η τουριστική ανάπτυξη, αυτή είναι νομοτελειακά η μοίρα του Μύτικα και ευρύτερα όλης της Δ.Ε. Αλυζίας και του παράκτιου τμήματος του Δήμου Ξηρομέρου και όχι τα ιχθυοτροφία και η συγκεκριμένη ΠΟΑΥ των Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, η οποία θα φέρει μιζέρια, καταστροφή και η οποία θα πρέπει άμεσα να αποσυρθεί και να γίνει στην ανοικτή θάλασσα έξω από τις Εχινάδες και Νότια, με συγκέντρωση όλων των μονάδων και απρόσκοπτη ανάπτυξη τους εκεί στο δικό τους ξεχωριστό ζωτικό χώρο. Αυτό άλλωστε προέβλεπαν όλες οι αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας παλαιότερα.
Η ανάπτυξη θα έρθει κυρίως από την θάλασσα, χωρίς να παραβλέπουμε την μεγάλη συνεισφορά και τις προοπτικές ανάπτυξης, του επίσης πολύ σημαντικού αγροκτηνοτροφικού τομέα.
Θυμίζουμε τις 5 σημαντικότατες μελέτες αναβάθμισης των Λιμενικών Υποδομών του Μύτικα, στα πλαίσια του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», συνολικού προϋπολογισμού 418.850,17 €, τα περισσότερα χρήματα απ' όλα τα Λιμενικά Ταμεία της Αιτωλοακαρνανίας, με 219.751,55 € να αφορούν τον Μύτικα (τα υπόλοιπα αφορούν 4 μελέτες του Αστακού).
Πρόκειται για ένα ποσό πάρα πολύ μεγάλο για μελέτες, που για πρώτη φορά έχει στη διάθεση του ο Μύτικας, μια μοναδική ευκαιρία να λύσει στο άμεσο μέλλον πολλά και σοβαρά προβλήματα στο παράλιο κομμάτι του, που απειλούν τις περιουσίες των κατοίκων και ακόμα και αυτή την ύπαρξη του χωριού.
Το ποσό έχει ήδη εγγραφεί στα έσοδα του Προϋπολογισμού του Λιμενικού Ταμείου, αυτά τα χρήματα δηλαδή υπάρχουν και είναι διαθέσιμα για αυτό και μόνο το σκοπό. Τονίζουμε ότι δεν μπορούν να πάνε πουθενά αλλού.
Οι 5 μελέτες που αφορούν την αναβάθμιση των Λιμενικών Υποδομών του Μύτικα, προϋπολογισμού 219.751,55 €.
Με αυτές τις μελέτες θα πρέπει να γίνουν όλες εκείνες οι λιμενικές υποδομές που θα υποβοηθήσουν την τουριστική ανάπτυξη.
Κοιτάξτε για παράδειγμα μία απλή και φθηνή υποδομή που μας έστειλε ο συμπατριώτης μας Πολιτικός Μηχανικός κ. Γιώργος Πουρνάρας που έγινε πριν λίγες μέρες στο Ακταίο στον Πατραϊκό κόλπο. Μία απλή γλίστρα, που την έχει ανάγκη για να γλιτώσει ο Μύτικας από την γλίστρα εντός του λιμένα, που προκαλεί καθημερινά τεράστια όχληση στον οικισμό και θα πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί. Έχουμε άπειρα σημεία που μπορούμε να φτιάξουμε και παραπάνω από μία.

Επίσης ενημερώνουμε ότι από το 2021, το Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου (μέσω του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ), έχει προσλάβει αναγνωρισμένο Τεχνικό Σύμβουλο την Optimum Value, για να δίνει τις σωστές και με επιστημονική γνώση κατευθύνσεις για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν εκ μέρους του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.