Αντίο καλοκαίρι... Μύτικας Αιτ/νίας.

 

Συμπλήρωση 5 χρόνων διοίκησης του Γιάννη Τριανταφυλλάκη και της παράταξης ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ''. Σύγκριση χρηματοδοτήσεων δύο 5ετιών στον Δήμο Ξηρομέρου, με όρους μέλλοντος και όχι παρελθοντολογίας.

Σήμερα 31 Αυγούστου 2024, συμπληρώνονται 5 χρόνια από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, που την ευθύνη διοίκησης του Δήμου Ξηρομέρου την έχει ο Δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης και η παράταξη του ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ'' και με όρους μέλλοντος και όχι παρελθοντολογίας, θα αναφερθούμε με συγκεκριμένα στοιχεία και επίσημα έγγραφα που δεν αμφισβητούνται, στις επιπλέον χρηματοδοτήσεις από τα διάφορα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, που εξασφάλισε ο Δήμος Ξηρομέρου για έργα και προμήθειες, κατόπιν αιτημάτων συνοδευόμενων με τεχνικά δελτία και μελέτες.
Η παράμετρος των επιπλέον χρηματοδοτήσεων, δηλαδή να το πούμε απλοϊκά, πόσα χρήματα κατάφερε να φέρει στο Ταμείο του Δήμου η εκάστοτε δημοτική αρχή, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους που διαμορφώνουν την αποτελεσματικότητα μίας διοίκησης και το βαθμό επιτυχίας της, γιατί τα έργα και η πολυπόθητη ανάπτυξη δεν έρχονται με κούφια λόγια, με σχέδια επί χάρτου και ανέξοδη θεωρία, αλλά με εξασφάλιση οικονομικών πόρων.

Πρόσκληση στη τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ελεύθερης Κατάδυσης CMAS Wold Cup Depth Series 2024.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ελεύθερης Κατάδυσης CMAS Wold Cup Depth Series 2024, που θα πραγματοποιηθεί στη Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:00.

Φωτοβολταϊκά στη Μ(Ν)ερατζούλα... Η ισοπέδωση, ο διωγμός της κτηνοτροφίας και η καταστροφή του δασικού οικοσυστήματος.


Του Παναγιώτη Ηλ. Χολή.
Προέδρος ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗΣ
ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ – ΠΑΝ.ΣΥ

Το έργο.
Στης 09 Αυγούστου 2024, εν μέσω θερινής ραστώνης, δημοσιεύθηκε στη σελίδα του Υ.Π.ΕΝ και στη Διαύγεια (ΑΔΑ: 940ΤΟΡ1Φ-Ε7Ε) η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων βιομηχανικού φωτοβολταϊκού σταθμού 82,01 MW στη θέση ΝΕΡΑΤΖΟΥΛΑ της κοινότητας Βασιλοπούλου της δημοτικής ενότητας Αστακού του Δήμου Ξηρομέρου και σε έκταση 1.164 στρεμμάτων, από τα οποία τα 52, χαρακτηρίστηκαν ιδιωτικά (ΑΑ) και τα υπόλοιπα δημόσιο δάσος και δασικά, από την επιτροπή δασολογίου, αρ. 6/2024 Φορέας του έργου η εταιρεία voltalia, η οποία έχει αιτηθεί και βρίσκεται στο στάδιο προς έγκριση και διπλανή έκταση στη θέση Ρουγοβίτσα, Ξερότοπος, Κολφοβούνι, Κούτπες 254 MW σε έκταση 5.140,417 στρέμματα.

Σύλλογος Γυναικών Αστακού: Διοργάνωση εκδρομής για Βουκουρέστι - Καρπάθια.


ΕΚΔΡΟΜΗ
ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ 26/09/24 -01/10/24
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ:
26/9/2024: ΑΣΤΑΚΟ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Συγκέντρωση στις 10:30 μ.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση μέσω Ιόνιας και Εγνατίας οδού
27/09/2024: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
28/09/2024: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Ανακοίνωση για την λειτουργία Παιδικών Σταθμών και ΚΔΑΠ Δήμου Ξηρομέρου.


