Χαλκιδική: Ξήλωσαν ομπρέλες και ξαπλώστρες παραθεριστών από τις Καλύβες. Φωτογραφίες από την επιχείρηση - Δεν γίνεται κάποιοι παραθεριστές, να οικειοποιούνται τις παραλίες, σχολιάζει ο Δήμος Πολυγύρου.

Φωτογραφία: Δήμος Πολυγύρου
ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Η ίδια ακριβώς κατάσταση που περιγράφουν λουόμενοι και στην παραλία της Παλιόβαρκας.
Στις παραλίες πηγαίνουμε με την καλή μας διάθεση και ηρεμία, κάνουμε το μπάνιο μας και φεύγουμε, χωρίς να αφήσουμε τίποτα πίσω, είτε αυτά είναι σκουπίδια, σκηνές, μόνιμες εγκαταστάσεις, μόνιμες κατασκευές κ.λπ, τα αυτονόητα δηλαδή.
Οι παραλίες ανήκουν σε όλους τους πολίτες και κάθε πολίτης όταν επισκέπτεται μία παραλία, πρέπει να έχει στο μυαλό του τον επόμενο που θα την επισκεφτεί.
Σύντομα και στα δικά μας μας λένε με πολλά μηνύματα που λαμβάνουμε όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες.

------------------------


Στην απομάκρυνση ομπρελών και άλλων εγκαταστάσεων που είχαν στήσει παραθεριστές στην παραλία Καλύβες, στη Χαλκιδική, απομάκρυνε το πρωί ο Δήμος Πολυγύρου.
Συνολικά, περισσότερες από εκατό ξαπλώστρες και ομπρέλες απομάκρυναν τα συνεργεία του Δήμου Πολυγύρου από την παραλία των Καλυβών. Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 6:30 π.μ. με δύο φορτηγά του Δήμου και ένα μηχάνημα, ενώ πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας, Βασίλη Φαρδογιάννη και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού, Γιάννη Λελεγιάννη, με την παράλληλη συνδρομή της Αστυνομίας.

Φωτογραφία: Δήμος Πολυγύρου
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, κάποιοι από τους παραθεριστές που αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε, έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να μαζέψουν τα πράγματά τους, ενώ όσοι δεν πρόλαβαν, έχουν τη δυνατότητα να τα παραλάβουν από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου στον Πολύγυρο, όπου φυλάσσονται. «Έχουμε ενημερώσει εδώ και ένα μήνα, ότι θα προχωρήσουμε στον καθαρισμό των παραλιών από ομπρέλες και ξαπλώστρες, καθώς, όπως έχουμε επισημάνει το πάκτωμά τους είναι παράνομο. Δε γίνεται κάποιοι παραθεριστές, να οικειοποιούνται τις παραλίες. Μπορεί όλα τα προηγούμενα χρόνια να υπήρχε ανοχή σ’ αυτήν την παρανομία, αλλά αυτό πρέπει να τελειώνει. Είναι θέμα σεβασμού προς όλους», τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Βασίλης Φαρδογιάννης, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση θα επαναλαμβάνεται, μέχρι να γίνει αντιληπτό ότι οι παραλίες θα πρέπει να είναι προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες.
Ωστόσο, κάτω από την ανάρτηση του Δήμου στο Facebook καταγγέλλεται πως η επιχείρηση έγινε σε μία τεράστια παραλία, με άπλετο χώρο, πιθανώς προς εξυπηρέτηση καταστηματαρχών στην περιοχή και πως δεν ήταν αναγκαία.





Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

16 σχόλια:

  1. Και κάτι πολύ σημαντικό. Όσοι έχουν βάρκες που τις αγκυροβολούν μπροστά από τα κάμπινγκ καρφώνουν σιδερόβεργες για να δένουν από τη στεριά. Ουκ ολίγοι έχουν πατήσει τέτοια αγκυροβόλια. Άλλοι ανώδυνα άλλοι επώδυνα. Αυτά πρέπει να αφαιρεθούν και καλό θα ήταν να τοποθετήσει ο Δήμος κάποιες κατασκευές για να δένουν. Το σίγουρο είναι πως το λιμάνι δεν τους χωράει όλους και καλό είναι να βρεθούν λύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΡΚΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ ΝΑ ΓΥΡΝΑ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΔΕΣΙΜΟ ΕΞΩ.

      Διαγραφή
  2. Εγώ λέω ότι ο Δήμος είναι για δέσιμο αυτός.δεν υπάρχει αυτή η κατάντια.σιδεροβεργες να μας ξεκοιλιασουν, τσαντίρια αγρινιοτικα και ομπρέλες καρφωμενες μόνιμες.αδιορθωτοι θα στε πάντα.κ εκτός αυτού θα.πρεπει.να βάλει ντους διάσπαρτα για τα τροχόσπιτα που είναι όλα απ τα δελφίνια κ πέρα κ δε πατάνε στα.μαγαζια πάρα μόνο όλη μέρα στα ντους των μαγαζιών.αυτα είναι άθλια κ σεις δε κανετς τίποτα! Παρακαλώ ανεβασετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε αφήστε το λαό να κάνει τα μπάνια του ελευθερα και τζάμπα.
      ρωτάς άν υπαρχουν χρήματα για πολυτελή τουρισμό ;
      Φτωχός κόσμος είμαστε και λίγο θέλουμε να δροσιστούμε με αυτό τον πρωτοφανή και παρατεταμένο καύσωνα των 42 °

      Διαγραφή
    2. Μην μπερδεύεις την τάξη με τα μπάνια . Σαφέστατα φθηνά μπάνια. Ο σεβασμός ομως είναι κάτι άλλο.

