Δήμαρχος Ξηρομέρου για Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ): Για πρώτη φορά «ξεκλειδώνει» ένα σπουδαίο αναπτυξιακό εργαλείο, με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις για τον Δήμο Ξηρομέρου.


Πηγή: Σελίδα Facebook
Δημάρχου Ξηρομέρου.

Μετά από Πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κου Φαρμάκη Νεκτάριου, ο Δήμος Ξηρομέρου θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στη συνάντηση εργασίας για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις ΟΧΕ-ΒΑΑ στο Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» 2021-2027.
Οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) αποτελούν εργαλείο ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης, για την εφαρμογή αναπτυξιακών στρατηγικών συγκεκριμένων χωρικών ενοτήτων.
Οι περιοχές αυτές είτε παρουσιάζουν συγκεκριμένα προβλήματα, που πρέπει να αντιμετωπιστούν με συνολικό τρόπο, είτε διακρίνονται από σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν και να μεγιστοποιηθούν με βάση ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο.
Στους στόχους της χωρικής στρατηγικής κάθε περιοχής περιλαμβάνονται η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και απασχόλησης, η με κοινωνικούς όρους βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών και η διατήρηση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος με βάση την αειφόρο προσέγγιση της αναπτυξιακής διαδικασίας.
Μέσα από αυτή την πρόσκληση και την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας και πολύωρων διαβουλεύσεων, «ξεκλειδώνει» ένα σπουδαίο αναπτυξιακό εργαλείο με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις για τον Δήμο Ξηρομέρου.
Η Περιφερειακή Αρχή και προσωπικά ο Περιφερειάρχης αξιοποιεί τις ΟΧΕ προς όφελος όλων των πολιτών, χωρίς αποκλεισμούς, με γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη.
Συνεχίζουμε…

2 σχόλια:

  1. Γι αυτό δεν μας έλεγαν οι κύριοι ενεργοί πολίτες ότι ο Δήμαρχος δεν το έκανε ότι μας κοροϊδεύει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δήμος έχει Δήμαρχο
      και γι' αυτό ο δήμος πάει όλο και πιό μπροστά.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.