Αστακός , 30.08.2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας
T.K. 300 06
Τηλ.:2646041204

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Σας ενημερώνουμε ότι οι δομές των Παιδικών Σταθμών και τον δομών ΚΔΑΠ του Δήμου Ξηρομέρου (Παιδικός Σταθμός Αστακού, Παιδικός Σταθμός Φυτειών, ΚΔΑΠ Αστακού, Φυτειών, Κανδήλας και Παλαιομάνινας) θα δέχονται ξανά τα παιδιά από την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024, ενώ ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Κανδήλας θα δέχεται τα νήπια από την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, λόγω των απαραίτητων εργασιών που θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Παιδικού Σταθμού (Προσαρμογή στο ΠΔ 99/2017), όπως ήδη έχουν ενημερωθεί οι γονείς.

Εθιμοτυπία και δώρα από τον Δήμαρχο, τοπικά προϊόντα και καλλιτεχνήματα από το Ξηρόμερο.


Πηγή: Σελίδα Facebook Δημάρχου
Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Εθιμοτυπία στο Υπουργείο Αθλητισμού εξ αφορμής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καταδύσεων στην Καλαμάτα και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Καταδύσεων στο Ιόνιο, με επίκεντρο τον Μύτικα Δήμου Ξηρομέρου.

e-pontos.gr: Το Αρχοντοχώρι τίμησε τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Το Αρχοντοχώρι τίμησε τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Την Κυριακή 4 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Αρχοντοχωριτών «Ο Άγιος Γεώργιος» πραγματοποίησε εκδήλωση για να τιμήσει τον Ποντιακό Ελληνισμό. Η εκδήλωση έγινε στην πλατεία του χωριού, με μεγάλη προσέλευση συγχωριανών και επισκεπτών.

H Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου χάρτη στο άθλημα της ελεύθερης κατάδυσης. Ο Δήμος Ξηρομέρου δυναμικά δίνει το παρών στην ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού.

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 30 Αυγούστου, 2024.

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση με την πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υποβρύχιων Δραστηριοτήτων (CMAS) Άννα Αρζάνοβα
Στο επίκεντρο του παγκόσμιου χάρτη στο άθλημα της ελεύθερης κατάδυσης μπαίνει η Ελλάδα, μετά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αθλητισμού ανάμεσα στον αναπληρωτή Υπουργό Γιάννη Βρούτση και την Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υποβρύχιων Δραστηριοτήτων (CMAS) Άννα Αρζάνοβα.

Διεξαξωγή ιατρικών σεμιναρίων, από τον διακεκριμένο συμπατριώτη μας ιατρό - ρευματολόγο Dr. Δημήτριο Γουλέ.


Σεμινάριο μηνιαίο, 3μηνο ή 6μηνο πρακτικής και θεωρητικής εξάσκησης στη Φυσικοθεραπεία, Ηλεκτροθεραπεία, Μanual therapy, anti-mckenzie, βελονισμό, ειδική μάλαξη. Επιπλέον πρακτική στην ενεσοθεραπεία, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, λήψη ιστορικού.

Αποχαιρετώντας το Καλοκαίρι με ωραίες εικόνες στον Μύτικα Αιτ/νίας.

 

Σε χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στοχεύει για πρώτη φορά ο Δήμος Ξηρομέρου.


Πηγή: Σελίδα Facebook Δημάρχου
Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Υπογραφή σύμβασης με την συμβουλευτική εταιρεία «ΕΥΡΟΣΥΜΒΟΥΛΟΙ-EUROCONSALTANTS», για την παροχή υπηρεσιών Συμβούλου Υποστήριξης του Δήμου Ξηρομέρου, σε χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδρυμάτων, για την διεκδίκηση κονδυλίων από πόρους κοινοτικών, επενδυτικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Ελλάδα: Κέντρο Παγκόσμιων Διοργανώσεων Ελεύθερης Κατάδυσης για το 2024. Στο Ιόνιο και την Αιτωλοακαρνανία το πρώτο παγκόσμιο ραντεβού.


