Απεντάχθηκε το αποχετευτικό δίκτυο Νικιάνας, Επισκόπου, Λυγιάς, Καρυωτών, Απόλπαινας, Τσουκαλάδων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ευτυχώς που η δημοτική αρχή Ξηρομέρου αγνόησε τις ανεύθυνες αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Πηγή πληροφοριών: https://www.lefkadatoday.gr

Απεντάχθηκε όπως πληροφορηθήκαμε το έργο για το αποχετευτικό δίκτυο Νικιάνας, Επισκόπου, Λυγιάς, Καρυωτών, Απόλπαινας, Τσουκαλάδων το οποίο είχε ενταχθεί με προϋπολογισμό 14.500.000 € στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Αιτία της πολύ δυσάρεστης εξέλιξης που έχει ξεσηκώσει πολιτική θύελλα στη Λευκάδα, ότι ο Δήμος Λευκάδας όφειλε μέχρι 31.12.2023 να έχει προσωρινό ανάδοχο για το έργο, πράγμα που δε συνέβη, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο είχε επανειλημμένα ενημερώσει γραπτά και προφορικά για τις υποχρεώσεις και τις συνέπειες.
Η συγκεκριμένη αναφορά μας γίνεται, διότι ακριβώς η ίδια περίπτωση ήταν και ο δικός μας βιολογικός καθαρισμός Βάρνακα, Κανδήλας και Μύτικα (μαζί εντάχθηκαν τον Απρίλιο του 2023), με τις σαφείς αναφορές μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον ίδιο τον Δήμαρχο, ότι υπάρχουν δεσμευτικές προθεσμίες μέχρι τέλους του 2023, που αν δεν τηρηθούν, το έργο θα απενταχθεί.
Ευτυχώς η δημοτική αρχή, με δουλειά και επιμέλεια έτρεξε τις προθεσμίες, δημοπράτησε γρήγορα και είχαμε προσωρινό ανάδοχο πριν εκπνεύσει η προθεσμία αλλαγής του έτους και έτσι αποφύγαμε να έχουμε σήμερα την τύχη της Λευκάδας.
Φυσικά δεν γίνεται να μην αναφέρουμε την ανεύθυνη και πολιτικά τυχοδιωκτική συμπεριφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου ο επικεφαλής της κ. Γαλούνης καταψήφισε τον Οκτώβριο του 2023 στην Οικονομική Επιτροπή το πρώτο πρακτικό του διαγωνισμού και τον προσωρινό ανάδοχο, με αιτιολογία την χαμηλή έκπτωση, ζητώντας να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός!!! Αυτό θα σήμαινε 1 χρόνο στη καλύτερη περίπτωση καθυστέρηση και από τα πραγματικά δεδομένα, ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε. ΑΛΥΖΙΑΣ και αυτό το γνώριζαν όλοι.
Επισημαίνουμε ότι ο διαγωνισμός ήταν διεθνής, γίνεται ηλεκτρονικά και ο Δήμος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την έκπτωση, δεν μπορεί να παρέμβει με κανένα τρόπο στην έκπτωση, δεν έχει καν γνώση ποιοι και πόσοι θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό και επίσης το ποσό της έκπτωσης γυρνά στα ταμεία του Υπουργείου και όχι του Δήμου.
Ευτυχώς που η δημοτική αρχή αγνόησε τις αιτιάσεις πολιτικής ανευθυνότητας του κ. Γαλούνη και προχώρησε το έργο.
Μάλλον ο κ. Γαλούνης ήθελε και προσπάθησε να καταγράψει στο βιογραφικό του και δεύτερη απένταξη του βιολογικού στην Αλυζία (δείτε εδώ), αλλά δεν του έγινε η χάρη.

12 σχόλια:

  1. ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
    ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ
    ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΥΣ

    ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΟΠΩΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ 2019 ΚΑΙ ΤΟ 2023 ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΡΕΠΤΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά λέγανε κάποιοι δημότες , ότι χρειάζεται να γίνει νέα δημοτική παράτσξη που θα κάνει σοβαρή αντιπολίτευση στο δήμο μας.
      Συμφωνείς εσύ ?

      Διαγραφή
  2. Ας δανειστουν οι Λευκαδιτες τις σωληνες απ το αποχετευτικο του Καστου.Που πληρωνουμε τελη αποχετευσης αλλα...ΔΕΝ εχουμε δυκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι τοσο κουτοπονηροι που επενδυουν και προσπαθουν να βαλουν εμποδια στα θετικα και να εμποδισουν την προοδο του δημου
    θα καταφερουν το 63% θα γινει 83% γιατι οι ξηρομεριτες αργησαν αλλα καταλαβαν πως ειναι να εχεις κανονικο δημαρχο και κανονικη δημοτικη αρχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άς γίνουν 5 - 6 απαραίτητα έργα στον δήμο
      και άς μήν πάρει 83 % ο δήμαρχος, καλό ειναι και το 63 %

      << κάνε το καλό ( για το 100 % του κόσμου του δήμου δήμαρχε) και ρίξτο στο γιαλό >> που λέει και το λαϊκό σλογκανάκι αυτό
      δέν πειράζει, άς είναι και 63 % .

      Διαγραφή
  4. ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ 2014 2019 ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΕΝΤΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα ρε, όλους έτσι τους λές ;
      λιγότερη αυστηρότητα δέν θα έβλαπτε.
      Εσύ δέν έχεις αποτύχει , ποτέ ; Πάντα επιτυχίες είχες ; ποτέ αποτυχίες ;

      Διαγραφή
  5. να χαθει το μεγαλο εργο
    να παθει ζημια ο τοπος
    για να χαρουνε καποιοι

    με αυτα τα μυαλα εφτασε η αλυζια και ξηρομερο να εχουν βουλιαξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι γιατι εμεις στην Επισκοπη που πληρωνουμε τελη υδρευσης-αποχετευσης...εχουμε.Θοδ Γκουρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αντιπολιτευση γης μαδιαμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αφού γράφεις ότι δέν ειναι και τόσο άξια η αντιπολιτευση στο χωριό σου
      γιατί δέν ξεκινάς και μαζί με άλλους δημότες μας, ,
      να κάνετε ένσ νέο τοπικό συνδυασμό, και να δουμε πόσο εσύ αξίζεις? μαι να ελθουμε ολοι εμείς οι ψηφοφόροι του δήμου μας να σε βγαλουμε εσένα δήμαρχο το 2028
      απο δημοτικές θεωριες και θεωρητικολογίες, όλοι καλά τα λέμε. .

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.