Έγκριση τευχών δημοπράτησης και όρων δημοπρασίας του σημαντικότατου έργου: «Αποχέτευση ακαθάρτων και ΕΕΛ ΔΔ Κανδήλας, Μύτικα, και Βάρνακα Δ. Αλυζίας του Καλλικρατικού Δήμου Ξηρομέρου», με προϋπολογισμό 12.475.520 €.


Τον Απρίλιο του 2023, με ενέργειες της δημοτικής αρχής Γιάννη Τριανταφυλλάκη, είχαμε ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης του πολύ σημαντικού έργου: «Αποχέτευση ακαθάρτων και ΕΕΛ ΔΔ Κανδήλας, Μύτικα, και Βάρνακα Δ. Αλυζίας του Καλλικρατικού Δήμου Ξηρομέρου», με 12.475.520 € (δείτε εδώ). Η μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει έρθει στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, μιας και μιλάμε για μία βασική υποδομή, απαραίτητη για την τουριστική ανάπτυξη ολόκληρου του Δήμου Ξηρομέρου, μιας και ως γνωστόν ο τουρισμός με σεβασμό στο Περιβάλλον, είναι ο τομέας εκείνος που διαχέει το οικονομικό όφελος, δίνει ευκαιρίες για ανάπτυξη σε όλες τις άλλες οικονομικές δραστηριότητες, δημιουργεί πολλαπλές θέσεις έμμεσης εργασίας σε άλλους τομείς, για κάθε μία θέση άμεσης εργασίας στον τουριστικό τομέα.
Στη χρηματοδότηση του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου, που θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες των ΕΕΛ Αστακού και Αλυζίας, γεγονός που θα κάνει τα δύο έργα βιώσιμα.
Σήμερα σας ενημερώνουμε για το συγκεκριμένο πολύ σημαντικό έργο, ότι με σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και την εντοπίσαμε, είχαμε έγκριση των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης του διαγωνισμού.
Οι διαδικασίες λοιπόν προχωράνε, ώστε να υλοποιηθεί και να παραδοθεί στους κατοίκους και επισκέπτες της Αλυζίας, ένα πολύ σημαντικό έργο (δημοπρασία, προσωρινός ανάδοχος, οριστικός ανάδοχος, σύμβαση, εκτέλεση, παραλαβή). Όλα αυτά θα τρέξουν μέσα στην 5ετία 2023-2028.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

1 σχόλιο:

  1. Η πολιτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή του δήμου μας,
    στο θέμα της ένταξης βασικών τεχνικών έργων υποδομής και αναβάθμισης,
    είναι στην σωστή κατεύθυνση,
    με αποδεδειγμένα και αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα.
    Και είναι πράξη πολιτικής και κοινωνικής υπευθυνότητας,
    η αναγνώριση του όποιου θετικού έργου γίνεται απο τις εκάστοτε δημοτικές αρχές του δήμου μας,,
    π.χ. ένταξη και η κατασκευή του τεχνικού έργου του νέου δημοτικού σχολείου στην κοινότητα Μύτικα της δημοτικής ενότητας Αλυζίας του δήμου μας.
    και όπως εξίσου είναι πράξη πολιτικής και κοινωνικής υπευθυνότητας και η ανιδιοτελή πολιτική κριτική σε τυχόν λαθεμένες δημοτικές αποφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.