29 Αυγούστου 2024
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ελλάδα: Κέντρο Παγκόσμιων Διοργανώσεων Ελεύθερης Κατάδυσης για το 2024. Στο Ιόνιο και την Αιτωλοακαρνανία το πρώτο παγκόσμιο ραντεβού.

Μετά την επιτυχή διοργάνωση του πρώτου διεθνούς τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης το 2017 στην Αμοργό, η Ελλάδα συνεχίζει να αναδεικνύεται ως κορυφαίος προορισμός για την ελεύθερη κατάδυση.

Πρόσκληση για τακτική συνεδρίαση Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.


Αστακός, 29.8.2024
Αριθ. πρωτ: 11148
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Ν.Π.Δ.Δ. 'ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ
ΤΑΜΕΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ'
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς: Τα μέλη του Ν.Π.Δ.Δ.
(ως Πίνακα Αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Καλεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σε Τακτική Δια Ζώσης Δημόσια Συνεδρίαση την δεύτερη (2η) του μηνός Σεπτεμβρίου, του έτους 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού) σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και σε συνδυασμό τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:

Εφημερίδα Documento: Ένα ιατρικό θαύμα στο Ιπποκράτειο. Η καλή πλευρά των νοσοκομείων μας και του επιστημονικού προσωπικού τους.


ΑΠΟΨΕΙΣ - Παναγιώτης Ηλ. Χολής
28.08.2024 | 16:17

Με αφορμή ένα απρόσμενο αλλά σοβαρότατο πρόβλημα στην υγεία μου, οφείλω να καταδείξω δημόσια και την πολύ καλή πλευρά των Δημόσιων Νοσοκομείων μας και του Επιστημονικού δυναμικού εκείνων, που χαρίζουν ζωή και αποτρέπουν τον θάνατο.

Πρόσκληση Παγκοσμίου Κυπέλλου Ελεύθερης Κατάδυσης CMAS Wold Cup Depth Series 2024.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ελεύθερης Κατάδυσης CMAS Wold Cup Depth Series 2024, που θα πραγματοποιηθεί στη Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:00.

erga.gov.gr: Πώς λειτουργεί η ψηφιακή πλατφόρμα για τα μεγάλα έργα.



Μέσα από την δημόσια ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr, οι πολίτες θα έχουν άμεση πρόσβαση στα κρίσιμα έργα –άνω του ενός εκατ. ευρώ – σε κάθε Περιφέρεια, Περιφερειακή ενότητα και Δήμο της χώρας, σύμφωνα με όσα παρουσιάσθηκαν το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε εκδήλωση στην οποία παρέστησαν και μίλησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Η πραγματική μεταρρύθμιση του ΔΙΑΥΓΕΙΑ και η συνεισφορά της στην διαφάνεια και στον έλεγχο. Αν έχεις όρεξη, να αφιερώνεις κόπο και χρόνο, εκεί βρίσκεις τα πάντα.


Το 2010, με τον νόμο 3861/2010 και το άρθρο 1, είχαμε την ίδρυση της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ.
“Αντικείμενο του παρόντος νόμου είναι η εισαγωγή της υποχρέωσης ανάρτησης των νόμων, των προεδρικών διαταγμάτων, και των πράξεων που εκδίδουν τα αναφερόμενα στο άρθρο 2 πρόσωπα και όργανα στο Διαδίκτυο και η δημιουργία των προϋποθέσεων και διαδικασιών για τη διασφάλιση ευρύτατης δημοσιότητας αυτών.”
Πρόκειται για μία πραγματική μεταρρύθμιση, η οποία έγινε από την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, εν μέσω των δύσκολων μνημονιακών χρόνων, όπου η λέξη μεταρρύθμιση είχε πάρει αρνητική έννοια, μιας και είχαμε την περίοδο εκείνη σκληρά μέτρα οικονομικής λιτότητας που έπλητταν τους πολίτες.
Η σχεδίαση της έγινε πολύ γρήγορα, το οικονομικό της κόστος είναι ελάχιστο και το όφελος της ως αναντικατάστατο εργαλείο ελέγχου των πράξεων της εκάστοτε κυβέρνησης και της δημόσιας διοίκησης, είναι τεράστιο.

Τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά του Δ.Σ της ειδικής συνεδρίασης, τη Τρίτη 27 Αυγούστου. Λογοδοσία 4ου διμήνου.



Στα πλαίσια της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρης ενημέρωσης των δημοτών, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτώνται από την αρχή της δημοτικής περιόδου Σεπτέμβριος 2019 - 2023 και για πρώτη φορά, τα ηχητικά πρακτικά καθώς και τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά, όλων των Δημοτικών Συμβουλίων, όπως ήταν και η προγραμματική δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής.

Πωλείται ηλεκτρικό μηχανάκι στον Μύτικα Αιτ/νίας μάρκας HONDA.


ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Ηλεκτρικό μηχανάκι στον Μύτικα Αιτ/νίας μάρκας HONDA. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 6977137554. Ημερ. αγγελίας 28-8-2024.

* Η αγγελία είναι μόνιμα αναρτημένη στην ενότητα ''Αγγελίες''.

ΚΕΔΕ: Οι Δήμοι εκπέμπουν SOS για την οικονομική τους κατάσταση.


28/8/2024.

Η συνάντηση της Διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα.

Του Άρη Μπιτσώρη: Ξηρομερίτικος σασμός.

Του Άρη Μπιτσώρη.

Δύο Μαχαλιώτες είχα δει σε μια φωτογραφία
τον Γιάννη και τον Στέφανο σε παιδική ηλικία.

Είχανε τις μουρίτσες τους σ’ ένα τσαμπί σταφύλι
σαν τα σπουργίτια τσίμπαγαν τις ρόγες οι δυο φίλοι.

Τσιμεντόστρωση δρόμου προς Αγία Παρασκευή στην Παναγούλα.


Πηγή: Σελίδα Facebook Προέδρου
Κοινότητας Παναγούλας Ανδρέα Παβέλη.

Διάνοιξη και τσιμεντόστρωση δρόμου προς Αγία Παρασκευή στην Παναγούλα και μεγάλη επιθυμία ενός σπουδαίο γέροντα, του μπάρμπα Χρήστου Παβέλη, που δούλευε 10 χρόνια και αναστήλωσε αυτό το υπέροχο μοναστήρι.

Οι μετρήσεις ποιότητας του νερού σε Δ.Ε. Αστακού, Αλυζίας και Φυτειών, με μήνες δειγμάτων Ιούλιο και Αύγουστο 2024.



Ημερομηνία 28.8.2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής τον Σεπτέμβριο του 2019, δημιουργήθηκε στο κεντρικό μενού της ιστοσελίδας του Δήμου Ξηρομέρου, ειδική ενότητα με τίτλο: ''ΝΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ''. Εκεί ξεκίνησαν εξ αρχής να δημοσιοποιούνται, για πρώτη φορά σε ξεχωριστή ενότητα, τα αποτελέσματα των μετρήσεων ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, για όλες τις Κοινότητες του Δήμου Ξηρομέρου, γιατί είναι δικαίωμα των πολιτών να ξέρουν τι νερό πίνουν και υποχρέωση του Δήμου να ενημερώνει.

Πρόγραμμα Παγκοσμίου Κυπέλλου Καταδύσεων CMAS.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Από Δευτέρα 02/09 έως και Σάββατο 07/09 από ώρα 09:00 έως 13:00, οι συμμετέχοντες αθλητές αγωνίζονται στις εξής κατηγορίες:
  • CWT (κατάδυση με σταθερά βάρη με μονοπέδιλο)
  • CNF (κατάδυση με σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα), FIN (ελεύθερη κατάδυση)

Η λειψυδρία ήρθε για να μείνει. Αναγκαία η λήψη δραστικών μέτρων.


