Δήμαρχος Ξηρομέρου: Το ποσό του 1.072.374,47 € για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Τ.Π.Σ) του Δήμου Ξηρομέρου.


Πηγή: Σελίδα Facebook Δημάρχου
Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

1.072.374,47 € το ποσό που αντιστοιχεί στον Δήμο Ξηρομέρου για την εκπόνηση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΔΕ Αστακού - Αλυζίας - Φυτειών).
Προχωράνε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε), οι διαδικασίες για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Τ.Π.Σ) του Δήμου Ξηρομέρου.
Το συνολικό ποσό του Δήμου Ξηρομέρου, είναι 1.072.374,47 € και κατανέμεται ως εξής:
  • 2023 - 321.712,34 €.
  • 2024 - 428.949,79 €.
  • 2025 - 321.712,34 €
Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη και προέρχεται από το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Οι λύσεις που δίνουν τα νέα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΠΣ) αποτελούν σύνολα κειμένων, χαρτών και διαγραμμάτων, με τα οποία καθορίζονται:
-το πρότυπο χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης και τα βασικά προγραμματικά μεγέθη.
-τα όρια πολεοδομικών ενοτήτων και οικισμών.
-οι χρήσεις γης, όροι και περιορισμοί δόμησης.
-οι σημαντικές πολεοδομικές παρεμβάσεις.
-οι ζώνες ειδικών πολεοδομικών κινήτρων.
-τα μεταφορικά, τεχνικά και περιβαλλοντικά δίκτυα και υποδομές.
-η προσωρινή οριοθέτηση των υδατορεμάτων εντός των προς πολεοδόμηση περιοχών.
-η γεωλογική καταλληλόλητα για δόμηση στην περιοχή επέμβασης.
-μέτρα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.
-μέτρα υποστηρικτικά της αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και διαχείρισης συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών και λοιπών απειλών.
-κάθε άλλο μέτρο, όρο ή περιορισμό που απαιτείται για την ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη και οργάνωση της περιοχής επέμβασης.

Κατηγορίες περιοχών που θα καθοριστούν με το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο:
-Οικιστικές Περιοχές.
-Περιοχές παραγωγικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (Π.Ε.Δ.).
-Περιοχές Προστασίας (Π.Ε.Π.) και Περιοχές με ειδικό νομικό καθεστώς (Π.Ε.Κ.).
-Περιοχές ελέγχου χρήσεων γης (Π.Ε.Χ.).

Μέσα από τις μελέτες αυτές θα δρομολογηθούν και σειρά λύσεων αντιμετώπισης των προβλημάτων στα Σχέδια Πόλης (που βρίσκονται σε αδιέξοδο) Αστακού και Μύτικα και κυρίως θα αποτελέσει βασικό αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου Ξηρομέρου για τις αμέτρητες εργατοώρες για άλλη μια ένταξη του Δήμου μας, καθώς και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κο Ευθύμιο Μπακογιάννη, για την συνεργασία και την υποστήριξη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.