Το τελικό πρόγραμμα του συνεδρίου: ''ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΝΟΣΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΦΥ''.


Σας παρουσιάζουμε το τελικό πρόγραμμα του συνεδρίου: ''ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΝΟΣΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΦΥ'', 30/11/23-03/12/2023 στην λίμνη Πλαστήρα, με το διακεκριμένο συμπατριώτη μας Αστακιώτη Δημήτρη Γουλέ, γιατρό - Παθολόγο - Ρευματολόγο, να είναι στο Προεδρείο της Οργανωτικής Επιτροπής.

Λίγα λόγια για τον συμπατριώτη μας Δημήτρη Γουλέ:
Ο Δημήτρης Ι. Γουλές κατάγεται από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Τελείωσε την Ιατρική Σχολή και την ειδικότητα Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθήνας. Τη διδακτορική του διατριβή την εκπόνησε στο National Institutes of Health, Bethesda, Maryland (USA).
Ειδικότητα Ρευματολογίας άρχισε στο Λονδίνο. Εκεί είχε την τύχη να συμμετάσχει στην ομάδα του J. Cyriax (Κυριάκος) για την εμπέδωση και τη διάδοση της Ορθοπεδικής Παθολογίας και να ασχοληθεί με την εμβιομηχανική παθοφυσιολογία της ΣΣ, την επιστημονική θεμελίωση της οστεοπαθητικής (manipulation) και την ενεσιοθεραπεία των αρθρώσεων και της ΣΣ.
Διετέλεσε επί πενταετίας διευθυντής Ρευματολογικού στο NIEE, ενώ είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Ίδρυσε το Ιατρείο "Οσφυαλγίας και ΣΣ" στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο μετέφερε σε ιδιωτικό χώρο με την επωνυμία "Ινστιτούτο Αυχεναλγίας Οσφυαλγίας, Παθήσεων ΣΣ" όπου ασχολείται με τη συντηρητική μη χειρουργική θεραπεία των νοσημάτων ΣΣ, τη δημοσίευση σχετικών άρθρων και την οργάνωση σεμιναρίων.
Είναι από τους πρώτους επιστήμονες που τεκμηρίωσαν διεθνώς, ότι η συντηρητική θεραπεία μπορεί να μειώσει ή να εξαφανίσει τον όγκο της κήλης του μεσοσπονδυλίου δίσκου και ότι η παρετική ισχιαλγία από δισκοπάθεια, δεν αποτελεί πλέον απόλυτη ένδειξη για εγχείρηση, αλλά μπορεί να αντιμετωπισθεί εξίσου καλά ή καλύτερα συντηρητικά [1]. Δείτε εδώ το συγγραφικό του έργο.
Δείτε εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.