Πολύ σύντομα οι παιδικές χαρές του Δήμου Ξηρομέρου, θα έχουν ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ πιστοποίηση. Κάποιοι ζητάνε να ξηλωθούνε μέχρι να πιστοποιηθούν!!! Εύλογο ερώτημα... Και πως θα πιστοποιηθούν ξηλωμένες;


Όλοι γνωρίζουμε το πρόβλημα των παιδικών χαρών και της πιστοποίησης τους, που εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι απαραίτητη από το νόμο, που το αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι ανά την Ελλάδα και ο Δήμος Ξηρομέρου, ο οποίος ποτέ όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν διάθετε ούτε μία πιστοποιημένη παιδική χαρά. Μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο επαληθεύει τον ισχυρισμό μας.
Ο Δήμος Ξηρομέρου προχώρησε στην αναβάθμιση 14 παιδικών χαρών του Δήμου Ξηρομέρου, προϋπολογισμού 212.000 €, με το έργο: «Προμήθεια - Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Ξηρομέρου», με χρηματοδότηση από το Φιλόδημος ΙΙ και σήμερα εκκρεμεί η πιστοποίηση τους.
Ο εξοπλισμός που τοποθετήθηκε στις αναβαθμισμένες παιδικές χαρές είναι πιστοποιημένος, υπάρχουν τα σχετικά έγγραφα που πιστοποιούν τα όργανα και τον χώρο από εξουσιοδοτημένο και αναγνωρισμένο φορέα, αλλά για να λάβει μία παιδική χαρά πλήρη πιστοποίηση απαιτούνται και άλλα πράγματα εκτός από την πιστοποίηση του εξοπλισμού, με κυριότερο την κατάλληλη περίφραξη της (πιστοποιημένη), φωτισμό, κάδο απορριμάτων, παγκάκια, κάτι που σε αυτή την μελέτη για συνολικά 14 παιδικές χαρές, που ήταν μόνο για προμήθεια - τοποθέτηση οργάνων, δεν περιλαμβανόντανε περιφράξεις, μιας και το ποσό ήταν πολύ μικρό, αλλά και ο περιβάλλον χώρος πιστοποιείται και αυτός.
Ο Δήμος Ξηρομέρου, επειδή το ποσό του Φιλόδημος ΙΙ ήταν ελάχιστο και αφορούσε μόνο την προμήθεια και τοποθέτηση των οργάνων 14 παιδικών χαρών και τίποτα άλλο και επίσης δεν αφορούσε όλα τα χωριά, διάθεσε ένα πολύ μεγάλο ποσό από το Ταμείο του, το οποίο με αυτή τη διοίκηση έχει χρήματα και δεν είναι μαύρη τρύπα και βαρέλι δίχως πάτο, για να γίνουν και όλα τα υπόλοιπα για να μπορούν να πάρουν πιστοποίηση ΟΛΕΣ (περιφράξεις, φωτισμός κ.λπ), αλλά και για τα υπόλοιπα χωριά, που με κάποια άγνωστα κριτήρια, κάποιοι τα είχαν αφήσει απ' έξω, λες και εκεί δεν έχει μικρά παιδιά.
Τα προηγούμενα πολλά χρόνια, πολλές χιλιάδες ευρώ ξοδεύτηκαν, ταμεία άδεια και χρέη φανερά και κρυφά κάποιοι παρέδωσαν, αλλά πιστοποιημένες παιδικές χαρές, δεν κατόρθωσαν να παραδώσουν ποτέ.
Σήμερα λοιπόν είμαστε στο χρονικό σημείο όπου ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ οι παιδικές χαρές είναι έτοιμες να λάβουν πιστοποίηση και είναι θέμα διαδικαστικό πλέον και θέμα χρόνου, το οποίο είναι αλήθεια ότι υπάρχει η γνωστή γραφειοκρατία που καθυστερεί και εδώ η οποιαδήποτε κριτική έχει περιθώρια να γίνει και καλώς γίνεται αυτή η επικοδομοιτική κριτική, να τελειώνει επιτέλους η διαδικασία πιστοποίησης.
Πολύ σωστά μέχρι να έρθει η σχετική πιστοποίηση, ο αρμόδιος Αντιδημάρχος με υπευθυνότητα και με βάση την σχετική νομοθεσία, από τον Μάιο του 2022, έχει κλείσει τις παιδικές χαρές, μέχρι να λάβουν την σχετική πιστοποίηση.


