Συν/χου Δασκάλου - Ερευνητή.
Με αφορμή την ίδρυση και λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στον Αστακό Αιτ/νίας (ΣΔΕ του Δήμου Ξηρομέρου ΕΔΩ) και ύστερα από μία σύντομη έρευνα στις πηγές και τα αρχεία, κοινοποιώ λίγα στοιχεία για το Νυχτερινό Σχολείο Αναλφάβητων Ενηλίκων στο Αρχοντοχώρι τις δεκαετίες 1930-1960, ως μία μικρή συμβολή στην Τοπική Ιστορία της Εκπαίδευσης και στη Δημόσια Ιστορία.
Διάρθρωση εργασίας.
Η εργασία αποτελείται από τέσσερα μέρη:
- Στο πρώτο γίνεται μια σύντομη αναφορά στο Νυχτερινό Σχολείο Αρχοντοχωρίου στη δεκαετία 1930.
- Στο δεύτερο γίνεται αναφορά στο Νυχτερινό Σχολείο Αρχοντοχωρίου στις δεκαετίες 1950-1960.
- Στο τρίτο παρουσιάζεται το Νυχτερινό Σχολείο Αρχοντοχωρίου μέσα από δημόσια έγγραφα: υπηρεσιακά έγγραφα του δασκάλου - Διευθυντή του κανονικού Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου και υπεύθυνου του Νυχτερινού Σχολείου, Χρήστου Ροντογιάννη, Βιβλίο Αρχείο Προσωπικού του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου (ΓΑΚ Μεσολογγίου).
- Τέλος, στο τέταρτο και τελευταίο μέρος-κλείσιμο, μαζί με τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα, δίνεται έμφαση στην αποτυχία του θεσμού.
Δείτε εδώ την εργασία του φίλου και συντοπίτη από το Αρχοντοχώρι Σπύρου Θ. Μήτση.
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.