Θαλαμηγός 41 μέτρων, αναστάτωσε σήμερα Σάββατο 12:15 μ.μ. τον Μύτικα με τα τεράστια απόνερα της. Παραλίγο να έχουμε τραυματισμούς και κινδύνεψαν μικρά παιδιά.


Αυτό που έγινε σήμερα Σάββατο στις 12:15 μ.μ. στον Μύτικα, δεν είναι μεν πρωτοφανές, έχει γίνει μία συνήθεια που μας ενοχλεί και μας εκνευρίζει κάθε Καλοκαίρι, αλλά η ένταση των απόνερων που σήκωσε η 41μετρη θαλαμηγός ABILITY με σημαία Μάλτας, πραγματικά ήταν πολύ μεγάλη και πολύ επικίνδυνη.
Η θαλαμηγός πέρασε με μεγάλη ταχύτητα στο στενό μεταξύ Καλάμου και Μύτικα, με αποτέλεσμα τεράστια κύματα να προκαλέσουν ένα κομφούζιο σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Μύτικα.
Εμείς επισημαίνουμε για μία άλλη φορά τον κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα από αυτή την κατάσταση. Πραγματικά κινδύνεψαν ζωές σήμερα και μάλιστα μικρών παιδιών και δεν θα αναφέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Πιστέψτε μας δεν είναι υπερβολή, είναι η αλήθεια.
Πρέπει να γίνουν συστάσεις ώστε τα μεγάλα σκάφη, όταν διέρχονται από το στενό Καλάμου - Μύτικα να κόβουν ταχύτητα, γιατί υπάρχει παραθαλάσσιος οικισμός και παραλίες λουομένων. Είναι βασικός κανόνας της ναυσιπλοΐας άλλωστε και υπάρχει σχετική λιμενική διάταξη για τις προβλεπόμενες ταχύτητες μεγάλων σκαφών, όταν περνούν από στενά και σε περιοχές με παραλιακούς οικισμούς και παραλίες λουομένων.
Η 41μετρη θαλαμηγός που προκάλεσε το πρόβλημα, φαίνεται στο Marine Traffic, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ασπρογιάλι Καλάμου αρόδο και την είδαν καθαρά πάρα πολλοί κάτοικοι.

8 σχόλια:

  1. Επειδή δέν γνωρίζουμε το θέμα. - - - Δέν υπάρχουν κώδικες ασφαλούς κυκλοφορίας στις θαλάσσιες διαδρομές των σκαφών ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και υπάρχουν νόμοι και κανόνες όχι ομως γι αυτούς με τις θαλαμηγούς. Προκλητική η συμπεριφορά του συγκεκριμένου σήμερα. Μας κατέστρεψε τη μηχανή της βαρκας. Επικίνδυνο και για τα παραπλέοντα μικρά σκάφη. Πραγματικά τρομαξαμε

      Διαγραφή
    2. Φυσικά και υπάρχουν αλλά όχι για αυτούς με τις θαλαμηγούς. Επικίνδυνο αυτό που έγινε σήμερα και για τα παραπλέοντα μικρά σκάφη. Μας κατέστρεψε τη μηχανή της βαρκας. Πραγματικά τρομαξαμε

      Διαγραφή
    3. Δεν γνωρίζω αν όντως έγινε ζημιά αλλά όλα για να λειτουργήσουν πρέπει πρώτα να μεταβείτε στην πλησιέστερη αρχή προκειμένου να υποβάλλετε μήνυση ως παθών ώστε να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου.
      Δεν μπορεί να υπάρχει παντού ένας αστυνομικός, ένας λιμενικός, ένας εισαγγελέας.

      Διαγραφή
  2. Θα πρέπει αμμεσα να γίνει παράσταση των δημοτικών αρχόντων στα λιμεναρχεια Λευκάδας και πλατυγιαλιου τόσο για συστάσεις πριν την διέλευση όσο και τιμωρία για τους παραβάτες. Είναι αδιανόητο στην εποχή μας που υπάρχει ηλεκτρονική απεικόνιση των μεγάλων σκαφων και με τη ταχύτητα τους ακόμη να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεμενη στο ασπρογιαλι είναι. Το άρθρο σας και οι διαμαρτυριες δε φτασανε στο λιμεναρχείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπήρξαν πολλές επώνυμες καταγγελίες προς το Λιμεναρχείο (και η δική μας), μήπως βγει κάποιο αποτέλεσμα.
    Στα καφενεία, στο facebook και στα blogs είναι απλά να έχουμε να λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα γράψω κάτι και ο νοών νοείτω.
    Είναι δυνατόν να υπάρχει πάντα πίσω από κάποιον που κάνει μία έκνομη ενέργεια ένας αστυνομικός, ένας λιμενικός, ένας θηροφύλακας, ένας δασοφύλακας, ένας εισαγγελέας για να ξέρει ότι το κάνει και να τον συλλάβει επ' αυτοφώρω;
    Στην συγκεκριμένη περίπτωση εφόσον δεν ξέρει, πήγε κάποιος να καταθέσει ενόρκως στην αρχή τι έγινε;
    Ότι κινδύνευσε το παιδί του στην παραλία, ότι έγινε ζημιά στη μηχανή που αναφέρει ο κύριος;
    Πώς θα κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για το ποινικό σκέλος;
    Προσκόμισε κάποιο αποδεικτικό ότι πέρασε κοντά στον παραθαλάσσιο οικισμό και σε στις παραλίες λουομένων;
    Γράφετε : "...βασικός κανόνας της ναυσιπλοΐας άλλωστε και υπάρχει σχετική λιμενική διάταξη για τις προβλεπόμενες ταχύτητες μεγάλων σκαφών, όταν περνούν από στενά και σε περιοχές με παραλιακούς οικισμούς και παραλίες λουομένων.", ποιος είναι αυτός;
    Σύσταση με ποιο σκεπτικό να κάνει η υπηρεσία στον πλοίαρχο;
    Θα υπάρξει κάποιο όφελος;

    Επειδή είπε κάποιος-οι κάτι που δεν μπορεί να διαπιστωθεί σε πραγματικό χρόνο;

    Το marinetraffic είναι συνδρομητική εταιρεία ώστε να σου δείχνει την ακριβή τοποθεσία κάποιου πλοίου κι αν αυτό έχει απενεργοποιήσει το AIS, πώς θα αποδειχθούν αυτά που λέτε χωρίς μαρτυρικές καταθέσεις;

    Το λιμενικό δεν έχει συνάψει σύμβαση με την marinetraffic.

    Χωρίς αποδείξεις όλοι αθωώνονται παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.