Με 14 όχι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας, που αναφέρει ως δημόσια την αιτούμενη χερσαία έκταση, ενώ ανήκει και είναι περιουσία φιλέτο του Δήμου Ξηρομέρου. Ένας δημοτικός σύμβουλος είπε ναι στη μελέτη και ένας απείχε (video).


Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Δευτέρα 5 Αυγούστου, ως 10ο θέμα στην ημερήσια διάταξη, ήταν η έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε), μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στο παράκτιο μέτωπο Αστακού - Μύτικα.
Ο εισηγητής κ. Ελευθέριος Μάντζαρης ανέπτυξε εμπεριστατωμένα και με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία τα σημεία της μελέτης, που θίγουν τα συμφέροντα του Δήμου Ξηρομέρου και των δημοτών.
Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της εισήγησης, ήταν το ιδιοκτησιακό, όπου στη μελέτη αυτή αναφέρεται ως δημόσια η αιτούμενη προς παραχώρηση χερσαία έκταση, ενώ σύμφωνα με τα άρθρα 12 και 4 του νόμου ΔΝΖ/1912, "για τη σύσταση Δήμων και Κοινοτήτων", ο Δήμος Ξηρομέρου είναι ιδιοκτήτης σχεδόν όλων των εκτάσεων της παράκτιας διαδρομής Αστακός - Μύτικας και έχει γι αυτή την υπόθεση υπέρ του και δικαστικές αποφάσεις, πρωτόδικα και στο εφετείο.
Μιλάμε για ένα φιλέτο χερσαίων παράκτιων εκτάσεων χιλιάδων στρεμμάτων, με αξία εκατομμυρίων ευρώ, για τον σκοπό που έχει ο Δήμος στο Στρατηγικό του Σχεδιασμό, για τουριστική ανάπτυξη της παράκτιας διαδρομής Αστακός - Μύτικας.
Ένα πολύ διαφωτιστικό και πλήρες στην ολότητα του άρθρο για την σημαντικότητα του θέματος, είναι του συμπατριώτη μας κ. Παναγιώτη Ηλ. Χολή (δείτε εδώ).
Ο Δήμος Ξηρομέρου με μία ιστορική ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21 Μαρτίου 2023 (δείτε εδώ), υπερασπίζεται την ιδιοκτησία και τη περιουσία του, που είναι του Δήμου και κατ' επέκταση όλων των δημοτών.
Εδώ δεν μιλάμε απλά για τα παρόντα και εφήμερα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών, αλλά μιλάμε για τα συμφέροντα και των επόμενων γενιών των Ξηρομεριτών και την προοπτική να αποκτήσει ο τόπος μας πολύπλευρη ανάπτυξη, με κάθε παραγωγική δραστηριότητα ξέχωρα στον δικό της ζωτικό χώρο.

Για την ιστορία η ψηφοφορία ήταν 14 όχι στην μελέτη, 1 ναι στη μελέτη, 1 αποχή και 9 απών και συγκεκριμένα:

Δύναμη Ελπίδας neo logo me minima 2 
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ

1. Γερόλυμος Σωτήριος του Φωτίου όχι
2. Δρακάς Παναγιώτης του Ευσταθίου όχι
3. Κακαβά-Πανάγου – Μπελέχα Ευτυχία του Δημητρίου όχι
4. Μακρής Σωτήριος του Κωνσταντίνου απών
5. Μάντζαρης Ελευθέριος του Ιωάννη όχι
6. Μητσάνη Ιωάννα του Χριστόδουλου όχι
7. Μπαμπούρης Κων/νος του Θεόκλητου όχι
8. Παληογιάννης Παναγιώτης του Ευσταθίου όχι
9. Πολύζος Βασίλειος του Παρασκευά όχι
10. Ρετούλης Θωμάς του Ιωάννη όχι
11. Σιδεράς Στυλιανός του Ζώη όχι
12. Τάγκας Δημήτριος του Χρήστου όχι
13. Ταπραντζή – Πέττα Χριστίνα του Γεράσιμου απών
14. Τσόμπου – Παύλου Άρτεμις του Σπυρίδωνα απών
15. Φλωρόπουλος Ιωάννης του Κων/νου όχι
16. Χρόνης Ιωάννης του Χρήστου όχι
 
νεα μερα καθαρα χερια
 
17. Γαλούνης Ερωτόκριτος του Παναγιώτη (μείζονα μειοψηφία) απών
18. Γκούμας Γεώργιος του Βασιλείου απών
19. Ζορμπάς Ιωάννης του Ανδρέα απών
20. Κολοβός Χρήστος του Βασιλείου απών
21. Κράββαρης Σπυρίδων του Λάμπρου απών
22. Τόγιας Χρήστος του Κωνσταντίνου απών
 
laiki syspirosi dimoy xiromeroy
23. Κομπλίτσης Δημήτριος του Φωτίου (ελλάσων μειοψηφία) όχι
 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
24. Ζώγας Νικόλαος του Αριστόδημου (προερχόμενος από την παράταξη ''ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'') ναι
25. Πανταζής Απόστολος του Νικολάου (προερχόμενος από την παράταξη ''ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'') αποχή

Δείτε με πολλή προσοχή όλο το βίντεο της συζήτησης του σημαντικού θέματος, για να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματα σας:

2 σχόλια:

  1. Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ
    ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 15 δημοτικοι συμβουλοι ειπαν οχι στον χαρακτηρισμο της ανεκτιμητης δημοτικης περιουσιας ως δημοσια απο ανωνυμη εταιρεια
    βολευει να την αναφερουν σαν δημοσια για να μην εχουν να κανουν με το δημο αλλα με το δημοσιο που τις παραχωρει μπιρ παρα
    δεν θελουν τον δημο για να αποφασιζουν αλλοι για την περιοχη για εμας χωρις εμας
    η περιουσια ειναι του δημου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.