Του Δημοσιογράφου - Συγγραφέα
Χρυσόστομου Πατούλα.

Μία έντονη κατάσταση με υψηλές θερμοκρασίες και παρατεταμένη ανομβρία, βιώνουμε την φετινή καλοκαιρινή περίοδο, τόσο έντονη, που προκαλεί ανησυχία και μεγάλο προβληματισμό. Και αυτό, γιατί η μεγάλη ανομβρία, είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν σημαντικά τα αποθέματα νερού σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Βρέθηκε κλειδί αυτοκινήτου.


Βρέθηκε κλειδί αυτοκινήτου και βρίσκεται στο Cafe-Hotel Akrogiali. Ο κάτοχος ας επικοινωνήσει με το 2646081206 για να το πάρει.

50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ». Επιτυχημένη «στάση» στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας.


Με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας το βράδυ του Σαββάτου, στη νέα πλατεία στο λιμάνι της κωμόπολης.

Ένταξη του Δήμου Ξηρομέρου σε χρηματοδοτικό εργαλείο - Αφορά χρηματοδότηση ύψους 199.872,04 € για «Αποκατάσταση ζημιών από ισχυρά καιρικά φαινόμενα του Δήμου Ξηρομέρου».


Αναρτήθηκε σήμερα 27 Αυγούστου στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Υπουργείου Εσωτερικών και το εντοπίσαμε (ΑΔΑ:6ΦΩ746ΜΤΛ6-6ΕΑ), επίσημο έγγραφο με ένταξη του Δήμου Ξηρομέρου σε χρηματοδότηση ύψους 199.872,04 € για «Αποκατάσταση ζημιών από ισχυρά καιρικά φαινόμενα του Δήμου Ξηρομέρου».

Διαβάζοντας το επίσημο έγγραφο, αναφέρονται ως παραδοτέα της πράξης ένταξης 5 υποέργα:

Παραλίγο ολική βύθιση ιστιοπλοϊκού σκάφους μέσα στο λιμάνι του Μύτικα.


Χθες Δευτέρα περί της 8 η ώρα λίγο πριν βραδιάσει, ιστιοπλοϊκό σκάφος αγκυροβολημένο με πρυμνοδέτηση στο δυτικό μπαστούνι του λιμανιού του Μύτικα, άρχισε ξαφνικά να μπάζει νερά από ρήγμα στα ύφαλα του σκάφους.

Λόγω εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ για αποκατάσταση βλάβης, θα υπάρξει διακοπή ρεύματος σε Αγράμπελο, Πρόδρομο και Χρυσοβίτσα. Νεότερη ενημέρωση.


Ημερομηνία, 27.8.2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ για αποκατάσταση βλάβης (κάηκε κολώνα), θα υπάρξει διακοπή ρεύματος σε Αγράμπελο, Πρόδρομο και Χρυσοβίτσα. Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, έως τις 02:30 μ.μ. εκτιμούμε ότι θα επανέλθει η ηλεκτροδότηση.

* Νεότερη ενημέρωση: Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

Ενδιαφέρει νέους γιατρούς, φοιτητές Ιατρικής, Βιολογίας, Φυσικοθεραπείας, Νοσηλευτικής από την Αιτωλοακαρνανία.


Μηνιαία εξ αποστάσεως εκπαίδευση νέων ιατρών, φοιτητών ιατρικής, βιολόγων, φυσικοθεραπευτών και νοσηλευτών στη συγγραφή και δημοσίευση ιατρικών άρθρων σε περιοδικά και βιβλία, συμμετοχή σε συνέδρια, καθώς και δυνατότητα μεταπτυχιακού, από ιατρικό σύλλογο.
Αποστολή CV στο nosos100@gmail.com. Τηλ.: 6982059755.
Δωρεάν για Αιτωλοακαρνάνες.

