Έρχεται το ντοκιμαντέρ ''Poros Stands''. Τα έντονα συναισθήματα και η αντίσταση του νησιού σε μια σχεδόν 20ετή μάχη, για να κρατήσει τις ιχθυοκαλλιέργειες μακριά από τις όμορφες ακτές του.Με ευγνωμοσύνη προς την εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα της LowCoAu, μοιραζόμαστε το τρέιλερ του επερχόμενου ντοκιμαντέρ τους, ''Poros Stands''.
Πρόκειται για την τελευταία τους ταινία, αυστραλιανής παραγωγής, σε μια σειρά ντοκιμαντέρ για κοινότητες που μάχονται κατά της βιομηχανικής ιχθυοκαλλιέργειας. Αποτελούμενη από περισσότερες από 30 συνεντεύξεις με μέλη της κοινότητας από όλη την περιοχή, η ταινία ζωντανεύει τα έντονα συναισθήματα και την αντίσταση του νησιού σε μια σχεδόν 20ετή μάχη για να κρατήσει τις ιχθυοκαλλιέργειες μακριά από τις όμορφες ακτές του.
Η ταινία καταγράφει με εντυπωσιακό τρόπο τη σκληρή πραγματικότητα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των ιχθυοτροφείων και τo εύρος των αντιδράσεων της κοινότητας. Για πολλά χρόνια, με πολλούς τρόπους, μέσω πολλών ευσυνείδητων ηγετών, κατοίκων και συμμάχων, το νησί μάχεται για να υπερασπιστεί τις ακτές του. Κάθε πρόσωπο σε αυτή την ταινία επέδειξε τεράστιο θάρρος για να μιλήσει.
Ο Πόρος είναι πολύ τυχερός που έχει τόσους/-ες πολλούς/-ές συμμάχους σε όλο τον κόσμο, όπως αποδεικνύεται από την έντιμη προσπάθεια του Mike Sampey και της Kirsten Bacon της LowCoAu.
Ανυπομονούμε να δούμε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ το 2024. Η Καθετή βρίσκεται στο πλευρό του 87% των κατοίκων του Πόρου που είναι κατηγορηματικά αντίθετο στις βιομηχανικές ιχθυοκαλλιέργειες στην όμορφη ακτογραμμή μας.

Επισκεφθείτε το κανάλι της LowCoAu στο YouTube για περισσότερες πληροφορίες:

Πληροφορίες για τις ιχθυοκαλλιέργειες εδώ:

Υπογράψτε κατά της ΠΟΑΥ Πόρου εδώ:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.