Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας: «Στοίχημα» η εξωστρέφεια και η προβολή του νομού. Εξασφάλισε τη στήριξη του ΕΟΤ και συνεχίζει τον κύκλο των επαφών της με συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.


Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση.

Τη στιγμή που μόνο το 2023 η Ελλάδα διέθετε παγκοσμίως τα περισσότερα «χτυπήματα» στη google για εύρεση καταλυμάτων και το 2024 ο τουρισμός στη χώρα μας θα είναι σε καλύτερο επίπεδο απ’ ότι ήταν το 2023 σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), η Αιτωλοακαρνανία έχει «σηκώσει πέτρινο τοίχο απομόνωσης» με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΤ, να έχει καταφέρει μαζί με την Κοζάνη να είναι οι δύο υποανάπτυκτοι νομοί της χώρας στον τομέα του τουρισμού!
Στο πλαίσιο της προσπάθειας να βγει η Αιτωλοακαρνανία σιγά – σιγά από την απομόνωση και το τέλμα και να στραφεί στον εναλλακτικό τουρισμό, η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών με φορείς που σχετίζονται με τον τουρισμό άμεσα αλλά και έμμεσα.
Μετά τις επαφές που είχε η Ένωση Ξενοδόχων για την καταγραφή προβλημάτων, ξεκίνησε σειρά επαφών σε σκοπό την εξωστρέφεια. Η πρώτη επαφή πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, την Τετάρτη 24/01, με την Πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει επαφή με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.
Σκοπός και στόχος της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανία είναι η εξωστρέφεια και γι’ αυτό απέσπασε τη δέσμευση της κα. Γκερέκου για την προβολή και της Αιτωλοακαρνανίας στις καμπάνιες του ΕΟΤ, ενώ παράλληλα στοχεύει στη διοργάνωση και την καθιέρωση ετήσιου συνεδρίου που θα άπτεται με τον τουρισμό.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Τσάρκος.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Τσάρκος μιλώντας στη «Σ» για την προσπάθεια που ξεκίνησε η Ένωση, διευκρινίζοντας πως αυτά είναι τα πρώτα βήματα τα οποία επιχειρούν να είναι σταθερά και οργανωμένα ώστε να είναι και αποδοτικά, τόνισε:
«Με την έλευση της νέας χρονιάς η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας θέλησε να συνεχίσει τις επαφές που είχε ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι με επαγγελματίες του κλάδου μας και επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης που σχετίζονται με τον τουρισμό.
Στις πρώτες μας αυτές συναντήσεις ακούσαμε τα προβλήματα όλων αυτών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας στους δύο αυτούς τομείς, που άπτονται με τον τουρισμό και σκεφτήκαμε πως το κατάλληλο επόμενο βήμα θα ήταν να έρθουμε σε επαφή με τον ΕΟΤ και την Πρόεδρό του, Άντζελα Γκερέκου.
Η επαφή μας με τον ΕΟΤ ήταν το πρώτο βήμα μας για την εξωστρέφεια που θέλουμε να δείξουμε και να κατακτήσουμε, καθώς ο ΕΟΤ είναι ο οργανισμός προβολής της Ελλάδας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Η κα. Γκερέκου μας υποδέχθηκε την Τετάρτη 24/01, μας άκουσε, την αφουγκραστήκαμε με μεγάλη προσοχή, γιατί γνώριζε πάρα πολλά στοιχεία για την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και για την ραγδαία ανάπτυξη της Παλαίρου, αλλά δυστυχώς μας παρουσίασε επίσημα στοιχεία του ΕΟΤ σύμφωνα με τα οποία ο νομός μας, όπως επίσης και η Κοζάνη, είναι οι δύο υποανάπτυκτοι νομοί της χώρας στον τομέα του τουρισμού.
Το αίτημά μας, το οποίο έγινε άμεσα αποδεκτό από την κα. Γκερέκου, ήταν ο ΕΟΤ να βοηθήσει την Αιτωλοακαρνανία στο «κομμάτι» της προβολής. Σύντομα θα στείλουμε υλικό προβολής από όλα τα μέρη του νομού μας στον ΕΟΤ, ώστε το υλικό αυτό από το νομό μας να ενταχθεί στις καμπάνιες του.
Η επόμενη επαφή που θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της εξωστρέφειας είναι με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.
Σκοπός και στόχος μας είναι να γίνουν σωστά και σταθερά βήματα και το πρώτο απ’ όλα που απαιτείται για κάθε διεκδίκηση είναι η εξωστρέφεια και γι αυτό την επαναλαμβάνω συνέχεια.
Δεν ζητάμε να μας φέρουν μαζικό τουρισμό, η Αιτωλοακαρνανία δεν πάσχει από τουρισμό, ούτε διαθέτει τις υποδομές για μαζικό τουρισμό, αλλά χρειαζόμαστε στοχευόμενο τουρισμό, εναλλακτικό δηλαδή τουρισμό. Διαθέτουμε σπουδαία μοναστήρια, υπέροχη φύση, μπορούμε επίσης να στοχεύσουμε στον αθλητισμό. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε σωστά και κυρίως ποιοτικά, όποια δυνατότητα έχουμε για να κάνουμε γνωστότερο το νομό μας στον υπόλοιπο κόσμο.
Σκοπός επίσης της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας είναι η οργάνωση ενός συνεδρίου, περίπου τον Μάιο, το οποίο θα διεξάγεται κάθε χρόνο. Το συνέδριο αυτό θα είναι φυσικά θεματικό, για τον τουρισμό γενικότερα αλλά κυρίως για την προβολή του νομού μας. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα προσκληθούν δημοσιογράφοι και θα αναπτυχθούν θεματικές εκδηλώσεις σε κάθε περιοχή του νομού, ώστε η κάθε περιοχή να δείξει τα δικά της χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο αυτό θα προσκληθούν και εκπρόσωποι του τομέα του τουρισμού όπως και η κα. Κεφαλογιάννη και η κα. Γκερέκου και άλλοι εκπρόσωποι του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού. Θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να καθιερώσουμε τη διεξαγωγή του συνεδρίου κάθε χρόνο, καθώς μια τέτοια διοργάνωση θα βοηθήσει πολύ στην προβολή του τόπου μας.
Επίσης, δεσμεύτηκε η κα Γκερέκου πως ο ΕΟΤ θα μας καθοδηγήσει, ώστε να αξιοποιήσουμε και μόνοι μας το υλικό προβολής που διαθέτουμε για το νομό μας, ενώ παράλληλα θα το προωθεί και ο ΕΟΤ στις καμπάνιες του.
Οι αμέσως επόμενες επαφές που έχουμε σκοπό να πραγματοποιήσουμε θα είναι με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως επίσης και με του Δημάρχους του νομού, διότι μόνο όλοι μαζί αν εργαστούμε μαζί μπορούμε να πετύχουμε το καλό του τόπου μας».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.