Συνάντηση Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη με Βουλευτή Αιτ/νίας και Υφυπουργό Κώστα Καραγκούνη. Η ατζέντα συζήτησης: Πρόγραμμα 55-67, οδικά έργα και υποδομές.


Πηγή: Σελίδα Facebook Βουλευτή
Αιτ/νίας Κώστα Καραγκούνη.

Είχα τη χαρά και την τιμή να συναντήσω τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη, με τον οποίο συζήτησα τις προκλήσεις στον εργασιακό τομέα, τα νομοθετήματα που έχει φέρει το Υπουργείο και όσα ήδη σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα αλλά και ειδικότερα ζητήματα όπως η ψηφιακή κάρτα, τα προγράμματα απασχόλησης, οι κοινωνικές δομές και άλλα πολλά.

Ρεπορτάζ για παρουσίαση βιβλίου στον Αστακό, φωτογραφία και ομιλία Δ. Στρατούλη.


Παρουσιάστηκε με επιτυχία στον ΑΣΤΑΚΟ, το εξαιρετικό βιβλίο του καταξιωμένου συγγραφέα Μιχάλη Γριβέα "Η προφητεία της Ατλαντίδας", εκδόσεις Αγγελάκη. Μίλησαν ο Δ. Στρατούλης, δρας νομικής, πρώην Υπουργός και Βουλευτής, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Κ. Καρούσος και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Δίνουν και παίρνουν οι αντικοινωνικές συμπεριφορές στον Μύτικα. Στόχος το υπαίθριο γυμναστήριο στο ''Βορό'' και το γήπεδο Μύτικα.


Δυστυχώς το έλλειμα Παιδείας και κοινωνικής μόρφωσης, που οδηγεί σε αντικοινωνικές συμπεριφορές, κάνουν την παρουσία τους εμφανή σε πολλά σημεία του Μύτικα.
Τελευταία επεισόδια στο υπαίθριο γυμναστήριο του Μύτικα στο ''Βορό'', όπου κάποιοι για πολλοστή φορά στραβώσανε την πόρτα εισόδου τρακάροντας την με μηχανάκι!!!

Τοπικός σύμβουλος Μύτικα Άρης Αποστολάκης, εκλεγμένος με τη παράταξη «Νέα Μέρα - Καθαρά Χέρια»: «Απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Μύτικα».


Για ακόμα μία φορά ως τοπικός σύμβουλος της κοινότητας Μύτικα παραθέτω φωτογραφίες για να γνωρίζει ο κόσμος την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον αγωνιστικό χώρο.
Σε πάρα πολλά σημεία του γηπέδου οι ραφές έχουν ξεκολλήσει και μόνο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να παίξει κάνεις καθώς κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα.
Ραφές που σε πολλά σημεία κακώς έγιναν λόγω λαθών του εργολάβου.

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα δρόμου Βάρνακας - Μύτικας στις 20 Αυγούστου.


Πηγή: Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός
Σύλλογος Βάρνακα.

Τελειώνοντας το καλοκαίρι, μία εικόνα από το MK GLAROS στον Μύτικα.

 

Ζωντανή μετάδοση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 27 Αυγούστου 2024. Λογοδοσία 4ου διμήνου.


Ημερομηνία 25.8.2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις για αλλαγές στον Δήμο Ξηρομέρου σε όλα τα επίπεδα, πιστή στις προγραμματικές της διακηρύξεις, στα πλαίσια της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρους ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Ξηρομέρου, θα μεταδώσει ζωντανά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (λογοδοσία 4ου διμήνου) της Τρίτης 27 Αυγούστου, στις 07:00 μ.μ.

Με απόλυτη επιτυχία η βαρκαρόλα στον Μύτικα Αιτ/νίας (φωτογραφίες και videos).


Ημερομηνία 25/8/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μία μαγική βραδιά έζησε ο Μύτικας, με την βαρκαρόλα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Αυγούστου στο παραλιακό μέτωπο του Μύτικα, από την Οργανωτική Επιτροπή Βαρκαρόλας Μύτικα και με την υποστήριξη του Δήμου Ξηρομέρου.

