Η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας στην 11η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και στην Έκθεση ΧENIA 2023.


Αγρίνιο, 26/11/23
ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
e-mail: enaithotels@gmail.com
Τηλ.: 697 481 0800 (Βασίλης Τσάρκος, Πρόεδρος)
697 480 7273 (Νίκη Φλώρου, Γραμματέας)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας στην 11η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και στην Έκθεση ΧENIA 2023.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, η 11η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, παρουσία κορυφαίων θεσμικών εκπροσώπων και με τη συμμετοχή εκατοντάδων ξενοδόχων από όλη τη χώρα στην οποία πήρε μέρος ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Τσάρκος.
Η 11η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της μεγάλης τουριστικής έκθεσης XENIA 2023 (25 - 27/11/2023) στο Metropolitan Expo.
Τη συνέλευση «άνοιξε» ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε., κος. Αλέξανδρος Βασιλικός ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο δυσχερές κλίμα που αντιμετωπίζει σήμερα το ελληνικό «επιχειρείν» λόγω των πληθωριστικών τάσεων στην αγορά, των πολέμων στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και την κλιματική κρίση, που επηρεάζουν το μοντέλου του Τουρισμού όπως το γνωρίζουμε.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, μεταφέροντας την απογοήτευση του ξενοδοχειακού κλάδου για την έλλειψη νομοθετικής ρύθμισης με αυστηρότερους όρους, ενώ υπογράμμισε πως η ψυχή του ελληνικού Τουρισμού είναι το μικρό οικογενειακό ξενοδοχείο, το οποίο πρέπει να διαφυλάξουμε, καθώς αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας.
Επίσης ανακοίνωσε τη διοργάνωση μιας συνδιάσκεψης όλων των ευρωπαϊκών φορέων εκπροσώπησης του τουρισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο από τη HOTREC, την άνοιξη, με μοναδική ατζέντα την κλιματική αλλαγή. Τέλος, υπογράμμισε πως παρά τις προκλήσεις παραμένει αισιόδοξος «γιατί αποδείξαμε την ικανότητά μας να αντέχουμε και να προσαρμοζόμαστε. Είναι η στιγμή που δεν θα ακολουθήσουμε απλώς τις τάσεις αλλά θα τις δημιουργήσουμε».
Στη συνέχεια, ανέβηκε στο βήμα η Υπουργός Τουρισμού, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία συνεχάρη το Ξ.Ε.Ε., για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φιλοξενίας, ενώ μετέφερε τις αισιόδοξες εκτιμήσεις του υπουργείου για τις αφίξεις το 2024.
Τέλος, έκανε αναφορά στις δράσεις που θα δρομολογηθούν στον κλάδο του Τουρισμού, με πόρους ύψους 387 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. «Στόχος να διαμορφώσουμε ένα πολυθεματικό προϊόν που θα προσελκύει τουριστικό κοινό όλη τη διάρκεια του χρόνου», σημείωσε η υπουργός υπογραμμίζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει την ενίσχυση της Ελλάδας ως διεθνές τουριστικό brand.
Ακολούθησε ο νέος Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κος. Γιάννης Παράσχης, ο οποίος δήλωσε πως το 2023 θα είναι η νέα χρονιά αναφοράς για τον ελληνικό τουρισμό σε αφίξεις και έσοδα, ενώ συμπλήρωσε πως στόχος όλων οφείλει να είναι η ανάπτυξη του ελληνικού Τουρισμού πάντα με όρους βιωσιμότητας.
Σειρά είχε η Διευθύντρια του Ξ.Ε.Ε., κα. Αγνή Χριστίδου, η οποία έκανε αναφορά στο έργο του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, ενώ στη συνέχεια, η κα. Κατερίνα Αργυροπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (E.K.Π.Α.) παρουσίασε το εκπαιδευτικό υλικό για τη δράση Learning Hospitality, που θα απευθύνεται στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου.
Τέλος, η Πρόεδρος του Ι.Τ.Ε.Π., κα. Ντίνα Σβίνου παρουσίασε το ερευνητικό έργο του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, για το 2023 και η Γενική Συνέλευση «έκλεισε» με την παρουσίαση 3 startups που ενισχύθηκαν στο πλαίσιο του Επιταχυντή CapsuleT.

XENIA.
Η κορυφαία premium έκθεση για την τουριστική βιομηχανία
Η έκθεση Xenia αποτελεί το κορυφαίο εμπορικό φόρουμ για τα στελέχη του ξενοδοχειακού κλάδου και εκθεσιακό πυλώνα για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας στη χώρα μας.
Με εκθέτες όλη την αφρόκρεμα της προμηθευτικής αγοράς του ξενοδοχειακού κλάδου και με χιλιάδες εξαιρετικά ποιοτικούς επισκέπτες, που καθορίζουν με τις επενδυτικές επιλογές τους το συνολικό προσανατολισμό της ελληνικής Τουριστικής Βιομηχανίας, η Xenia αποτελεί μία κορυφαία εμπορική συνάντηση για στελέχη του κλάδου, αλλά και hot spot εμπειριών, τάσεων, καινοτομιών και έμπνευσης.
Ιδιοκτήτες και στελέχη ξενοδοχείων, τουριστικών καταλυμάτων, αλλά και villa owners έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις κορυφαίες επιχειρήσεις με ξενοδοχειακό εξοπλισμό, τεχνολογικές λύσεις και digital υπηρεσίες, καθώς και εταιρείες με προϊόντα για την κατασκευή, ανακαίνιση και εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και με προμηθευτές του επισιτιστικού κλάδου, των οποίων οι υπηρεσίες βρίσκουν εφαρμογή σε βασικούς τομείς λειτουργίας των ξενοδοχείων. Παράλληλα, χάρη στο πανόραμα από καινοτόμες και εξειδικευμένες παράλληλες εκδηλώσεις, που φιλοξενεί, θεωρείται το πλέον επιδραστικό, ενημερωτικό event, παρουσιάζοντας όλες τις πρωτοπόρες τάσεις και εξελίξεις του ξενοδοχειακού τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.