Βιολογικός καθαρισμός Δ.Ε. Αλυζίας. Ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης 12.475.520 €. Έργο πνοής για την περιοχή που έπρεπε να το είχαμε χθες, αλλά έστω και αργά δρομολογείται.


Μέσα στις άγιες ημέρες του Πάσχα, γίναμε γνώστες μίας πολύ σημαντικής εξέλιξης, ότι η πρόταση του Δήμου Ξηρομέρου στο Ταμείο Ανάκαμψης, για την κατασκευή του Βιολογικού ΕΕΛ (Μύτικα, Κανδήλας, Βάρνακα) και των αποχετευτικών δικτύων, ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ με χρηματοδότηση 12.475.520 € και ήρθε στα ταμεία του Δήμου Ξηρομέρου, το μεγαλύτερο ενιαίο ποσό από ιδρύσεως του Καλλικρατικού Δήμου Ξηρομέρου και των τέως Καποδιστριακών Δήμων Αστακού, Αλυζίας και Φυτειών (δείτε εδώ - ΑΔΑ: ΨΗΑΓ4653Π8-ΜΛΠ).
Το θετικό είναι ότι η πρόταση που εγκρίθηκε, περιλαμβάνει παράλληλα την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου, που θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες των ΕΕΛ Αστακού και Αλυζίας, ώστε τα δύο έργα να καταστούν βιώσιμα, με μείωση του κόστους χρήσης για τους κατοίκους.
Εκεί που ο βιολογικός της Δ.Ε. Αλυζίας είχε απενταχθεί το 2015 (δείτε εδώ) και μετά για 4 χρόνια ήταν στα αζήτητα, κάποιοι από το Σεπτέμβριο του 2019 δούλεψαν και παρά τα ανεξήγητα εμπόδια που έβαλαν ορισμένοι, με διάφορες μεθοδεύσεις και τακτικές, ώστε να εμποδίσουν αυτό το θετικό έργο για τον τόπο συνολικά, το έργο εκκινεί, με το 1ο βήμα την πολύ καλή χρηματοδότηση του.
Από εδώ και πέρα πρέπει να τρέξουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή να ετοιμαστούν τα τεύχη δημοπράτησης, να γίνει η δημοπρασία, να βγει προσωρινός και οριστικός ανάδοχος.
Κατόπιν ακολουθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο (>500.000 €), η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, εγκατάσταση του αναδόχου στο εργοτάξιο, η εκτέλεση του έργου με βάση την μελέτη του και τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης.
Τέλος η παράδοση του έργου προς χρήση στους πολίτες, στους οποίους και ανήκει κάθε δημόσιο έργο, προς βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Είναι ένας δρόμος μακρύς και όλοι γνωρίζουν ότι οι βιολογικοί καθαρισμοί είναι «δύσκολα» έργα, αλλά απαραίτητα αν θες να πας παρακάτω και να κατοχυρώσεις την αναπτυξιακή προοπτική.
Σαν ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS, θα παρακολουθούμε κάθε εξέλιξη στο συγκεκριμένο πολύ σημαντικό έργο και θα σας ενημερώνουμε συνεχώς.
Η αρχή έγινε, με το 1ο βήμα, την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου και φέρει τη σφραγίδα της δημοτικής αρχής του Γιάννη Τριανταφυλλάκη, που εξ αρχής το πίστεψε, δούλεψε, το επιδίωξε και το κατάφερε, προς συμφέρον όλων των δημοτών.

12 σχόλια:

  1. Θετικότατη εξέλιξη και μπράβο στο Δήμαρχο. Όπως έχω γράψει και στο παρελθόν το Ξηρομερο πρέπει να του εμπιστευθεί και την επόμενη θητεία. ΟΜΩΣ θα πρέπει και ο ίδιος να μην εκτεθεί λόγω προεκλογικής περιόδου. Οι ραγδαίες εξελίξεις με την ΠΟΑΥ του δίνουν την ευκαιρία να κάνει υπερβάσεις. Να απόρριψη όλες τις συναντήσεις με υποψήφιους των κομμάτων που μας πούλησαν. Ο Θεός να τον φωτίση να κάνει αυτό που πρέπει. Εμείς θα είμαστε εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις λάθος, ο κάθε δήμαρχος είναι δήμαρχος.
      Και έχει καθήκον να συζητάει με όλους και τα κόμματα όλα.
      δέν βλάπτουν κάνεναν οι συζητήσεις και ο διάλογος.

      Διαγραφή
    2. Άσεμε να κάνω λάθος. Β. Παπακωνσταντίνου. Το ξέρεις;

      Διαγραφή
    3. Καλά υπάρχει άτομο που δέν ξέρει απο ρόκ ?

      Διαγραφή
  2. ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΕΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συγχαρητηρια για ενα εργο μελλοντος
    πλεον βλεπουμε εργα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς 12:18 μ.μ.
    διάλογος ακόμα και με τους ισχυρογνώμονες διάλογος και με τους αδιάλλακτους διάλογος.
    διάλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάλογος. Με ποιούς;. Μ αυτούς που μας δουλεύουν; Η ΠΟΑΥ πλέον είναι πταγματικότητα. Για φαντάσου το Δήμαρχο με τον κάθε υποψήφιο, των τριών κομμάτων αλλά κυρίως με τους υποψήφιους της ΝΔ να κάνει περατζάδες προεκλογικές, είναι σωστό; Εκεί που μας σκάβουν το τάφο εμείς θα τους κάνουμε τα κέφια;. Για να μην πολυλογούμε, συμφωνώ σε μία νέα θητεία του Δημάρχου, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα μείνει μακριά από τα λαμογια τα πολιτικά που αποφάσισαν για εμάς ΧΩΡΙΣ εμάς. Ο νοών νοειτω. Καμία ψήφο σε ΝΔ - - - - - ΣΥΡΙΖΑ - - - - - - ΠΑΣΟΚ.

      Διαγραφή
    2. ο δήμαρχος ποτέ δέν είπε
      τι κόμματα να ψηφίσουν οι δημότες.
      Και δέν βλάπτει η διαλεκτική αντίληψη, που θα πρέπει να έχει ο δήμαρχος και ο κάθε δήμαρχος, για συζήτηση των προβλημάτων του δήμου.

      Διαγραφή
    3. Και ο κάθε, υποψήφιος δήμαρχος.

      Διαγραφή
    4. Και κατι άλλο 9, 48 εσένα το κόμμα σου,
      δέν συζητάει μέσα στην Βουλή διάφορα νομοσχέδια ?

      Διαγραφή
  5. Μπράβο σας,

    Ως γνώστης του αντικειμένου και υπεύθυνος Μηχανικός σε 3 ΕΕΛ αυτή την στιγμή έχω να πω ένα μεγάλο μπράβο στην Δημοτική Αρχή για την έγκριση που πήρε.
    Έργα πνοής που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στην λειτουργία ώστε να είναι φιλικό στο περιβάλλον και να δώσει πνοή στον τόπο.
    2023 και γίνονται τα αυτονόητα ας είναι ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα.

    Με αγάπη
    Παρασκευάς Κρίθυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.