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) από το ΥΠΕΝ. Η καταληκτική ημερομηνία της διαβούλευσης είναι στις 16/9.


Πηγή: Σελίδα Facebook
''Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων''.

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) από το ΥΠΕΝ. Η καταληκτική ημερομηνία της διαβούλευσης είναι στις 16/9.
Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΝ αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Έχοντας υπερκαλύψει τους στόχους που είχαν τεθεί στο πρώτο ΕΣΕΚ το 2019, για τη διείσδυση των ΑΠΕ και τη μείωση των εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου, η χώρα μας θέτει, πλέον, πιο φιλόδοξους ενεργειακούς και κλιματικούς στόχους."

Το συγγραφικό έργο του συμπατριώτη μας από τον Αστακό, διακεκριμένου Ιατρού - Ρευματολόγου Δημήτριου Ι. Γουλέ. Διαθέτει τα βιβλία του με έκπτωση -40%.


Το συγγραφικό έργο του συμπατριώτη μας από τον Αστακό, διακεκριμένου Ιατρού - Ρευματολόγου Δημήτριου Ι. Γουλέ σας παρουσιάζουμε παρακάτω.
Ο Δημήτρης Ι. Γουλές κατάγεται από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Τελείωσε την Ιατρική Σχολή και την ειδικότητα Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθήνας. Τη διδακτορική του διατριβή την εκπόνησε στο National Institutes of Health, Bethesda, Maryland (USA).

Παρεμβάσεις στον δρόμο της Τεργοβίτσας στο Αρχοντοχώρι.


Πηγή: Σελίδα Facebook
Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου.

Ο δρόμος που οδηγεί προς τον Αστακό είχε μεγάλες ζημιές σε ορισμένα σημεία, ειδικά στην τοποθεσία ''Λαχανιά'', έτσι από αυτό το σημείο και πάνω όπου ήταν κατεστραμμένος ή υπήρχαν μικρές λακκούβες επιδιορθώθηκε με άφθονη πίσσα, μέχρι να τελειώσουν οι μελέτες για όλο το δρόμο.

Προθές Παρασκευή 23 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η μεγάλη λαϊκοδημοτική βραδιά μουσικής στο πανηγύρι της Αγίας Ελεούσας στον Μύτικα (φωτογραφίες - βίντεο).



Προχθές Παρασκευή 23 Αυγούστου το βράδυ, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο χώρο ανάμεσα στο Λύκειο και στο νέο Δημοτικό Σχολείο Μύτικα, το μεγάλο ανοιχτό παραδοσιακό γλέντι μιας και γιόρταζε το εκκλησάκι της Αγίας Ελεούσας.

Παραμονή της Αγιά Λεούσας και κόσμος ανέβηκε στο μικρό εκκλησάκι με την μοναδική θέα στον Μύτικα Αιτ/νίας (φωτογραφίες).


Όπως κάθε χρόνο στις 22 Αυγούστου, έτσι και φέτος δεκάδες πιστοί ανέβηκαν στο εκκλησάκι της Αγίας Ελεούσας στο Μύτικα Αιτ/νίας, όπου τελέστηκε ο Εσπερινός από το παπά Γιώργη. Μας αξιώσε η Παναγιά μετά από 4 χρόνια να ανέβουμε και εμείς, μαζί με φίλους και την οικογένεια.

Πρόσκληση για Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής του 4ου διμήνου 2024.


Αστακός 22/8/2024
Αριθμ. Πρωτ: 10933
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς:
1. Δήμαρχο Ξηρομέρου
2. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Ξηρομέρου
3. Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων Δήμου Ξηρομέρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Καλεί σε Ειδική δια ζώσης Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής 4ου Διμήνου 2024, στις 27 Αυγούστου 2024, ημέρα της εβδομάδας Τρίτη και ώρα 07:00 μ.μ., στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67 & 67Α του Ν. 3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87/Α/2010) όπως ισχύουν καθώς και της αριθμ. 98/8182/26.01.2024 εγκυκλίου του ΥΠ.ΕΣ. για συζήτηση στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:

Με απόλυτη επιτυχία η βαρκαρόλα στον Αστακό (φωτογραφίες και videos).


