48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ. Επιτυχημένη “στάση” στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας - Πλήθος νεολαίας και κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις.


Με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου, ιδιαίτερα νεολαίας της περιοχής, αλλά και εργαζόμενων και οικογενειών, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην νέα πλατεία της παραλίας του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, το βράδυ της Κυριακής.
Το μήνυμα “Η νέα γενιά με το ΚΚΕ, για το ωραίο, το μεγάλο, το συγκλονιστικό (Ν. Μπελογιάννης) - Σοσιαλισμός, η απάντηση στον 21ο αιώνα”, ακούστηκε και στην κωμόπολη δυνατά, γεμίζοντας με αισιοδοξία τους συμμετέχοντες, όσους παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις.
Χαιρετισμό απεύθυνε, ο Λεωνίδας Καραγεώργος, εκ μέρους της ΚΝΕ, για να ακολουθήσει ομιλία, από τον Γιάννη Καρναβιά, μέλος του ΤΓ της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας, που αναφερόμενος στο σύνθημα του Φεστιβάλ, στα μηνύματα που μεταφέρει 70 χρόνια μετά και την εκτέλεση του κομμουνιστή – ήρωα Νίκου Μπελογιάννη, μεταξύ άλλων, σημείωσε: “Σ’ αυτόν τον αγώνα είναι οι κομμουνιστές μπροστά κάθε μέρα. Σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμε τη νέα γενιά να παλέψει και να βαδίσει. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για να βρουν συνέχεια τα μεγάλα αγωνιστικά στιγμιότυπα όλου του προηγούμενου διαστήματος, που σχημάτισαν το χαμόγελο στα χείλη μας, γέννησαν την ελπίδα, έσπασαν στερεότυπα και έβαλαν περισσότερους νέους ανθρώπους να «στήσουν αυτί», να εμπιστευτούν και να αναγνωρίσουν τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Παράδειγμα, εδώ στην περιοχή σας, η μάχη που έδωσαν οι κάτοικοι με τους κομμουνιστές μπροστά ενάντια στην ΠΟΑΥ”.
Αναφέρθηκε στο σύνολο των εξελίξεων, καλώντας σε ενίσχυση - συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες, στις εκλογές όποτε και αν γίνουν, απέναντι απ’ την πολιτική της αστικής τάξης και κράτους της, των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. που τους στηρίζουν και ευθύνονται για τα βάσανα των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας του σήμερα, εξηγώντας: “Με ισχυρό το ΚΚΕ και ισχυρούς εργατικούς και λαϊκούς αγώνες μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις, ώστε η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία να ανοίξει τον δρόμο για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, για να γίνει ο λαός μας - μια ώρα αρχύτερα - νοικοκύρης στον τόπο του και στον κόπο του.
Ας βάλουμε λοιπόν από τώρα πλώρη για τα μεγάλα, τα ωραία, τα συγκλονιστικά!”.
Ακολούθησε, η θεατρική παράσταση “Η σονάτα του σεληνόφωτος” του Γιάννη Ρίτσου, που έπαιξαν οι: Σταματίνα Πιτσούλια, Έλενα Γκάτση, Αλεξάνδρα Χολή και Ηλίας Κουτρουμάνος, κερδίζοντας το χειροκρότημα.
Εν συνεχεία, μεγάλο ήταν το κέφι στο λαϊκό γλέντι από Ορχήστρα του Αγρινίου, κρατώντας μέχρι αργά το βράδυ.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.