Πολλά ιδιωτικά οικόπεδα ακαθάριστα στο εσωτερικό του Μύτικα. Φαινόμενα βανδαλισμών στον οικισμό.


Δεχόμαστε πολλές οχλήσεις από συμπολίτες μας για ακαθάριστα ιδιωτικά οικόπεδα εντός του οικισμού του Μύτικα και ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η αντιπυρική περίοδος και η νομοθεσία έχει αυστηροποιηθεί για τους «αμελείς» ιδιοκτήτες.
Πρόσφατες είναι οι σχετικές ανακοινώσεις του Δήμου Ξηρομέρου, όπου επισημαίνουν την υποχρέωση των ιδιοκτητών να καθαρίσουν τα οικόπεδα τους και να μην βάζουν σε κίνδυνο πυρκαγιάς τους γείτονες τους και όλο τον οικισμό, χώρια τα ερπετά και τα τρωκτικά που μπορούν να βρουν καταφύγιο σε ένα οικόπεδο όλο πανύψηλα χόρτα. 
Για να αλλάξει ο τόπος, πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς οι κάτοικοι νοοτροπία και συμπεριφορές και αυτή η άποψη μας, είναι η ίδια από το 2011 που δημιουργήσαμε αυτό εδώ το blog, καταγεγραμμένη δημόσια.
Οι εκάστοτε δημοτικές και κοινοτικές αρχές προσπαθούν με τα μέσα που διαθέτουν για το καλύτερο, αλλά χρειάζεται και όλοι εμείς να συμπεριφερόμαστε στοιχειωδώς ανθρώπινα. Καμία δημοτική και κοινοτική αρχή δεν μπορεί να τρέχει πίσω από πολλούς που καταστρέφουν, βρωμίζουν και συμπεριφέρονται αντικοινωνικά, ούτε να κάνει τον αστυνόμο.
Επίσης για τους διάφορους βανδαλισμούς που παρατηρούνται σε διάφορα σημεία του οικισμού, όπως στη πλατεία όπου βάνδαλοι σπάνε τζάμια στο παλιό Δημοτικό Σχολείο, βάζουν μέσα λάστιχα με νερό και πλημυρίζουν το χώρο, που προσπαθούν να ξεριζώσουν τα δέντρα(!!!), όπως τις πανέμορφες κλέουσες της πλατείας, που παλαιότερα ξηλώσανε όλο το ποτιστικό σύστημα(!!!), που προσπαθούν να διαλύσουν το όμορφο σιντριβάνι(!!!), τι να πούμε... όλα είναι θέμα Παιδείας και ανατροφής από το σπίτι και την οικογένεια.
Μόνο λύπη για το χωριό μας που έχει τόσες ομορφιές, που δεν τις εκτιμάμε και δεν τις προβάλλουμε και προσπαθούμε με τις συμπεριφορές μας να κάνουμε το κακό και να προβάλλουμε το αρνητικό.
Συνεχίζουμε να ελπίζουμε...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.