Πιπεράτα, χιουμοριστικά και παραπολιτικά: Δήμαρχος δια της πλαγίας; Ο Γαλούνης εντός των ‘’Καθαρών χεριών’’. Αυτοί που χρεοκόπησαν τον Δήμο, ζητάνε να τον ξαναχρεοκοπήσουν;


Αρθρογραφώντας ‘’Επί τον τύπον των ήλων’’.

Παραδώσανε τον Σεπτέμβριο του 2019 ένα Δήμο Ξηρομέρου χρεοκοπημένο και καταρημαγμένο. Προϋπολογισμός δεν έκλεινε, χρέη φανερά, χρέη κρυφά, χρέη στην ΔΕΗ, χρέη στο ΦΟΔΣΑ, χρέη στην ΔΕΥΑ Αγρινίου, χρέη…, χρέη…, χρέη παντού.
Το ρεύμα τους κόβανε για χρέη στον Δήμο Ξηρομέρου, το ταμείο το άδειασαν μέχρι κάτω και κατηγορούμενο και καλύτερο πελάτη κατέστησαν τον Δήμο στα Δικαστήρια, για 27 προφορικές αναθέσεις κοντά 700 χιλιάδες ευρώ, που δεν φαίνονταν καν στον προϋπολογισμό και στο τεχνικό πρόγραμμα. Έργα μαύρα σαν κατράμι.
Στο Υπουργείο Εσωτερικών μία ήταν η οδηγία το 2019. Μπείτε σε επιτήρηση, μπείτε στο Παρατηρητήριο.
Με μεγάλη προσπάθεια, με ελαχιστοποίηση των εξόδων, με αναγκαστική αύξηση του παγίου της ύδρευσης, που μετά από 2 χρόνια αφαιρέθηκε όλη, με χρηστή οικονομική διαχείριση, μετά από 2 χρόνια ο Δήμος συνήλθε και σήμερα πατά γερά στα πόδια του, με τα οικονομικά του σε αρκετά καλή κατάσταση και με πληρωμή των υποχρεώσεων του, χωρίς χρέη.
Ρεκόρ χρηματοδοτήσεων.
Ρεκόρ δημοπρασιών.
Ρεκόρ μελετών.
Ρεκόρ τεχνικών έργων και παρεμβάσεων.

Και όμως, ενώ έχουμε δύο τελείως διαφορετικές εικόνες:
2014-2019: χρεοκοπία, ρημαγμένος Δήμος και παντού χρέη,
2019-2023: στέρεα οικονομική κατάσταση σήμερα και πληρωμή των υποχρεώσεων, και ένας Δήμος που με αισιοδοξία προχωρά μπροστά

λάσπη εκτοξεύεται στον ανεμιστήρα από τους θιασώτες της χρεοκοπίας, ότι και ο Τριανταφυλλάκης τα ίδια κάνει.
Βέβαια πως προκύπτει το τόσο διαφορετικό αποτέλεσμα, ενώ κάνει τα ίδια, δεν μπορούν να μας το πούνε!

Σήμερα ο Γαλούνης, είναι στα ‘’Καθαρά χέρια’’, φτιάχνει το ψηφοδέλτιο και ετοιμάζεται να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο διεκδικώντας να διοικήσει ξανά τον Δήμο Ξηρομέρου δια της πλαγίας. Πρωτομάστορας σε παράταξη με τον τίτλο ‘’Καθαρά χέρια’’ ο Γαλούνης! Ιλαροτραγωδία;
Εσείς θα εμπιστευόσασταν αυτούς που χρεοκόπησαν τον Δήμο το 2014-2019 να διοικήσουν έστω και περίπτερο;
Θέλουν να αναλάβουν τον Δήμο για ποιο λόγο; Για να τον ξαναχρεοκοπήσουν; Για να τον ξαναρημάξουν;
Παλιά μου τέχνη (δημιουργία χρεών) κόσκινο δηλαδή.

1 σχόλιο:

  1. απο την χρεοκοπια στην οικονομικη εξυγιανση και δημος που μπορει να κοιταει στο μελλον
    οι δημοτες το εχουν καταλαβει καλα αυτο
    βλεπουν καταλαβαινουν γνωριζουν θυμουνται και θα πραξουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.