Ημερομηνία 24/8/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μια διαφορετική και συνάμα μαγευτική εκδήλωση έλαβε χώρα 22 Αυγούστου στον κόλπο του Αστακού. Η παραδοσιακή βαρκαρόλα ξεπέρασε κάθε επιτυχία τόσο από θέμα συμμετοχής κόσμου όσο και από θέαμα των βεγγαλικών και την μουσική των κανταδόρων.

Κώστας Γαλάνης - Τοπικός Σύμβουλος Κοινότητας Αστακού. Δεν προσκλήθηκα στη βαρκαρόλα...


Τώρα που έσβησαν τα (πανάκριβα) πυροτεχνήματα και οι φωτοβολίδες της χθεσινής Βαρκαρόλας, μιας εκδήλωσης που δεν ξέρω πόσο προσέφερε στον εκπολιτισμό μας - σε αντίθεση με άλλες που δεν προβάλλονται -, χωρίς βεβαίως ίχνος παραπόνου αλλά σαν επισήμανση, αναφέρω τη μη πρόσκλησή μου με την ιδιότητα του Προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Αστακού και σκέφτομαι πόσο κακός σύμβουλος είναι η αλαζονεία σε κάποιον που παίρνει κάποιο αξίωμα.

Παρουσίαση βιβλίου στον Αστακό σήμερα Σάββατο 24 Αυγ.: «Η προφητεία της Ατλαντίδος» του Μιχάλη Γριβέα.

 

Σήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 09:30 μ.μ., η βαρκαρόλα στον Μύτικα.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ημερομηνία, 23.08.2024
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου και ώρα 09:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στον Μύτικα η καθιερωμένη βαρκαρόλα, με συνδιοργάνωση του Δήμου Ξηρομέρου και της Οργανωτικής Επιτροπής Βαρκαρόλας Μύτικα.

Πρόγραμμα:

3ος Κολυμβητικός Διάπλους Κάλαμος – Μύτικας 2024 || Drone Footage #swim_for_autism



Πηγή: Κανάλι YouTube ''TheNik28'' https://www.youtube.com

Σήμερα Παρασκευή η μεγάλη λαϊκοδημοτική βραδιά μουσικής στο πανηγύρι της Αγίας Ελεούσας στον Μύτικα.


Την Παρασκευή 23 Αυγούστου το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο ανάμεσα στο Λύκειο και στο νέο Δημοτικό Σχολείο Μύτικα, ανοιχτό γλέντι μιας και γιορτάζει το εκκλησάκι της Αγίας Ελεούσας.
Με ζωντανή ορχήστρα και διοργανωτή την Α.Ε. Αλυζίας, θα διασκεδάσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τιμώντας το πανηγύρι της Αγίας Ελεούσας και για λίγες ώρες θα αφήσουμε πίσω τις έγνοιες και τα προβλήματα.
Καλείστε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση!

Η μηχανή του χρόνου: Το πανηγύρι της Αγιά Λεούσας στον Μύτικα την δεκαετία του '70.


Καλοκαίρι, η εποχή των λαϊκών πανηγυριών, στοιχείο της πολιτιστικής ζωής εκείνων των χρόνων που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Σήμερα λοιπόν σας παρουσιάζουμε μία φωτογραφία (την έχουμε ξαναδημοσιεύσει πολύ παλιά) της δεκαετίας του '70, με μία παρέα κατοίκων του Μύτικα να διασκεδάζει στο πανηγύρι της Αγιά Λεούσας, στον κεντρικό δρόμο της αγοράς (εκεί γίνονταν το πανηγύρι).