Αυτό είναι γνωστό και έχουν ενημερωθεί όλοι. Μέχρι τότε οι παιδικές χαρές δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται και φυσικά όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, ο οποιοσδήποτε Δήμος, ούτε σεκιούριτυ μπορεί να βάλει, ούτε φυλάκια με σκοπιές να φτιάξει στις παιδικές χαρές, ούτε ηλεκτροφόρα καλώδια, ούτε οτιδήποτε άλλο μπορεί να σκεφθεί και να προτείνει ο καθένας. 
Επίσης οι πιστοποιημένες παιδικές χαρές δεν σημαίνουν ότι εξασφαλίζουν ότι δεν μπορεί να συμβεί ατύχημα. Τα ανθρώπινα ατυχήματα εκτός από πιθανόν παραλείψεις και κακοτεχνίες, έχουν αιτία πολύ συχνά και την ανθρώπινη απροσεξία, όπως το τελευταίο ατύχημα που συνέβει με ενήλικα στη παιδική χαρά του Αστακού. Μέσα στο σπίτι μας είμαστε και από απροσεξία παθαίνουμε το ατύχημα.
Τώρα κάποιοι φωστήρες, για μικροπαραταξιακούς λόγους, ζητάνε να ξηλωθούνε οι παιδικές χαρές μέχρι να πιστοποιηθούν!!! Εύλογο ερώτημα... Και πως θα πιστοποιηθούν ξηλωμένες παιδικές χαρές; Ο φορέας πιστοποίησης θα πάει σε αποθήκη να πιστοποιήσει τις παιδικές χαρές; Αυτοί με τη λογική τους, μάλλον όταν πάθουν ατύχημα στο σπίτι τους, μπορούν και να το ξηλώσουν ολόκληρο!!! Αστεία πράγματα και άφρονες προτάσεις ανθρώπων που σπεκουλάρουν, λαϊκίζουν και προσπαθούν να αποκτήσουν μικροπαραταξιακά οφέλη από ατυχή περιστατικά.
Η πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών του Δήμου είναι απαραίτητη και επιβάλλεται. Είναι μία κοινωνική παροχή που δικαιούνται να την έχουν και τα μικρά παιδιά του Δήμου Ξηρομέρου και θα πρέπει να τρέξει χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, έτσι ώστε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ να έχουμε στο Δήμο Ξηρομέρου πιστοποιημένες όλες τις παιδικές χαρές, σε αντιπαραβολή που όλα τα προηγούμενα χρόνια που δεν είχαμε ούτε μία, κάτι που θα χαροποιήσει τους πολλούς και υγιώς σκεπτόμενους και θα δυσαρεστήσει κάποιους λίγους για τα ιδιοτελή μικροπαραταξιακά τους οφέλη, που απλά σπεκουλάρουν και λαϊκίζουν ζητώντας να ξηλωθούν όλες οι παιδικές χαρές και να πεταχθούν 300 χιλιάδες ευρώ χρήματα των πολιτών, λίγο πριν την πιστοποίηση τους που ξαναλέμε είναι θέμα χρόνου.
Επίσης οι παιδικές χαρές είναι για μικρά παιδιά μέχρι κάποιας ηλικίας, που τις χρησιμοποιούν με συγκεκριμένο τρόπο, που συνάδει με την παιδική τους ηλικία.
Όλοι οι υπόλοιποι (παιδιά μεγάλης ηλικίας και ενήλικες) πρέπει να σεβόμαστε αυτή την υποδομή, να σεβόμαστε τα πολλά δικά μας χρήματα που έχουν επενδυθεί εκεί για πολύ συγκεκριμένο σκοπό και για μία απαραίτητη κοινωνική παροχή στα μικρά παιδιά.
Δυστυχώς κάποιοι, όλα αυτά δεν τα τηρούν και έχουμε βανδαλισμούς και καταστροφές στις παιδικές χαρές, που δεν γίνεται να τις κάνουν μικρά παιδιά.
Να τα λέμε όλα, γιατί το χάιδεμα αυτιών είναι μία λάθος πεπατημένη.

1 σχόλιο:

  1. σύντομα θα πιστοποιηθούν οι παιδικές χαρές με σφραγίδα Τριανταφυλλάκη και άλλο ένα θέμα θα λυθεί από αυτόν που δουλεύει
    τα 212 χιλιάρικα ήταν μόνο για προμήθεια τοποθέτηση , και η δημοτική αρχή τριανταφυλλάκη έβαλε χρήματα για να τις κάνει όλες και θα τις κάνει και άσε αυτούς που τους έκοβε το ρεύμα η δεη να σκούζουν
    κοντά σιμά είναι τα Γιάννενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.