Η κριτική του καναπέ.


Πηγή του άρθρου: http://lastpoint.gr

Μια μέρα ένας κάτοικος ενός χωριού, είδε ένα ανδρόγυνο να περπάτα μαζί με το γάιδαρό τους. «Ε τους ηλίθιους» σκέφτηκε «κοτζάμ ζωντανό και δεν το εκμεταλλεύονται να το καβαλικέψουν, περπατάνε να κουραστούνε».
Μετά από 2-3 ημέρες ο ίδιος κάτοικος, βλέπει το ίδιο ανδρόγυνο με τον ίδιο γάιδαρο. Αυτή τη φορά ο άνδρας ήταν επάνω στο γάιδαρο και η γυναίκα περπατούσε δίπλα τους. «Μα δε ντρέπεται να έχει την καημένη τη γυναίκα του να κουράζεται και αυτός να πάει σαν πασάς;» σκέφτηκε.
Δεν περνάει μια εβδομάδα και βλέπει πάλι το ανδρόγυνο με το γάιδαρο να περνάει από μπροστά του. Τώρα η γυναίκα καθόταν πάνω στο γάιδαρο και ο άνδρας προχωρούσε πεζός. «Αυτή τον κάνει ό,τι θέλει» σκέφτηκε «κάθεται ατάραχη η κυρία και ο άλλος ο χαζός περπατάει μέσα στη ζέστη».
Μετά από λίγες ημέρες τους βλέπει πάλι. Αυτή τη φορά και οι δύο είχαν καβαλικέψει το γάιδαρο. «Μα τι ανθρωποι είναι αυτοί» σκέφτηκε. «Δεν το λυπούνται καθόλου το κακόμηρο το ζωντανό; Πώς αντέχει τόσο βάρος;».
Όπως καταλαβαίνετε, ο γκρινιάρης και ξερόλας κάτοικος του χωριού, είναι οι εκ του καναπέως σχολιαστές.
Με λίγα λόγια, από τον καναπέ λες ό,τι σου καπνίσει χωρίς κανένα απολύτως κόστος. Θα πρέπει όμως οι σχολιαστές να καταλάβουν κάτι. Πως όταν το πλαίσιο αλλάζει, αλλάζει και η στρατηγική. Για να το κάνω ποδοσφαιρικό, δεν ακολουθείς πχ την ίδια στρατηγική όταν το σκορ είναι 0-0 και σε βολεύει η ισοπαλία και όταν είσαι πίσω στο σκορ με 0-1 και θέλεις δύο γκολ για να προκριθείς.
Όσον αφορά τον αγαπητό γκρινιάρη κάτοικο του χωριού, στην πρώτη περίπτωση ο γάιδαρος ήταν πολύ κουρασμένος, στη δεύτερη ο άντρας είχε στραμπουλήξει το πόδι του, στην τρίτη η γυναίκα ήταν κουρασμένη και στην τέταρτη ο γάιδαρος ήταν μια εβδομάδα ξεκούραστος και το ανδρόγυνο δούλευε στο χωράφι όλο το βράδυ.
Για να κρίνουμε πρέπει να έχουμε γνώση και όσο περισσότερα δεδομένα γίνεται. Και όταν το πλαίσιο αλλάζει να το κατανοούμε και να καταλαβαίνουμε πως είναι λογικό να αλλάξει και η στρατηγική. Αυτονόητο ε; Για μερικούς όχι και τόσο. Είμαι σίγουρος κάποιοι θα αρχίσετε να γκρινιάζετε με αυτά που γράφω.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.