Διαχείριση σκουπιδιών Δήμου Ξηρομέρου.


Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου μας είναι η διαχείριση των σκουπιδιών του. Σήμερα ο Δήμος μας αποθέτει τα σκουπίδια του στην παράνομη χωματερή του Αστακού, με ότι αυτό συνεπάγεται από άποψη υγείας και περιβάλλοντος.
Στην εφημερίδα ''Τα Νέα του Δρυμού'', στο φύλλο 24, στο πρώτο θέμα αναφέρει ότι ξεκίνησε η κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Α. Παλαίρου. Αμέσως προκύπτουν κάποια ερωτήματα.  Η δημοτική αρχή έχει κάνει ενέργειες για να εξυπηρετηθεί από τον συγκεκριμένο Χ.Υ.Τ.Α. και ποιές; Με το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και το Δήμαρχο του κ. Νίκο Σολδάτο υπάρχει κάποια επικοινωνία για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα; Υπάρχει γραμμή επαφής; Με ποιους όρους θα συμμετέχει ο Δήμος μας στον Ενιαίο Φορέα που πιθανόν θα συσταθεί; Καλό θα ήταν να υπάρξει μία ενημέρωση γι αυτό το πολύ σημαντικό θέμα.

Τι είναι όμως οι Χ.Υ.Τ.Α, Χ.Υ.Τ.Υ. και Χ.Α.Δ.Α.;
Ένας Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) αποτελεί έναν χώρο, ειδικά διαμορφωμένο, με αυστηρές προδιαγραφές λειτουργίας και σύγχρονο εξοπλισμό, στον οποίο θα είναι εφικτή η ταφή αλλά και η ταυτόχρονη ενεργειακή αξιοποίηση του συνόλου των απορριμμάτων τα οποία συλλέγονται. Ένας Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ) αποτελεί έναν ίδιον ακριβώς χώρο, με μόνη διαφοροποίηση το είδος των απορριμμάτων που στην περίπτωση αυτή είναι τα υπολείμματα. Υπόλειμμα είναι εκείνο το απόρριμμα το οποίο δεν συλλέχτηκε ή δεν μπορούσε να συλλεχθεί για ανακύκλωση από τα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών. Στα Χ.Υ.Τ.Υ. δηλαδή, οδηγούνται τα υπολείμματα και όχι τα απορρίμματα. Οι Χ.Α.Δ.Α αποτελούν τις επί δεκαετίες γνωστές “χωματερές”. Οι Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων έχουν απαγορευθεί από την Ε.Ε., με την επιβολή μάλιστα τεραστίων προστίμων για κάθε μέρα λειτουργίας.

4 σχόλια:

 1. ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΗΔΕΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Πάλαιρος έχει αποδεχθεί την κατασκευή? Ξέρω ότι υπήρχαν και υπάρχουν έντονες αντιπαραθέσεις γύρω από αυτό το θέμα. Βλέπω να γίνεται της Κερατέας και στην Πάλαιρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έχουν ξεκινήσει κανονικά χωματουργικές εργασίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Άνευ αντιδράσεων? Περίεργο. Μέχρι κατάληψη στην Περιφέρεια είχαν κάνει οι κάτοικοι της Παλαίρου. Άλλαξε κάτι? Καλή αρχή πάντως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.