Αρνητική γνωμοδότηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την εξέταση της δημιουργίας πιλοτικού θαλάσσιου πλωτού φωτοβολταϊκού σταθμού, στην θέση Άγιος Νικόλαος, μέσα στον κόλπο του Αστακού.


Με επίσημο έγγραφο της Διεύθυνσης Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που ήρθε σε γνώση μας, έχουμε αρνητική γνωμοδότηση για το θέμα της εξέτασης δημιουργίας πιλοτικού θαλάσσιου πλωτού φωτοβολταϊκού σταθμού, στην θέση Άγιος Νικόλαος, μέσα στον κόλπο του Αστακού, το οποίο δικαίως ξεσήκωσε τις καθολικές διαμαρτυρίες των Αστακιωτών και όλου του Δήμου Ξηρομέρου.
Αιτία της αρνητικής γνωμοδότησης, η παρεμπόδιση ναυτιλιακών δραστηριοτήτων, διότι στον κόλπο του Αστακού δραστηριοποιείται σημαντικός αριθμός αλιευτικών σκαφών.
Για το θέμα του συγκεκριμένου πιλοτικού πλωτού φωτοβολταϊκού εντός του κόλπου του Αστακού, λάβαμε όλοι γνώση, με επίσημο δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας του γιατρού Γιάννη Τριανταφυλλάκκη ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ. ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ'', στις 27 Ιουλίου 2022 (δείτε εδώ).

6 σχόλια:

  1. Μπράβο στο λιμενικό ….να δούμε οι άλλοι τι θα αποφασίσουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι άλλοι τα θέλουν όλα, λές και είναι κληρονόμοι.

      Διαγραφή
  2. Θετική απόφαση αναμφίβολα και μπορεί ενδεχομένως η εν λόγω απόφαση να αποτελέσει και ένα επιπρόσθετο θετικό στοιχείο στην όλη λογική επιχειρηματολογία των τοπικών θεσμοθετημένων φορέων της τοπικής μας κοινωνίας,
    ώστε να εξαιρεθούν οι κατεξοχήν Τουριστικές μας Περιοχές απο την προτεινόμενη χωροθέτηση της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων κ' Αιτωλ/νίας,
    για σωστή ανάπτυξη για τις τουριστικές μας περιοχές.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυο μέτρα και δυο σταθμά. "...στον κόλπο του Αστακού δραστηριοποιείται σημαντικός αριθμός αλιευτικών σκαφών...." και έτσι είναι όπως τα λέει και μπράβο στην υπηρεσία που έδωσε αρνητική γνωμοδότηση .Για να δούμε τώρα που γλυτώσαμε, προς το παρόν ,το πλωτό φωτοβολταϊκό τι θα γίνει με τους πλωτούς Ιχθυοκλωβούς μέσα στον κόλπο του Αστακού και στην παραθεριστική ζώνη Αστακού - Μύτικα - Κάλαμος, αυτοί δεν εμποδίζουν την δραστηριότητα των Αλιευτικών σκαφών και αυτών της αναψυχής; Θα ανέμενα μια ανάλογη γνωμοδότηση, σε διόρθωση της αρχικής θετικής γνωμοδότησης των υπηρεσιών του Υπουργείου, για την Π.Ο.Α.Υ ,αλλά μάλλον η απαίτηση είναι ανεδαφική,δεν διακυβεύονται τα ίδια συμφέροντα!. Ο αγώνας και για τα πλωτά φ/β και για την Π.Ο.Α.Υ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν να παρθεί αυτή η αρνητική γνωμοδότηση,
    Παναγιώτης Χολής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαζί σας κ. Χολή. Πάντα σωστός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το σύνθετο θέμα της χωροθέτησης της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων κ' Αιτωλ/νίας στην περιοχή μας, που αντικειμενικά η χωροθέτησή του θα προσδιορίσει και την μορφή της ανάπτυξης,
    είναι θέμα χρονίζον και άλυτο απο δεκαετίας, και με συνέπειες και σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς της τοπικής μας οικονομίας, ιχθυοκαλιέργειες, παράκτια αλιεία, τουριστική ανάπτυξη , οικιστική ανάπτυξη παραθεριστικής κατοικίας ,
    αφού η ανάπτυξη των νέων επενδύσεων ευνοείται περισσότερο σε σαφές και σταθερό γενικότερα περιβάλλον και η σωστή και ισορροπημενη λύση του, θα αυξήσει αντίστοιχα και την απασχόληση εργαζομένων και σε όλους τους κλαδους της τοπικής μας οικονομίας.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.