Στόχος η ένταξη του παλιού Κ.Υ. Μύτικα σε χρηματοδοτικό εργαλείο, σε συνέργεια με το Υπουργείο Αθλητισμού, ώστε να καταστεί μία πλήρης υποδομή αποκλειστικά για υποστήριξη καταδύσεων.

Φωτογραφία Καλοκαίρι 2025.
Ο Δήμος Ξηρομέρου, με διάθεση ελάχιστων χρημάτων και εκτέλεση εργασιών με αυτεπιστασία την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2025, συμμάζεψε και έδωσε ζωή σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο. Με απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας τον Μάρτιο του 2025, με παραχώρηση, ο Δήμος Ξηρομέρου απέκτησε την αποκλειστική χρήση ενός πολύτιμου περιουσιακού στοιχείου, αποκλειστικά στο πλαίσιο των καταδυτικών αγώνων και δραστηριοτήτων του, αποκλειόμενης οποιασδήποτε άλλης χρήσης ή λειτουργίας του ακινήτου. Σε περίπτωση χρήσης του για άλλους σκοπούς, αυτοδίκαια η παραχώρηση της 6ης Υ.ΠΕ προς τον Δήμο Ξηρομέρου ανακαλείται.
Νέο στόχο αποτελεί η ένταξη του παλιού Κ.Υ. Μύτικα σε χρηματοδοτικό εργαλείο, σε συνέργεια με το Υπουργείο Αθλητισμού, ώστε να γίνει μία εκτεταμένη ανακαίνιση και εξοπλισμός του, για να καταστεί μία πλήρης υποδομή αποκλειστικά για υποστήριξη καταδύσεων.
Έμπρακτες και συγκεκριμένες κινήσεις, για την χρονική αύξηση της τουριστικής σαιζόν, για ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, η οποία είναι κατάλληλη απ' όλες τις απόψεις για ένα συνεχώς ανερχόμενο κομμάτι εναλλακτικού τουρισμού, όπως είναι αυτό του καταδυτικού τουρισμού.
Θυμίζουμε ότι από τον Αύγουστο του 2024, ο Δήμος Ξηρομέρου, προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στην Αθήνα, στο Υπουργείο Αθλητισμού, με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Ιωάννη Βρούτση και την Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υποβρύχιων Δραστηριοτήτων (CMAS) κα Άννα Αρζάνοβα.
Μάλιστα σύμφωνα με το ΦΕΚ Β' 6429-22/11/2024, ο Δήμος Ξηρομέρου με τον Δήμαρχο του Γιάννη Τριανταφυλλάκη, είναι επίσημο μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργανώσεων Κατάδυσης ''Diving Greece''.
Ο σχεδιασμός και μεγάλος στόχος του Δήμου Ξηρομέρου είναι να αναδειχθεί ο Μύτικας σε διεθνούς φήμης σημείο καταδυτικού τουρισμού, όπου εκτός από αγώνες κατάδυσης, διεθνείς και πανελλήνιους, θα γίνονται προπονήσεις, σεμινάρια άπνοιας, σχολεία κατάδυσης, τουριστικές περιηγήσεις σε τεχνικό ναυάγιο κ.λπ. για μεγάλη και συνεχή περίοδο στη διάρκεια κάθε έτους και σε μία μόνιμη βάση για τα πολλά επόμενα χρόνια, ανεξάρτητα από εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις.
Η ανάπτυξη δεν έρχεται με ευσεβείς πόθους και με ακατάσχετη θεωρητικολογία. Η ανάπτυξη δεν διατάσσεται, ούτε έρχεται με βερμπαλισμούς, γραφικότητες και ευχές, αλλά έρχεται με όραμα, με γνώση, με δουλειά, δουλειά... δουλειά...

Φωτογραφία Καλοκαίρι 2025.

Φωτογραφία Καλοκαίρι 2025.

1 σχόλιο:

  1. Για πολλοστη φορα επισκευη ενος παρανομου κτιριου - εμπιπτει στη ζωνη του αιγιαλου - που εχει επιτελεσει τελεσιδικα το λογο υπαρξης του ( υγειονομικη περιθαλψη ) και ειναι μη επισκευασιμο με ορους βιωσιμοτητας και κυριως ασφαλειας . Ποιος θα αναλαβει την ευθυνη να υπογραψει τη μελετη και την απαιτουμενη αδεια , που νομιμα δεν μπορει να εκδοθει σε κτιριο πανω στη ζωνη του αιγιαλου , ιδιως τη στατικη επαρκεια του κτιριου που εχει ηλικια 70 χρονων και χτυπιεται απο τα αδυσωπητα κυματα της θαλασσας ; Βεβαια καποιοι θα μας πουν η θα σκεφθουν - κουτοπονηρα - τι ρολο παιζει η νομιμοτητα και γιατι να βγει αδεια , ολα παρανομα γινονται . Αν ομως πεσει ενα σκουριασμενος σιδερενιος στυλος η ενα πανελ και σπασει ενα κεφαλι τοτε θα ανακαλυψουν ολοι τη νομιμοτητα και θα ψαχνουν τους υπευθυνους.
    Η λυση ειναι να γινουν τα αποδυτηρια στις αιθουσες του παλιου Δημοτικου Σχολειου στην πλατεια , που κατα τη γνωμη μου δεν αξιοποιουνται ορθα και στη θεση του παλιου Κ Υ να γινει μια δημοτικη πλαζ μεσα στον οικισμο απο το Μπακογιωργο μεχρι το Γαλατη , να φυγει το παρανομο καρναγιο που ρυπαινει τον οικισμο , και να μη διατεθουν πολυτιμες δημοσιες πιστωσεις χωρις προοπτικη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.