      Διαγραφή
  3. Αν πραγματικά θέλουμε να ενθαρρύνουμε την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής πρέπει και η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου να κάνει άμεσα αυτό που έπραξε η Δημοτική Αρχή Πολυγύρου Χαλκιδικής .
    Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στη ανοχή της παρανομίας των τελευταίων ετών που διαχρονικά ανέχτηκαν όλες οι Δημοτικές Αρχές.
    Η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη, χρόνο με το χρόνο επιδεινώνεται.
    Επίσης πρέπει η Δημοτική Αρχή να βάλει και ένα τέλος στην παρανομία των Campers.
    Δεν νοείται στο παραλιακό μέτωπο να υπάρχουν τρία κάμπινγκ και αυτοί να επιλέγουν τα τζάμπα πάνω στην παραλία και η Δημοτική Αρχή να ανέχεται αυτή την κατάσταση.
    Αλήθεια αυτοί που αδειάζουν τις χημικές τουαλέτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άμα η τσέπη δέν έχει μεσα χρήμα , όλα νοούνται και ενοούνται.
      εσύ αν εχεις χρήμα πολύ, τράβα τουρισμό όπου σου αρέσει να πάς τουρισμό, μπάς και ξεσκάσεις λίγο.
      Και άσε μας κι εμάς τα φτωχαδάκια να κανουμε ελεύθερα και ωραία και τζάμπα το μπάνιο μας και να δροσιζόμαστε λίγο.

      Διαγραφή
    2. ποιος σου απαγορεψε να κανεις τζαμπα το μπανιο σου;;;
      πετσετα ομπρελα παραλια
      τα μαζευεις και σπιτακι σου

      ρε μη δικαιολογειτε την γαιδουροσυνη σας που φτανει ως γυφτια

      Διαγραφή
    3. εντάξει τωρα, τα παραλές και σύ.
      εκτός και αν ζηλεύεις ολους εμας που κανουμε ελεύθερα δροσιστικό μπανσκι και τζάμπα ηλιοθεραπεία και κρύο φραπεδάκι να πινουμε και να απολαμβανουμε ήρεμα και ωραία την φύση.

      Διαγραφή
    4. Πές μας τώρα κάτι άλλο.
      Τι λέει ο κόσμος στην παραλία περί πολιτικής κατάστασης.

      θα τα βρούν ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ ή θα κατέβουν ξεχωριστά στις εκλογές το 2027.
      τι λές εσύ ;

      Διαγραφή
  4. Ποτε θα μαζευτουν οι διασπαρτες ομπρελες και πλασικες καρεκλες απο την παραλια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 11.46 όλα τα προβλήματα τα εχουμε λύσει
    και αλλο προβλημα δηλ δέν έχουμε, και να ασχολούμαστε με τις ομπρέλες των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειλικρινά τώρα, δεν βλέπουμε ότι δεν πατάει άνθρωπος στα μέρη μας την μισή "τουριστική περίοδο" και η "βαριά μας βιομηχανία" είναι τραγέλαφος, αλλά καθόμαστε και ασχολούμαστε με τον αυτοί οι λίγοι που έρχονται αφήνουν ομπρέλες στην παραλία. Να σοβαρευτούμε λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλλον εχεις και εσυ μονιμη ομπρελα στην παραλια

      Διαγραφή
  7. Ο Δήμος να πράξει τα αυτονόητα, να νοικοκυρέψει την παραλία σε όλο το μήκος αρκετά με τους γύφτο τουρίστες , τροχόσπιτα μέσα στα χωράφια , τα απόβλητα τους που πάνε? Σκίαστρα με καπνιπανα , τσαντίρια μπερντέ , τραπεζοκαθίσματα από μπάλε τες μόνιμα στημένες καρούλι τραπέζια μόνιμα τοποθετημένα , μπηγμένες τσιμενταρισμένες ομπρέλες και ξαπλώστρες, τι το κάνατε βρε το θαυμάσιο αυτό μέρος τι σας φταίει και το υποβαθμίζετε, τέτοιο τουρισμό τετοια ανάπτυξη ονειρεύονται οι δημοτικοί μας αρχοντες , αυτά γινόντουσαν στην προηγούμενη δημοτική αρχή και τα καυτηριάζαμε, Απαιτούμε άμεσα να σαρωθούν όλα αυτα να επικρατήσει τάξη τα τροχόσπιτα και τα Καμπερ να μπουν στα κάμπινγκ, τρία υπάρχουν όχι όλοι τζάμπα, κάντε κάτι μην αφήνετε το τουριστικό μας προϊόν να υποβαθμίζετε καθημερινά, λίγο κόστος ας το ανά λάβετε επιτέλους!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ασχολείται κανένας με τις ομπρέλες ,ασχολούμαστε με το μόνιμο και παράνομο ιδιοκτησιακό καθεστώς που έχει δημιουργήσει ο καθένας που έχει ένα τροχόσπιτο ή κατοικία στο παραλιακό μέτωπο.
    Πολιτισμένα κάνουμε το μπανάκι μας
    παίρνουμε τα πράγματα μας και ελευθερώνουμε το χώρο.
    Η παραλία είναι για όλους δεν είναι ιδιοκτησία μόνο των καταπατητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.