Όλα όσα ειπώθηκαν και απασχόλησαν τη συνέλευση κατοίκων στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου.



Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022, η Συνέλευση Κατοίκων στη ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ Ξηρομέρου, με κύριο θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση των προβλημάτων και το μέλλον του χωριού.
Η πολύωρη συνέλευση των κατοίκων πραγματοποιήθηκε στον χώρο της πλατείας της κοινότητας, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο πρώην Δήμαρχος Ξηρομέρου και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Αναζωογόνηση Ξηρομέρου κ. Στάικος Παναγιώτης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου κα Χριστίνα Ταπραντζή, ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Πολύζος, ο Πρόεδρος ΚΕΔΗΞ κ. Λευτέρης Μάντζαρης, ο δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης κ. Δημήτρης Κομπλίτσης, ο δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου κ. Κώστας Γεωργούλας, ο δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου κ. Παναγιώτης Γκόλιας, ο Πρόεδρος της κοινότητας Μαχαιράς κ. Γεώργιος Μπαρμπαρούσης, ο Πρόεδρος της κοινότητας Στρογγυλοβουνίου κ. Δημήτρης Χολέβας, ο Πρόεδρος της κοινότητας Σκουρτούς κ. Στάμος Τζογάνης ο Πρόεδρος της κοινότητας Προδρόμου κ. Δημήτρης Παπούλιας ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοβίτσας κ. Σωτήρης Γαντζούδης, το μέλος του Σύνδεσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου "Τα Κόροντα" κ. Αλέξανδρος Σάββας, ο δημοσιογράφος κ. Θωμάς Μπαρμπαρούσης.
Τη συνέλευση κατοίκων άνοιξε με το χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της κοινότητας κ. Χρόνης, αναφέροντας ότι, το εγχείρημα της Συνέλευσης των κατοίκων για την κοινότητάς μας, αποτελεί για πολλά χρόνια μία από τις σημαντικότερες δικές μου πρωτοβουλίες, με στόχο να αυξήσουν το ενδιαφέρον των κατοίκων για τη συμμετοχή τους στα κοινά, την ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων και των μέσων ενημέρωσης. Η συνέλευση όπως ανέφερε είναι το μέσο, για να προτείνουν τις προτεραιότητας και τις ανάγκες προς τα αρμόδια όργανα του δήμου ώστε ο δήμος να αναλάβει την υλοποίηση αυτών και να σταθεί αρωγός στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης των κατοίκων της περιοχής.
Στη συνέχεια ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της κοινότητας σε έναν δικό μας άνθρωπο που επί πολλά χρόνια είχε τη διαχείριση του blog ΞηρόμεροNews.
Συγκεκριμένα ο κ. Χρόνης είπε, δράττομαι της ευκαιρίας για να θυμίσω, και να υπογραμμίσω ότι, τόσο προσωπικά όσο και ως πρόεδρος της κοινότητας, θεωρώ πως η προσπάθεια αυτή είναι πέραν από τα παραπάνω, και ένας ελάχιστος φόρος τιμής προς έναν αγνό Ξηρομερίτη, τον αείμνηστο Γαζέτα Χρήστο. Τον αγνό και ανιδιοτελή πατριώτη, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, πάντα να προσπαθεί να εμφυσήσει την αγάπη και το σεβασμό που πρέπει να έχουμε για το αγαπημένο μας Ξηρόμερο.
Αυτό που πάντα θα θυμάμαι είναι η έντονη επιθυμία του να προσφέρει στην κοινωνία του Ξηρομέρου μέσα από τους συλλόγους αλλά και ως διαχειριστής του ενημερωτικού blog ΞηρόμεροNews.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να κάνουμε ενός λεπτού σιγή αφιερωμένο στη μνήμη του Χρήστου Γαζέτα.


Παρακάτω το απόσπασμα από τη στιγμή που όλοι κράτησαν ενός λεπτού σιγή:


Ακολούθησε η εισήγηση του Προέδρου κ. Χρόνη για τον πρόεδρο και γραμματέα της συνέλευσης, η συνέλευση κατόπιν συζητήσεως, ομόφωνα και παμψηφεί εγκρίνει την άνω εισήγηση του Προέδρου και αποφασίζει ως Πρόεδρο τον κ. Νίκο Ζορμπά και γραμματέα την κα Θεώνη Γκόλια.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Ζορμπάς ξεκινώντας τη συνέλευση, δίνοντας τον λόγο στο Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, ο οποίος έκανε μια απλή, ευθεία και ειλικρινή τοποθέτηση.
Ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στη συνέλευση που γίνετε στα πλαίσια της λογοδοσίας, της διαφάνειας, και εξωστρέφειας, συνεχίζοντας ότι το Ξηρόμερο αναπτυξιακά έχει αλλάξει ταχύτητα, τόσο μέσα από την ωριμότητα των μελετών, όσο και μέσα από έργα που υλοποιούνται, αλλά και από ένα στρατηγικό σχεδιασμό που έλειπε από την περιοχή του Ξηρομέρου.
Καταλήγοντας ότι ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, βάζοντας τους στόχους μας.
Επισημαίνεται ότι ο Πρόεδρος της κοινότητας ο κ. Χρόνης έκανε αναφορά στο έργο του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης, ύψους 999.409,78 ευρώ για το δρόμο Χρυσοβίτσα-Βαλόστρατο, ένα έργο που οφείλετε στον πρ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Σπήλιο Λιβανό. Με πρώτη συνάντηση στις 13 Αυγούστου του 2021 για την υλοποίηση του έργου με τον διευθυντή του τότε Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον κ. Καραπάνο.

Δείτε παρακάτω τα αποσπάσματα βίντεο με τη Γενική Συνέλευση και στο τέλος φωτογραφίες:














1 σχόλιο:

  1. Δημοτικέ σύμβουλε του δήμου μας Κ. Κώστα Γεωργούλα,
    όταν παραιτηθήκατε απο την δημοτικής σας παράταξη : << Δυνατό Ξηρόμερο Πρώτα ο Πολίτης >>
    δικαιολογήσατε στους δημότες του δήμου μας, τους λόγους της παραίτησής σας ?
    Και εκτός αυτού κρατήσατε για τον εαυτό σας και την πολιτική θέση του δημοτικού συμβούλου, παρότι εκλεγήκατε τον Μάη του 2019 με το πρόγραμμα της τότε δημοτικής σας παράταξης.
    Καλημέρα σας Κ. Κωστα Γεωργούλα
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης και προοδευτικής δημοτικής
    παράταξης του δήμου μας : 《 Συμπολιτεία Ξηρομεριτών 》

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.