Οι στέρεες βάσεις των Ο.Τ.Α. κρατάνε όρθια την κοινωνία.


Του Δημοσιογράφου - Συγγραφέα
Χρυσόστομου Πατούλα.

Ψηλώνει η σκέψη και φωτίζει η ψυχή, όταν η θεά τύχη φέρνει στο φως καταστάσεις και γεγονότα, που αναδεικνύουν την ανθρώπινη αξιοκρατία. Είναι ωφέλιμο, ο άνθρωπος να ορθώνει τα πλαίσια που χαρακτηρίζουν δυναμικά, αλλά και σταθερά, τον υψηλό του ρόλο στην κοινωνία. Και είναι αναγκαίο να αφήνει πίσω του τα σημάδια της ανθρωπιάς, της ορθής σκέψης, το δρόμο του καθήκοντος.
Η Δημοτική Αρχή, είναι μια μονάδα, ένα κομμάτι του κοινωνικού οικοδομήματος και δεν υπάρχει στέρεο οικοδόμημα, όταν τα υλικά δεν είναι τα ενδεδειγμένα. Δεν υπάρχει όμορφη κοινωνία και πολύ περισσότερο ελπίδα, όταν η Δημοτική Αρχή, δεν φέρει σε πέρας το σκοπό για τον οποίο τάχθηκε. Γι’ αυτό και πρέπει να έχει πάντα στο μυαλό της, ότι ο θεσμικός της ρόλος είναι καίριος για την λειτουργία της Δημοκρατίας και ευημερία της Κοινωνίας.
Σε μια ευνομούμενη πολιτεία, υπάρχει πάντα προοδευτικό ακροατήριο που ενδιαφέρεται για το καλύτερο της κοινωνίας, και αυτό το ακροατήριο, ο Δήμαρχος, πρέπει να το σέβεται και να το ακούει. Αλλά και το αδιάφορο ακροατήριο, πρέπει να το σέβεται, να το πάρει με το μέρος του, να είναι Δήμαρχος όλων των πολιτών του Δήμου. Πρέπει να δίνει σωστές απαντήσεις, καθώς και λύσεις, στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και να κατευνάζει με προσεκτικό τρόπο τον λαϊκισμό που τροφοδοτείται από την κοινωνική δυσαρέσκεια. Πρέπει να είναι πάντα ειλικρινής με τους Δημότες και να λέει λιγότερα ΘΑ και περισσότερα πρέπει. Να δίνει πειστικές εξηγήσεις όταν ο Δήμος αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις. Να μην αντιπαθεί τους κατακριτές, αλλά να τους πείθει.
Πρέπει να έχει βαθιά μέσα στην καρδιά του τη γειτονιά, τη ρήτρα της τοπικότητας και τη δυνατή θέληση να απλώνει τη φροντίδα στα πολύ μικρά που κάνουν, αποδεδειγμένα, τα μεγάλα. Η πόλη του, να φροντίζει να ενώνεται αρμονικά γύρω από τα έργα στο κέντρο και στις γειτονιές. Ο καλός Δήμαρχος βάζει πάνω απ' όλα το καλό της πόλης. Είναι αυτός που ενώνει τους πολίτες. Είναι αυτός που αποδεικνύει με το έργο του και τη συμπεριφορά του πως καλύτερα να είναι ένας απλός στρατιώτης στην ενότητα παρά στρατηγός στη διάσπαση. Ο λαός τον ψήφισε με ζεστή καρδιά και χέρι μυαλωμένο, πρέπει να αποδείξει πως είχε δίκιο… δίκιο, που τον «Σταύρωσε»!!

Κύριοι
Με αγάπη και εκτίμηση
Σας χαιρετώ και ευχαριστώ

Χρυσόστομος Πατούλας

1 σχόλιο:

  1. Το ακροατηριο πρεπει να το ακουει...Ως απλος στρατιωτης...ε...Κυρ Κανελλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.