Ο Δήμος Ξηρομέρου φωταγώγησε το Δημαρχείο, στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γυναικών, για τον καρκίνο του μαστού.


Ημερομηνία, 26/10/2022
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως «Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού», στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γυναικών, για την ανάγκη προληπτικού ελέγχου και έγκαιρης θεραπείας για την καταπολέμηση της ασθένειας.
Έχει διαχρονικά αποδειχθεί ότι η σημασία του προληπτικού ελέγχου και του εντοπισμού του καρκίνου του μαστού σε πρώιμα στάδια, οδηγεί στην έγκαιρη την πιο αποτελεσματική θεραπεία και στην ίαση.
Ο προληπτικός έλεγχος και ένας υγιεινός τρόπος ζωής αποτελούν την ασπίδα των γυναικών απέναντι στην ασθένεια. Η πραγματοποίηση μαστογραφίας, θεωρείται επιβεβλημένη, καθώς το «πρόβλημα» δεν είναι τόσο η ίδια η νόσος, όσο η άγνοια που καθιστά την αντιμετώπισή της δυσκολότερη.
Η σημασία της πρόληψης και της προαγωγής υγείας γενικά και ειδικότερα στο γυναικείο πληθυσμό, αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον Δήμο μας και εκφράζεται με στοχευόμενα βήματα. Στο πλαίσιο συνεργάζεται με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και έχει πραγματοποιήσει δωρεάν μαστογραφίες με την κινητή μονάδα. Επιπλέον το προηγούμενο μήνα πραγματοποίησε Εκπαιδευτική και ενημερωτική ημερίδα στον Αστακό για την αυτοεξέταση του μαστού και παράλληλα έγιναν δύο κλινικά ιατρεία μαστού στα Δημοτικά διαμερίσματα Αλυζίας και Μύτικα.
Eπιπλέον προγραμματίζεται το επόμενο διάστημα να διενεργηθεί προληπτικός μαστογραφικός έλεγχος από την κινητή μονάδα της ΕΑΕ.
Σήμερα, διανύοντας τον μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον Ca του μαστού, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε την σημασία του προληπτικού ελέγχου σε όλες τις γυναίκες και να υπενθυμίσουμε την ανάγκη τακτικής διενέργειάς του.
Η φωταγώγηση του Δημαρχείου καθώς και ο συμβολικός στολισμός του δέντρου της Ελπίδας χθες το βράδυ εντάσσεται σε αυτή την κατεύθυνση υπενθυμίζοντας την σημασία του προληπτικού ελέγχου και στην διάχυση του μηνύματος ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί με βασικό άξονα την πρόληψη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την στήριξη της τοπικής κοινότητας Αστακού, της Επιτροπής Ισότητας, του Συλλόγου Γυναικών Αστακού και της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΔΗΞ) και με την συμμετοχή πολλών γυναικών.
Ο Δήμος μας δίνοντας έμφαση στον τομέα της υγείας των δημοτών, έχει ως βασικό στόχο την υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο και πρόγραμμα, ενώ παράλληλα στέκεται αρωγός στην ενίσχυση και την υιοθέτηση καλών πρακτικών και υγιών συμπεριφορών από όλους μας.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου



















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.