Μπαμπίνη - Το πέτρινο στολίδι του Ξηρομέρου.


Κείμενο και φωτογραφίες: Μπαμπίνη IN.

Πρόκειται για ένα υπέροχο πέτρινο χωριό που τα τελευταία χρόνια «αναστήθηκε» και σήμερα η Μπαμπίνη είναι πολύ όμορφη και γραφική, με πολλά κεραμοσκεπή και πέτρινα κτίσματα, με παραδοσιακές μάντρες και πλακόστρωτα στις αυλές και την πλατεία που δίνουν μια ξεχωριστή αισθητική.
Το θησαυρό του χωριού, που ήταν τα παλιά πέτρινα σπίτια με την παραδοσιακή ομορφιά τους, έχουν εκτιμήσει όλοι οι απανταχού Μπαμπινιώτες (που είχαν φύγει στα αστικά κέντρα) και τώρα επιστρέφουν, τα αναπαλαιώνουν για να περνούν εκεί τις διακοπές τους.
Οι Μπαμπινιώτες για να βελτιώσουνε τη ζωή τους, έδωσαν προτεραιότητα στο «όμορφο» και στέκονται κοντά στον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική τους παράδοση.
Με σεβασμό στην πολιτιστική τους κληρονομιά, προώθησαν μια νέα αντίληψη ανάδειξης του χωριού και έτσι το παλιό χωριό, που είχε παραδοθεί στη φθορά του χρόνου και την ερήμωση, άρχισε να ξαναζωντανεύει.
Στα πέτρινα κτίσματα, δημιουργήματα παλιών μαστόρων, δείγματα μιας άλλης αισθητικής άρχισαν να γίνονται εργασίες αποκατάστασης, να αναπαλαιώνονται και να αξιοποιούνται.
Μια βόλτα στη Μπαμπίνη είναι σίγουρο ότι θα πείσει τον κάθε φίλο επισκέπτη και θα τον κερδίσει πραγματικά. Τα πέτρινα σπίτια λάμπουν σαν διαμάντια και ξεχειλίζουν από παράδοση.
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.