Αυτοδιοίκηση Α' βαθμού: Η πολιτική και οι πολιτικές θέσεις στο επίκεντρο και όχι η παραπολιτική και η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής.


Ένας ενεργός πολίτης συμπατριώτης μας, συνηθίζει τα κείμενα του που δημόσια και επώνυμα κοινοποιεί, να τα ξεκινά με την φράση: «Η πολιτική είναι σοβαρή υπόθεση και προσφορά». Με έναυσμα αυτή την φράση του, θα έρθουμε και θα συμπληρώσουμε ότι διαπιστώνουμε με λύπη μας, ότι αυτό που λείπει και σήμερα είναι ένας ειλικρινής, καλόπιστος και αυθεντικός διάλογος, με κριτική και ενίοτε σκληρή, με θέσεις και προτάσεις, χωρίς δεύτερες σκέψεις και υπεκφυγές, για όλα τα θέματα του Δήμου Ξηρομέρου, τα μικρά και μεγάλα.
Σε κάθε Δήμο υπάρχουν συγκεκριμένοι τομείς, που σήμερα στην ψηφιακή εποχή της πληροφορίας, του ΔΙΑΥΓΕΙΑ, της ζωντανής μετάδοσης των Δημοτικών Συμβουλίων κ.λπ, οποιοσδήποτε με κοινή λογική, μπορεί να εξετάσει από μόνος του και να κρίνει με στοιχεία τι έχει συμβεί:
  • Στα οικονομικά του Δήμου.
  • Στην εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων.
  • Στο πλήθος των δημοπρασιών.
  • Στο πλήθος εκπόνησης μελετών.
  • Στην λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.
  • Στην καθημερινότητα του πολίτη.
  • Στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων.
  • Στην αναπτυξιακή προοπτική κ.λπ.
  • Στη δημοκρατική λειτουργία και στο ύφος και στο ήθος κάθε δημοτικής αρχής.
Με βάση αυτά και την αποτίμηση τι πήγε θετικά ή αρνητικά, να βγάζει ένα συνολικό συμπέρασμα και να εκτελεί το δημοκρατικό του καθήκον στη κάλπη, επιλέγοντας αυτό που προτιμά.
Ευρύτερες συναινέσεις εκεί που υπάρχουν συγκλίσεις, είναι το αυτονόητο όταν μιλάμε για τοπική αυτοδιοίκηση Α' βαθμού, που αφορά τα κοινά προβλήματα ανθρώπων, που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους με το μικρό τους όνομα.
Αντ' αυτού κυριαρχεί το αντίθετο. Στο προσκήνιο η παραπολιτική, η μικροπολιτική, το κουτσομπολιό, οι τακτικισμοί, υποκριτικό ενδιαφέρον, η παραποίηση, η στρέβλωση της πραγματικότητας, διαπραγματεύσεις υποψηφιοτήτων,  ο καιροσκοπισμός, αντιπαράθεση γηπεδικού τύπου, σκληρές κουβέντες, προσβολές προς τον πολιτικό αντίπαλο, λοιδορίες, αγένεια, εμπλοκή οικογενειών, το πολιτικό ήθος σε έλλειψη.... οι προσωπικές επιθέσεις σε περίσσια.
Και όλα αυτά ως δια μαγείας ξεκινάνε πάντα προεκλογικά και την επομένη των εκλογών καταλαγιάζει ο θόρυβος, ενώ τα προβλήματα παραμένουν.
Η ενασχόληση με τα κοινά θέλει αιρετούς με γνώση, χρόνο και μεράκι, αλλά κυρίως θέλει ενεργούς πολίτες που να παρακολουθούν και να συμμετέχουν στα κοινά και όχι ιδιοτελείς που ενεργοποιούνται μόνο προεκλογικά με ταπεινά ελατήρια προσωπικού συμφέροντος.
Αυτή η ζοφερή πραγματικότητα απαξιώνει τον πολιτικό λόγο, ευτελίζει την ίδια την πολιτική και την σημασία της στις ζωές μας και εννοείται ότι αυτό θα το πληρώσει ο τόπος.

1 σχόλιο:

  1. Με τον ερχομό του νέου χρόνου και εν όψει των δημοτικων εκλογών του 2023
    η συντονιστική τριμελή επιτροπή της ανεξάρτητης και προοδευτικής
    δημοτικής παράταξης : 《 Συμπολιτεία Ξηρομεριτών 》 του δήμου μας,
    που έχει και την αρμοδιότητα για θέματα που αφορούν την λειτουργία της δημοτικής μας παράταξης,
    θα πρέπει κατα την άποψή μου
    να επικαιροποιηθούν οι προγραμματικές θέσεις στα βασικά θέματα, χρονίζοντα και σύγχρονα θέματα, που απασχολούν την κοινωνια του δήμου μας.
    Και όπως και να προσφέρει και την δυνατότητα για περαιτέρω διεύρυνση της δημοτικής μας παράταξης, με την εθελοντική εγγραφή και νέων μελών-συμπολιτών μας,
    που θα συμφωνούν με το πρόγραμμα της δημοτικής μας παράταξης.
    Μια βασική προγραμματική μας θέση ήταν και είναι η πλήρη στήριξη στην δημοκρατική συλλογική προσπάθεια των θεσμοθετημένων τοπικών μας φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής μας,
    για σωστη και καλύτερη χωροθετηση της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νησων κ' Αιτωλ/νίας, ως θέση αναπτυξιακού χαρακτήρα για πολύπλευρη και ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη για την περιοχή μας.
    Καλή Χρονιά-Χρόνια Πολλά !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης και προοδευτικής δημοτικής παράταξης
    του δήμου μας :《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών 》

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.