Πρόσκληση - γνωστοποίηση διαγωνισμού έργου: «Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση της κεντρικής πλατείας Αστακού και των επιλεγμένων παρακείμενων οδών της», προϋπολογισμού 2.000.000 €.


Πηγή πληροφοριών: https://www.dimosxiromerou.gr

Μία νέα πρόσκληση - γνωστοποίηση έχουμε στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, στην ξεχωριστή ενότητα ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, αλλά και στην κεντρική σελίδα, όπου εκεί ανεβαίνουν οι προσκλήσεις για τους διαγωνισμούς, αλλά και τις απ' ευθείας αναθέσεις, για έργα, προμήθειες και υπηρεσίες για να μπορεί ο καθένας που ενδιαφέρεται να δώσει προσφορά, να λάβει γνώση.
Η διαδικασία ανάρτησης και δημοσιοποίησης των προσκλήσεων για τις απ' ευθείας αναθέσεις και τους διαγωνισμούς στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, ξεκίνησε με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής.
H συγκεκριμένη πρόσκληση - γνωστοποίηση, γίνεται από τον Δήμο Ξηρομέρου και αφορά το έργο: «Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση της κεντρικής πλατείας Αστακού και των επιλεγμένων παρακείμενων οδών της», προϋπολογισμού 2.000.000 €.

Λίγα λόγια για το έργο:
  • Το έργο αυτό μελετήθηκε επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη τον Μάΐο του 2022, σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Ι.Π. Μεσολογγίου και τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου και κατατέθηκε η σχετική πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης (δείτε εδώ).
  • Το έργο εντάχθηκε τον Αύγουστο του 2022, επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη, στο Ταμείο Ανάκαμψης, με συνολική χρηματοδότηση 2.000.000 € (δείτε εδώ).
  • Σήμερα επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη, σας ενημερώνουμε ότι το πολύ σημαντικό αυτό έργο δημοπρατείται (δείτε εδώ). Είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει έρθει για ανάπλαση στον Δήμο Ξηρομέρου, από ιδρύσεως του το 2011. 
Κλείνουμε λέγοντας ότι τα έργα δεν ανήκουν ποτέ σε καμία εκάστοτε δημοτική αρχή, γιατί γίνονται με δημόσιο χρήμα και οι εκάστοτε δημοτικές αρχές πράττουν απλά το καθήκον τους, άλλες με καλό αποτέλεσμα, άλλες με μέτριο και άλλες με κακό αποτέλεσμα, με τελικό κριτή τους δημότες.
Προσωπική μας γνώμη είναι ότι η δημοτική αρχή Τριανταφυλλάκη, πήρε πάρα πολύ καλό βαθμό συγκρινόμενη με τα συνηθισμένα στον Δήμο Ξηρομέρου.
Έχει να παρουσιάσει μετρήσιμο και αξιόλογο έργο στο θέμα των μελετών, των προτάσεων υλοποίησης έργων, των εντάξεων σε χρηματοδοτικά εργαλεία, υποδομών που έπρεπε στο Δήμο Ξηρομέρου να τις είχαμε χθες.
Κοντά στα 30 εκατομμύρια ευρώ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ χρηματοδοτήσεις από την παρούσα διοίκηση του γιατρού Γιάννη Τριανταφυλλάκη και με πάρα πολλές ακόμα να αναμένονται, θα πρέπει μέσω δημοπρασιών να γίνουν έργα τα επόμενα 5 χρόνια.
Επίσης στα πλαίσια της συνέχειας που οφείλουν να έχουν όλες οι δημοτικές αρχές, η διοίκηση Τριανταφυλλάκη με επίσημα έγγραφα και στοιχεία, ότι εντάξεις και χρηματοδοτήσεις παρέλαβε, ενδιαφέρθηκε, ασχολήθηκε αλλά κυρίως δούλεψε ακατάπαυστα για να τις κάνει δημοπρασία και να μην χαθούν, γιατί πολλές εκκρεμούσαν για πολύ καιρό και παραδόθηκαν με την επισφάλεια της απένταξης. Κατάφερε να τις δημοπρατήσει να τις συμβασιοποιήσει και να τις εκτελέσει ΟΛΕΣ.
Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την αποτυχημένη διοίκηση της 5ετίας του κυρίου Γαλούνη & Συνεργατών, που είναι η μόνη δημοτική αρχή Ξηρομέρου που έχει καταγράψει στο βιογραφικό της απεντάξεις έργων και απώλεια εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτήσεων που είχαν εξασφαλίσει προηγούμενες δημοτικές αρχές για τον Δήμο Ξηρομέρου. Συγκεκριμένα μιλάμε για 7 έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.605.143,49 € (δείτε εδώ), χρηματοδοτήσεις και έργα που ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ, με αποκλειστική ευθύνη του κυρίου Γαλούνη & Συνεργατών.
Σε αυτό το κομμάτι η παρούσα δημοτική αρχή του Γιάννη Τριανταφυλλάκη, με επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία, έχει επιτυχία απόλυτη στο 100%, χωρίς να χάσει ούτε ευρώ από τις χρηματοδοτήσεις που παρέλαβε.
Από εδώ και πέρα πρέπει να τρέξουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Να γίνει χωρίς απρόπτα η δημοπρασία, να βγει προσωρινός και οριστικός ανάδοχος, ακολουθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο (>500.000 €), η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, εγκατάσταση του αναδόχου στο εργοτάξιο, η εκτέλεση του έργου με βάση την μελέτη του και τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης και τέλος η παράδοση του έργου προς χρήση στους πολίτες, προς βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΜΗ ΚΟΙΤΑΤΕ
    ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΔΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
    Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.