Ένταξη 3 έργων στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου, για αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια από θεομηνίες, στο «ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ, με δημόσια δαπάνη 1.320.000 €.

Κολάζ φωτογραφιών αρχείου, από τις θεομηνίες του Ιανουαρίου του 2021.
Με χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που σήμερα αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και την εντοπίσαμε, έχουμε ένταξη πενήντα τεσσάρων (54) έργων στο «ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ - Υπο-Πρόγραμμα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών», του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025, με δημόσια δαπάνη 122.033.033 €.

Από τα 54 έργα, 3 αφορούν και τον Δήμο Ξηρομέρου, με δημόσια δαπάνη 1.320.000 € και είναι τα:
  • Δωρεάν κρατική αρωγή για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια που επλήγησαν από τις πλημμύρες στις 3, 4 και 26 Ιανουάριου 2021 σε περιοχές του Δ. Ξηρόμερου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της Π. Δυτικής Ελλάδας, καθώς και δαπάνες μετακίνησης μηχανικών, με δημόσια δαπάνη 110.000 €.
  • Δ.Κ.Α. για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες και τον ανεμοστρόβιλο στις 8 & 9/12/2020, σε περιοχές του Δ. Ξηρομέρου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της Π. Δυτ. Ελλάδας, καθώς και δαπάνες μετακίνησης μηχανικών (πρώην ε.ε. 2021ΣΕ06900025), με δημόσια δαπάνη 210.000 €.
  • Δ.Κ.Α. για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες 10 έως 12/2021 σε περιοχές των Δ. Αγρινίου, Ι.Π. Μεσ/γγίου, Ναυπακτίας, Ακτίου – Βόνιτσας, Αμφιλοχίας, Ξηρομέρου και Θέρμου, της Π.Ε. Αιτ/νίας της Π.Δ. Ελλάδας καθώς και δαπ. μετακ. μηχ/κών, με δημόσια δαπάνη 1.000.000 €.
Αυτό το αποτέλεσμα, για πρώτη φορά να έρθουν χρήματα σε κατοίκους του Δήμου Ξηρομέρου και μάλιστα αρκετά ικανοποιητικά, για πληγέντες με κτίρια από έντονα καιρικά φαινόμενα, οφείλεται και στα αντανακλαστικά που επέδειξε η δημοτική αρχή, που με συνεχείς ανακοινώσεις, ενημέρωσε και κατεύθυνε τους δημότες τι πρέπει να κάνουν για να αποζημιωθούν
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.