Εφημερίδα ''ΑΙΧΜΗ'' - Πλατυγιάλι: Ξυπνάει ο κοιμώμενος γίγαντας»..


21/03/2024 - 11:20

Εφημερίδα ''ΑΙΧΜΗ'' - Πλατυγιάλι: Ξυπνάει ο κοιμώμενος γίγαντας».. 
Αισιοδοξία για την εξέλιξη του project της μεγάλης επένδυσης / Η εταιρεία υπόσχεται να μετατρέψει το εμπορικό λιμάνι σε ένα θαλάσσιο χωριό.
Συγκρατημένα αισιόδοξος είναι ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης σχετικά με την επένδυση που σχεδιάζεται στο Πλατυγιάλι, αν και τα μηνύματα που λαμβάνει ο ίδιος από την εταιρεία που προωθεί το έργο.

Πρόκειται για την μεγάλη επένδυση που κυοφορείται εδώ και μερικά χρόνια και η οποία βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί πολλά βήματα και πλέον αναμένεται η εισήγηση της βιωσιμότητας του έργου, προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στην διάθεσή του ο Δήμαρχος τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις. Ωστόσο στην συνέχεια θα πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες αδειοδοτήσεων καθώς πρόκειται πλέον για μια ώριμη πρόταση.
Επειδή όλα τα προηγούμενα χρόνια πολλά ακούστηκαν, αλλά λίγα έγιναν στο Πλατυγιάλι, ο κ. Τριανταφυλλάκης «κρατάει μικρό καλάθι» όπως αναφέρει ο ίδιος μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ. Οι επαφές του με την εταιρεία πάντως, τον καθιστά αισιόδοξο για τις μεγάλες αλλαγές που θα συντελεστούν στην ευρύτερη περιοχή και που θα είναι προς την θετική κατεύθυνση.
Αν δει κάποιος το project, θα παρατηρήσει ότι πρόκειται για ένα τεράστιο εντυπωσιακό έργο, με Mαρίνα mega yachts, πολυτελή ξενοδοχεία και πολλά άλλα, το οποίο εφόσον προχωρήσει θα αποτελέσει την «θεραπεία» πολλών προβλημάτων της περιοχής. Και όπως λέει ο Δήμαρχος αυτό δεν αφορά μόνο τον Αστακό αλλά όλη την περιοχή, όπως το Μεσολόγγι το Αγρίνιο κλπ., διότι θα απαιτηθούν και πολλές υποστηρικτικές δραστηριότητες που θα δώσουν ανάσα στον τόπο.
Εκτός όλων των άλλων θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, που όλοι γνωρίζουμε πόση ανάγκη τις έχει η περιοχή, ώστε οι νέοι να παραμείνουν στον τόπο και να δημιουργήσουν την ζωή τους εδώ.
Το Πλατυγιάλι είναι ένας «κοιμώμενος γίγαντας», που αν ξυπνήσει θα φέρει τα πάνω – κάτω προς την θετική κατεύθυνση και θα αποτελέσει το επίκεντρο μιας γενικότερης ανάπτυξης.
Η εταιρεία που προχωρά όλο αυτό το project είναι η MYMAR Nautilus Investments Ltd. Είναι ο κύριος προγραμματιστής του Project Nautilus και όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, δεσμεύεται να μετατρέψει το λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων βαθέων υδάτων στο Πλατυγιάλι - Αστακός σε ένα μελλοντικό, εξαιρετικά βιώσιμο θαλάσσιο χωριό και ένα πολυτελές οικοσύστημα μαρίνας στην καρδιά της Μεσογείου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.